Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

I am sharing “Για όλα όσα είπες φτάνει ως εδώ” with you, της Δέσποινας Γρηγοριάδη

Spread the love

Η Δέσποινα Γρηγοριάδη είναι ιδιωτική υπάλληλος, τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολείται με το γράψιμο και με διαφορά άρθρα και διηγήματα. Ηλεκτρονικά κυκλοφορεί το πρώτο της διήγημα με τίτλο “Ξεκλειδώνοντας την καρδιά μου”.

Pane di capo στις Πηγές Καλλιθέας-

 

 

Για όλα όσα είπες φτάνει ως εδώ.

Την ψυχή όσο την γεμίζεις συνέχεια, από θόρυβο, δεν μπορεί να νιώσει πως είναι η ηρεμία.

Βλέπεις ποσό γρήγορα περνάνε τα χρόνια. Πόσες ώρες ξοδεύεις δίχως ν ‘αποταμιεύεις, ένα σ’ αγαπάω  ένα ευχαριστώ . Θα είναι ελάχιστες οι εξαιρέσεις που έχουν την άμεση ανταπόκριση ν’ ανθίζουν την ζωή σού. Σε ότι δύσκολο ήρθε και έκανες τα πάντα, για να πας παρακάτω.

Σε όλα τα βήματα μόνη/ος . Αλλά στάθηκες σαν  βράχος στης τόσες φορές που νομίζεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Κι ‘ όμως νίκησες τερμάτισες όλα τα ρεκόρ που χτυπούσαν κόκκινο. Λένε: Την ψυχή κανείς δεν γίνεται να την φυλακίσει. Είναι η  μια εκδοχή. Η άλλη είναι ότι μερικές στιγμές, το κάνεις εσύ στον εαυτό σου. Όταν βρίσκεσαι συνεχώς σε μια ένταση, δεν μπορείς ν’ αισθανθείς, πώς μιλάει εκείνη την στιγμή η ψυχή σου. Μετέπειτα αντιλαμβάνεσαι, πόσο άδικα την φόρτωνες. Με άσκοπες επιρροές που μόνο χρόνο σ’  έκαναν  να χάνεις. Σε όλα σου τα χθες. Για όλα όσα είπες φτάνει ως εδώ . Γι’ ‘ αυτό λοιπόν, αναθεώρησέ στην ροή του χρόνου που σπαταλάς . Γιατί τίποτα δεν συγκρίνεται με την ψυχή σου.

Δέσποινα Γρηγοριάδη

SHARE
RELATED POSTS
Ένα ταξίδι με το Καλυψώ, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
Φόρεσα τα παλιά μου γυαλιά, της Αναστασίας Φωκά
Παρταολαϊός (Partaolavirus), του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.