Το σχόλιο της ημέρας

GREEK-AEGEAN …. [«Γιατί εξοπλιζόμαστε; Θα γίνουμε μήπως υπερδύναμη;»], του Δρ Πάνου Καπώνη

Spread the love

Ο Πάνος Καπώνης* είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, τ. Επ. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Φαρμακευτική), ποιητής, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας  Έχει συγγράψει οκτώ πανεπιστημιακά συγγράμματα φαρμακευτικού δικαίου.Λογοτεχνική ιστoσελίδα : http://logos.caponis.gr.

GREEK RESTAURANT-THE BEST IN THE CITY- NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ [Π18]

GREEK-AEGEAN ….

Γιατί εξοπλιζόμαστε; Θα γίνουμε μήπως υπερδύναμη;»]

Το Rafale («ριπή ανέμου» μεταφράζεται στα ελληνικά) είναι το νέο μαχητικό της Ελλάδος, με 18 αεροσκάφη να ντύνονται στα γαλανόλευκα. Από αυτά, τα 12 είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα, με λίγες ώρες πτήσης, και τα 6 είναι καινούργια, και θα προέλθουν από το εργοστάσιο της Dassault απευθείας.

Η αγορά των Rafale αναβαθμίζει την χώρα επιχειρησιακά, τεχνολογικά και γεωπολιτικά. Πρόκειται για μια νέα σελίδα για τα γαλανόλευκα νερά. Η Ελλάδα αλλάζει και ακμάζει σε όλα τα επίπεδα. Τα νέα αεροσκάφη είναι εδώ 16 μήνες μετά την παραγγελία τους. Ετοιμοπόλεμα. «Τα νέα Rafale είναι έτοιμα να απογειωθούν για ένα πιο ειρηνικό αύριο», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τανάγρα. Στο κόκπιτ των γαλλικών μαχητικών βρίσκονται και τα πιλοτάρουν  οι πρώτοι  Έλληνες πιλότοι,  που εκπαιδεύτηκαν  στη γαλλική στρατιωτική βάση Μερικιάν, που βρίσκεται κοντά στην πόλη  Μπορντώ.

Όμως, οι «επαΐοντες» της μείζονος αλλά και της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως έχουν αντιρρήσεις για την αμυντική θωράκιση της Χώρας μας. Φυσικά θα εξαιρέσω από τον όρο «αντιπολίτευση» τα απομεινάρια των Κομμουνιστικών Κομμάτων της Ευρώπης, το ΚΚΕ δηλαδή, αφού αυτοί διάλεξαν, δια στόματος του Θανάση Παφίλη (24-5-2022) : «Το ΚΚΕ σε περίπτωση πολέμου θα πολεμήσει και εναντίον του Ελληνικού Στρατού και του εισβολέα» και άρα εξαιρούνται ως απάτριδες. Φυσικά η Δημοκρατία τους ανέχεται, αλλά μέχρι εκεί. Ας διατηρήσουν λοιπόν το ιδεολογικά απαρχαιωμένο 5% τους.   Αλλά και οι υπόλοιποι ;

ΣΥΡΙΖΑ 19-1-2022 :”Για «ντροπή» και «εθνική καπηλεία» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, επικρίνοντας τη ΝΔ για το σποτ που ανάρτησε το κόμμα στα social media, σχετικά με τα Rafale και στην συνέχεια λέχθηκε η έκφραση πολιτικής αφέλειας : «Γιατί εξοπλιζόμαστε; Θα γίνουμε μήπως υπερδύναμη;»

ΚΙΝΑΛ 14-1-2021 : Ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου είπε πως από χθες «έχουμε τοποθετηθεί καθαρά για την, επί της αρχής, ψήφο με ένα «ναι» καθαρό, διότι η προμήθεια των RAFALE ενισχύει την αμυντική θωράκιση της χώρας, ενισχύει την άμυνα μας και, μάλιστα, σε μια περίοδο που υπήρξε κλιμάκωση της επιθετικότητας και, ταυτόχρονα, διαπιστώθηκε ένα μεγάλο κενό που υπήρξε από την επιβράδυνση των προγραμμάτων τα προηγούμενα χρόνια και την έλλειψη μακρόπνοου σχεδιασμού.

ΚΚΕ: Εκτός τόπου και χρόνου !!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ : Υπέρμαχος της προμήθειας των Rafale δήλωσε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης.

ΜΕΡΑ 25 : «διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μία ακραία εκμετάλλευση της δεδομένης εθνικής ευαισθησίας του καθενός από εμάς…». Ο νοών νοείτω…

Η ΤΟΥΡΚΙΑ : 24-12-2021 : Συνεχίζουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία, να εκθειάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, για το πρόσφατο «όχι» στην υπερψήφιση των αμυντικών δαπανών της χώρας, στον Προϋπολογισμό του 2022.

Όπως λοιπόν αποδεικνύεται από την ειδησεογραφία, οι μόνες πατριωτικές δυνάμεις στην Βουλή των Ελλήνων είναι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί (με κόκκινο) ΔΕΝ συμφωνούν με την αμυντική θωράκιση της Χώρας και δίνουν αντιθετική εντύπωση για την υπεράσπιση της Πατρίδος.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΠΩΝΗΣ

                

SHARE
RELATED POSTS
Η μεροληπτική εφαρμογή του διεθνή νόμου, του Αντώνη Η.Διαματάρη
Το σχόλιο της ημέρας: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο ανήκων στην Πατρίδα, του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)
Αντι-…, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.