Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

I am sharing ‘το αστυνομικό είδος’ with you, της Δέσποινας Γρηγοριάδη

Spread the love

Η Δέσποινα Γρηγοριάδη είναι ιδιωτική υπάλληλος, τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολείται με το γράψιμο και με διαφορά άρθρα και διηγήματα. Ηλεκτρονικά κυκλοφορεί το πρώτο της διήγημα με τίτλο “Ξεκλειδώνοντας την καρδιά μου”.

Pane di capo στις Πηγές Καλλιθέας-

 

Το τι θα διαβάσει ο καθένας, είναι μια προσωπική επιλογή. Είναι τι  ελκύει περισσότερο το μυαλό . Πρόκειται για μι’ άλλη  ματιά, τελείως διαφορετική από την δική μας ζωή. Όπως κι’  αλλά τόσα πολλά που απέχουν μεταξύ τους. Έτσι ακριβώς πρόκειται και για τα βιβλία. Ένα παραμένει ίδιο ότι κι’  αν κρατήσεις στα χέρια σου. Θα κάνεις ένα βήμα ακόμη, γιατί ίσως εάν δεν το είχες στα χέρια σου, να μην  γνώριζες, ή να μην  κατανοούσες σε άλλη περίπτωση, με τέτοια προσοχή το μήνυμα που ήθελε να περάσει.

Αυτό όμως που αντικρίζω είναι μια διαφορετική δυνατή σχέση προς το αστυνομικό είδος. Ίσως επειδή, στο  σκοτάδι υπόσχεται το ενδιαφέρον, χωρίς να έχεις προχωρήσει στης επόμενες σελίδες. Το μυστήριο που πλανιέται σε βάζει στο ρόλο της έρευνας. Ποίες κινήσεις θα είναι εκείνες  που θα φέρουν το  φως.  Πώς σχεδιάζεται και πώς ολοκληρώνεται. Γιατί άρχισαν όλα και γιατί σταμάτησαν εκεί. Μα πάνω απ’ όλα ανακαλύπτεις έναν άλλο  κόσμο της κοινωνίας , με πρόσωπα ζωής. Που θα σε κάνουν να εκτιμήσεις, ν’ αλλάξεις πολλά περισσότερα για την δική σου μορφή.

Δέσποινα Γρηγοριάδη

SHARE
RELATED POSTS
Υπάρχουν κι άλλες νίκες, του Δημήτρη Κατσούλα
Λησμονιά*, του Γιάννη Γερμανού
Με την γνωστή συνταγή: «δεξιότερα Κουροπάτκιν», του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.