Ανοιχτή πόρτα

H φάρμα της Ε.Ε., του Νίκου Βασιλειάδη

llll.png

llll.png  

 

 

Νίκος Βασιλειάδης

(Συντονιστής “Κέντρων Δια Βίου Μάθησης” Υπεύθυνος Επικοινωνίας – Δημοσιότητας) 

 

 

 

 

 

217ad085-7d84-4e14-bfc5-6364c0baa060.png

 

 

Ο Ναπολέων αισθανόταν τέτοια ικανοποίηση, που άφησε τη θέση του κι έκανε το γύρο του τραπεζιού για να τσουγκρίσει το ποτήρι του με του κυρίου Τομσον, πριν το κατεβάσει μονορούφι. Μόλις κόπασε η φασαρία, ο Ναπολέων, που είχε μείνει όρθιος, ανακοίνωσε πως ήθελε να συμπληρώσει μερικά πράγματα.

 

Όπως όλοι οι λόγοι του μέχρι τώρα, είπε, και αυτός θα ήταν περιεκτικός και σύντομος. Εξέφρασε τη μεγάλη το χαρά που η περίοδος των παρεξηγήσεων είχε πάρει τέλος. Ένα διάστημα κυκλοφορούσαν φήμες -και είχε λόγους να πιστεύει πως υπεύθυνος γι’ αυτές ήταν ένας κακόβουλος εχθρός- ότι υπήρχε κάτι ανατρεπτικό και επαναστατικό στη συμπεριφορά τόσο του ίδιου όσο και των στενών συνεργατών του.

 

Όλοι νόμιζαν πως αυτός και τα άλλα γουρούνια της Φάρμας των Ζώων είχαν την πρόθεση να ξεσηκώσουν σε επανάσταση τα ζώα των γειτονικών κτημάτων. Μεγαλύτερο ψέμα απ’ αυτό δεν μπορούσε να υπάρχει. Μοναδική τους επιθυμία, και τώρα και στο παρελθόν, ήταν να έχουν ομαλές εμπορικές σχέσεις με τους γείτονες τους. Η φάρμα των Ζώων, πρόσθεσε, ήταν μια πολύ καλή και αποδοτική επιχείρηση και μετά από ένα δύσκολο και πολύ έντονο αγώνα που έκανε ο ίδιος και οι συνεργάτες του κατόρθωσαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να περάσουν επιτέλους τους τίτλους ιδιοκτησίας της στην εταιρεία που ανήκε από κοινού σε όλους όσους ήταν παρόντες σε αυτό το λαμπρό δείπνο. Και τα γουρούνια… και τους κτηματίες…

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author

  iPorta.gr  

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Το λεωφορείο και η “μπουκάλα”!, του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)
Kostis A. Makris
Το μήνυμα του Πολίτη, του Κωστή Α. Μακρή
Έσχατο καταφύγιο;, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.