Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

H διαπλοκή και οι μύχιες επιθυμίες των φτωχών, του Ηλία Καραβόλια

Spread the love

89c03786-ec54-4df8-8c5a-e24edc95c977.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Ηλίας Καραβόλιας
[email protected]

 

 

 

 

ilikiomenos.medium.jpg


Πολλοί δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο Τσίπρας τους εξαπάτησε. Ο λόγος είναι απλός: τον πίστεψαν και τον ψήφισαν οπότε δεν μπορούν να αντέξουν την ματαίωση. Όσοι τον βρίζουν νομίζουν ότι δικαιώνονται οι προβλέψεις τους. Οι τελευταίοι βιάζονται και καβαλάνε το κύμα της οργής υιοθετώντας την λογική ότι ο Τσίπρας θα πέσει εύκολα και γρήγορα, με ”επανάσταση”, πλατείες, εξέγερση.

Οι εξοντωτικές συνθήκες που θα έλθουν για την κοινωνία μπορούν να ονομαστούν ως δεινά που έρχονται από μακριά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε δυσανάλογο βάρος απ ότι του αξίζει.

Ο ”λαϊκισμός” του Τσίπρα γίνεται σιγά-σιγά ένα ‘φυσιολογικό, ένα ‘κανονικό’ φαινόμενο απο το οποίο δεν θα μπορούσε να γλυτώσει κανείς πρωθυπουργός. Και επειδή πολλοί Έλληνες -στην μεγάλη τους πλειοψηφία ίσως- ζουν με την ανάγκη να κλείσει το Mega, ο ΣΚΑΙ, το Star, o ANT-1, ελάχιστα τους ενδιαφέρει ποιοι θα έλθουν, πόσο θα στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα συνεχίσει το λιβάνισμα απο την ΕΡΤ.

Στην επόμενη δημοσκόπηση, μετά το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, μην εκπλαγείτε αν ο ΣΥΡΙΖΑ κλείσει την ψαλίδα. Είναι πιο νωπά- από τα ψέματα του Τσίπρα-τα χρόνια της προπαγάνδας στην εποχή των μνημονίων. Επίσης, ξέρουν πολλοί Έλληνες ότι οι φόροι τους φέτος είναι ταφόπλακα για τα σπίτια τους αλλά δεν ξεχνούν ότι αυτά άρχισαν να αυξάνονται από το 2010.

Η διαπλοκή που επικαλείται ο Τσίπρας είναι μια ”πραγματικότητα”. Εάν η νέα πραγματικότητα είναι καλύτερη ή χειρότερη δεν ενδιαφέρει τους υπερχρεωμένους Έλληνες Είτε με 4 είτε με 24 κανάλια ο Έλληνας πάλι χρεωμένος θα είναι. ΄Στρεβλώσεις της αγοράς, της εταιρικής διακυβέρνησης, της Δημοκρατίας, είναι για αυτούς που τους αρέσει η ανέξοδη δημοσιολογία και αυτούς που τα πραγματεύονται αναλυτικά. Άλλωστε νομίζει κανείς σήμερα στην εποχή του internet ότι η τηλεόραση είναι μέσο ενημέρωσης ; Νομίζει κανείς ότι η τηλεόραση είναι παιδαγωγική ; Και νομίζει κανείς ότι μια σοβιετικού τύπου τηλεόραση με όρια και στεγανά, θα αλλάξει την μοίρα του άνεργου, του χαμηλόμισθου και του συνταξιούχου ; Ρωτήστε έναν νέο ηλικίας μέχρι 30-35 ετών εάν βλέπει τηλεόραση και θα καταλάβετε τι εννοώ και γιατί η αποχή στις εκλογές είναι 65 % στις ηλικίες 18-35.

Ο νεοέλληνας έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του την αποκαθήλωση του γνωστού τριγώνου ΜΜΕ-κατασκευές-προμήθειες. Ξέρει πλέον ότι ήταν συγκεκριμένες οι οικογένειες, συγκεκριμένες οι εταιρείες που λυμαίνονταν τον τόπο. Και ξέρει καλά ότι αυτές ήταν ”μέτοχοι” στο καθεστώς της μεταπολίτευσης.

Αυτά που ξέρουν οι πολλοί είναι αυτά που χρησιμοποιεί ο Τσίπρας για να παίξει με την μύχια επιθυμία τους. Και επειδή δεν υπάρχει νόμος για ευθύνη πολιτών, πολλοί θα χαρούν που κάποια τζάκια της πολιτικής , των τραπεζών, των μεγάλων ομίλων θα ”διωχθούν” -έστω και τυπικά- από αυτόν που λέει πώς εκπροσωπεί τους φτωχούς. Και αλίμονο στο έθνος που δεν καταλαβαίνει ΄ότι ψηφίζουν και οι μύχιες επιθυμίες των φτωχών….

 

 

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr  

SHARE
RELATED POSTS
Αμφίπολη, του Γιάννη Γερμανού
Η υποκειμενική ανοησία και ο αντικειμενικός κίνδυνος, του Ευάγγελου Μπιτσαξή
Η ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων υψηλή προτεραιότητα μετά την υγειονομική κρίση, του Αντγου (εα) Θεόκλητου Ρουσάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.