Ανοιχτή πόρτα

Γιατί επιτέθηκαν στην Πόλη;, του Ηλία Καραβόλια

Spread the love

89c03786-ec54-4df8-8c5a-e24edc95c977.jpg

 

 

 

 

 

 

Ηλίας Καραβόλιας

[email protected]

 

 

 

 

 

nekroi-kon2.png

 

Νέο χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη τρομάζει πλέον τους πάντες. Φοβάσαι να ταξιδέψεις….Αλλά ένα λεπτό…Η Άγκυρα επέτρεψε τη μαζική ενίσχυση με επίδοξους τζιχαντιστές του μετώπου Αλ Νόσρα και της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες οργανώσεις αντιμάχονται τους Κούρδους του Ιράκ και, κυρίως, τους Κούρδους της Συρίας, που έχουν στενές σχέσεις με αυτούς της Τουρκίας.

 

Σε άρθρο του στην Le monde diplomatique ο διπλωμάτης Conessa αναρωτιέται :

 

“Για ποιον λόγο σήμερα οι Δυτικοί επεμβαίνουν κατά του ΙSIS; Για την υπεράσπιση των ανθρωπιστικών αξιών; Έχουμε κάθε λόγο να αμφιβάλλουμε, όταν τρεις χώρες της συμμαχίας προβαίνουν σε αποκεφαλισμούς και λιθοβολισμούς και κόβουν τα χέρια των κλεφτών: το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και -μακράν πρώτη- η Σαουδική Αραβία. Η θρησκευτική ελευθερία; Κανείς δεν τολμάει να την απαιτήσει από το Ριάντ, όπου ένα εφετείο καταδίκασε πρόσφατα σε θάνατο έναν Παλαιστίνιο ποιητή με την κατηγορία της αλλαξοπιστίας. Μήπως τότε για να μπει ένα τέλος στις σφαγές; Η αραβική κοινή γνώμη δυσκολεύεται να το πιστέψει, όταν δύο μήνες μετά τους 1.900 νεκρούς των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα, που είχαν αφήσει τις δυτικές πρωτεύουσες παράδοξα απαθείς, ο αποκεφαλισμός τριών Δυτικών ήταν αρκετός για να αποφασίσουν τον βομβαρδισμό του βορείου Ιράκ. «Για χίλιους νεκρούς στη Γάζα δεν κάνουν τίποτα. Για τον αποκεφαλισμό τριών δυτικών στέλνουν τον στρατό», κατάγγελλε μια γαλλόφωνη ασφαλιστική ιστοσελίδα.”

 

Μήπως πρόκειται για το πετρέλαιο, λοιπόν; Το κύριο μέρος των υδρογονανθράκων της περιοχής κατευθύνεται προς την Ασία, η οποία είναι απούσα από τη συμμαχία. Μήπως για να ανακοπεί η ροή των προσφύγων; Στην περίπτωση αυτή, όμως, πώς να δεχτούμε ότι τα πάμπλουτα κράτη του Κόλπου δεν δέχονται ούτε έναν; Για να προστατευτούν τα «ανθρώπινα δικαιώματα», μέσω της υπεράσπισης της Σαουδικής Αραβίας, μήπως; Το Ριάντ έδωσε απτά δείγματα της νεωτεριστικής λογικής του καταδικάζοντας τον Αλή Αλ Νίμρ, έναν νεαρό σιίτη διαδηλωτή, σε αποκεφαλισμό και σταύρωση σε δημόσιο χώρο έως ότου το σώμα του αποσυντεθεί.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

 

The article expresses the views of the author

 

 iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Martin Luther King Day (Quotes) – (Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ), του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)
Καβάλα στο δελφίνι…, του Κωστή Α. Μακρή
Αρκάς και Παναγία των Παρισίων

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.