Πρόσωπα - Αφιερώματα

Γιάννης Πάππου:”Η Κυβέρνηση διαγράφει την προοπτική των νησιωτών να ζήσουν στον τόπο τους”

204076_31598.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

204076_31598.jpg

 

 

 

“Προδοσία εκ των έσω εναντίον των νησιών μας” καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε ό,τι αφορά τα νησιά,  με αφορμή την εξαγγελία των νέων μέτρων που πλήττουν καίρια τα Δωδεκάνησα. 

 

Έκανε λόγο για προδοσία από την πλευρά των κυβερνητικών βουλευτών, λόγω της ανοχής που δείχνουν στα χτυπήματα εναντίον της περιοχής , καθώς όπως υπογράμμισε ο ρόλος των βουλευτών είναι να προασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών της περιοχής που τους εκλέγει.

 

«Η κυβέρνηση κατάφερε να εξισώσει τους ανόμοιους» είπε συγκεκριμένα για την απόφαση να καταργηθεί κάθε έννοια νησιωτικότητας, κίνηση που θα πλήξει ανεπανόρθωτα τη ζωή και την οικονομική δραστηριότητα.

 

Σύμφωνα με τον κ. Πάππου η κατεξοχήν νησιωτική περιοχή της Ευρώπης και μία από τις πλέον νησιωτικές περιοχές του κόσμου με έντονο το νησιωτικό στοιχείο, χαρακτηρίζεται από παντελή έλλειψη νησιωτικής πολιτικής.

 

«Δεν υπάρχει πλέον κανένα μέτρο στήριξης, και οι νησιώτες βρίσκονται πια σε πολύ άσχημη θέση καθώς εξισώθηκαν με αυτούς που ζουν στην ηπειρωτική χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του επιμελητηρίου.

 

Μάλιστα αναρωτήθηκε πως γίνεται να βάζουν στην ίδια κατηγορία τους κατοίκους των νησιών μας και τους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής για παράδειγμα, που μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δεκάδες μονάδες υγείας, εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες προς τους πολίτες.

 

«Η τουριστική περίοδος είναι σαν να μην ξεκίνησε» είπε και πρόσθεσε ότι ενώ θα έπρεπε ως περιοχή και λόγω των καταστάσεων να είμαστε γεμάτοι από τουρίστες εντούτοις παρατηρούμε ότι η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή.

 

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να προσδοκάς ανάπτυξη με νέους φόρους, καθώς αυτό δείχνει ότι κινείσαι σε λάθος κατεύθυνση.

 

«Αντί να προσπαθήσουν να προάγουν την επιχειρηματικότητα, να λειτουργήσει η αγορά ώστε να δημιουργηθεί κέρδος και αυτό το κέρδος να φορολογηθεί ώστε να μπορέσει να ασκηθεί πολιτική έχουν καταφέρει το αντίθετο. Δηλαδή να στραγγαλίσουν τους επιχειρηματίες» δήλωσε.

 

Σύμφωνα με τον κ. Πάππου η κυβέρνηση στέλνει με αυτή την τακτική λάθος μήνυμα καθώς όσες επιχειρήσεις ήταν κερδοφόρες τις έχει καταδικάσει σε αφανισμό «Έχουν ποινικοποιήσει την κερδοφορία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Όσο για το νομικό αγώνα που έχει ξεκινήσει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς φορείς για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στη Ρόδο και σε άλλα νησιά της περιφέρειας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα.

 

Όπως είπε δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και δε «βάζουν πλάτη» για να προασπίσουν τα συμφέροντα του τόπου μας και του τόπου τους, και διερωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένοι από τα όσα συμβαίνουν και από τις επιπτώσεις που έχουν τα μέτρα στους κατοίκους της Δωδεκανήσου δηλαδή σε αυτούς που τους ψήφισαν.

 

Μάλιστα επεσήμανε ότι τα δικαιώματα των Δωδεκανησίων που κατήργησε η κυβέρνηση, δόθηκαν στους κατοίκους τους από τους… κατακτητές που αναγνώρισαν την ιδιαιτερότητα και την προσφορά της περιοχής.

 

«Δυστυχώς η Ελληνική κυβέρνηση με μία μονοκοντυλιά τα διέγραψε και μαζί με αυτά διέγραψε και την προοπτική των νησιωτών να ζήσουν στον τόπο τους», κατέληξε ο κ. Πάππου.

 

Πηγή: Ροδιακή

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Αλέξανδρος Διακόπουλος, το διαμάντι που αποστρατεύτηκε, του Μάνου Στεφανίδη
Συλλυπητήρια επιστολή προς την Ουρανία Ξυλούρη από τον Δήμαρχο Ρόδου
Vocal, του Νότη Μαυρουδή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.