Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

I am sharing ‘Σκορπισμένα σ’ αγαπώ’ with you, της Δέσποινας Γρηγοριάδη

Spread the love

Η Δέσποινα Γρηγοριάδη είναι ιδιωτική υπάλληλος, τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολείται με το γράψιμο και με διαφορά άρθρα και διηγήματα. Ηλεκτρονικά κυκλοφορεί το πρώτο της διήγημα με τίτλο “Ξεκλειδώνοντας την καρδιά μου”.

 

Πότε μη λες <<ποτέ>> και πότε για << πάντα>>.Όπως και πότε δεν <<ξέρεις>>.

Ποίος μπορεί άραγε να το αποφασίσει αυτό; Μάλλον κάνεις. Γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο –  πόσο μάλλον οι << άνθρωποι>>.

Ίσως σε   κάποιες στιγμές. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όταν αρχίζουμε να ζητάμε, συγκεκριμένα πράγματα. Όταν επιθυμούμε τη μια και μόνη κατεύθυνση – εκείνη που έχουμε βρει τον τρόπο, να ζούμε σαν <<ελεύθεροι>> κι όχι ανάμεσα σε σκορπισμένα σ ‘ αγαπώ. Αλλά σε εκείνα τα σ’  αγαπώ που υπόσχονται το πάντα – μεγάλη κουβέντα, αλλά ο καθένας από   εμάς ξέρει τελικά – τι μπορεί  να διαμορφώσει – μέσα στην καρδιά του.

Ένα είναι σίγουρο ότι η κάθε καρδιά –  εάν νιώθει κινείται – όσο πιο όμορφα και χαμηλόφωνα γίνεται – μέσα  στο έντονο που θέλει και ζει. Μια αλήθεια (για το δικό του κόσμο – κι όχι για έναν παροδικό εντυπωσιασμό. Συνέπεια λοιπόν, μια στάση που  κρατάει κάθε ύπαρξη,  χωρίς τα  ατελείωτα λόγια από << όρκους>> .  Διακρίνεται το <<αγαπάω >> και το << αγαπιέμαι>>. Έτσι απλά χωρίς φόβο, χωρίς αμφιβολίες, χωρίς να επιδιώκεις (επιβεβαίωση γι’ αυτό που είσαι) .

SHARE
RELATED POSTS
Μου γδέρνει την ψυχή, της Αναστασίας Φωκά
Απόμακρες, μοναχικές γιαγιάδες, του Δημήτρη Κατσούλα
Η Άννα, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.