Πρόσωπα - Αφιερώματα

Γιάννης Γιαννακάκης: η σοφή ματιά στην Πολιτικής, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

 

 

 

 

 

Τζίνα Δαβιλά

 Ακούστε την εκπομπή “Πόρτα στα Ερτζιανά…”

κάθε Σάββατο 11-1 και Τρίτη 12-1 στο ΣΚΑΙ 100.8

και στους συνδέσμους

http://www.myradiostream.com/skyradiorodos 

http://www.ipaper.gr/ 

http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=2106 

 

 

Είναι ένας από τους πιο αγαπητούς και θαυμάσιους ανθρώπους της ροδιακής κοινωνίας. Ευγενής, αξιοπρεπής, δημιουργικός, καλοσυνάτος, ήρεμος, χαμογελαστός. Αγαπημένος άνθρωπος. Σχεδόν σοφός. Από τα πιο παλιά στελέχη της τοπικής Ν.Δ. έχοντας διατελέσει σε θέσεις σημαντικές στην αυτοδιοίκηση και στην ενεργό δράση, δημιούργησε έναν από τους πιο όμορφους, επαγγελματικούς και ζεστούς χώρους στη Ρόδο, στην περιοχή Ζέφυρος. Είδη εποχιακά, σπιτιού, δώρων, παιχνιδιών, έχουν την υπογραφή Joy και αποτελούν έναν θαυμάσιο περίπατο για τον καταναλωτή. Σήμερα ο κ. Γιάννης Γιαννακάκης, ο κύριος Γιάννης μας, εξακολουθεί να ασχολείται με την Πολιτική από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου Ρόδου με την παράταξη του Χατζή Χατζηευθυμίου. Όταν κατεβαίνει από το γραφείο του στον πολυχώρο του καταστήματος χαιρετά ευγενικά και ζεστά τους πελάτες και τους ανθρώπους της επιχείρησης. Όταν είναι μόνος στο γραφείο του, παρακολουθεί με αγωνία τις πολιτικές εξελίξεις. Διαβάστε τι λέει για ό,τι σήμερα μας απασχολεί. Γνωρίστε τον σεβάσμιο κ. Γιαννακάκη.

 

“Υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία – που υπήρξε από παλιά στο κοινοτικό πλαίσιο – που λέει ότι τα καύσιμα στα νησιά πρέπει να έρχονται μειωμένα κατά 30%. Αυτό είναι σπουδαίο κίνητρο για την περιβόητη και πολυπόθητη ανάπτυξη που όλοι ευαγγελίζονται και απείρως πιο ωφέλιμο από τον μειωμένο ΦΠΑ. Οι κυβερνήσεις, όλες μα όλες, απέφυγαν να την εφαρμόσουν ισχυριζόμενες ότι θα αναπτυσσόταν το λαθρεμπόριο, όπως έμαθα κάποτε από υψηλόβαθμο στέλεχος. Το λέει αυτό μια οργανωμένη χώρα που έχει τους μηχανισμούς να ελέγξει και το λαθρεμπόριο. Το έθεσα και ως θέμα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο. Κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό.

 

Δεν μετάνιωσα που ασχολήθηκα με την πολιτική γιατί και κέρδισα πολλά και έδωσα ό,τι μπορούσα. Ήμουν σφόδρα ερωτευμένος τα χρόνια εκείνα ξεκινώντας από τα κοινά, ξεκινώντας από τον εμπορικό σύλλογο, την Προστασία του Περιβάλλοντος, φτάνοντας πολύ ψηλά στην ιεραρχία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, εκπροσωπώντας την τοπική αυτοδιοίκηση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως αντιδήμαρχος στη συνέχεια που είχα μεγάλη εμπειρία και σήμερα ως μάχιμος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Χατζή Χατζηευθυμίου. Όλα καλά!

 

Για την Πολιτική θυσίασα και την υγεία μου και την οικογένειά μου που μου συμπαραστάθηκε πολύ χάνοντας χρόνο και την δουλειά μου που έχασε πολύ χρόνο και στην οποία είμαι ακόμα πολύ απαραίτητος παρ’όλο που τα τρία μου παιδιά είναι άψογα. Επιβάλλεται να είμαι κοντά ως συνταξιούχος της επιχείρησης.

 

Στους νέους που ασχολούνται τώρα με τα κοινά, θέλω να πω το εξής: να μην ερωτευτούν σφόδρα την Πολιτική, γιατί τελικά θα στενοχωρηθούν. Αν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τα κοινά, να το πράξουν. Αλλιώς… Στενοχωριέμαι καμιά φορά βλέποντας ανθρώπους που είναι γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί … μου κάνει έκπληξη που δεν έχουν ασχοληθεί με την δουλειά τους και τα δίνουν όλα στην Πολιτική. Αν θέλουν να ασχοληθούν πρέπει να το κάνουν με μέτρο. Το μέτρο φτάνει.

 

Η Ν.Δ. πέρασε τον κύκλο της και ανασυντάσσεται. Θα δούμε πώς θα πορευτεί…

 

Δεν με φοβίζει κάτι γιατί έχω γνωρίσει καλά τον έλληνα. Τον ενδιαφέρει η αλλαγή για την αλλαγή μόνο. Εκεί είμαστε όλοι σύσσωμοι να γίνει μόνο η αλλαγή χωρίς κάν να σκεφτεί πώς πρέπει να λειτουργήσουμε για να είναι δημιουργική.
Για να υπάρξει δημιουργική αλλαγή χρειάζεται καλή σκέψη, λογική και ωριμότητα από τους έλληνες πολίτες. Να είναι βέβαιοι πως η όποια αλλαγή που μπορεί να έρθει, γνωρίζει το αντικείμενο. Με την νέα κυβέρνηση, όπως δήλωσαν και οι ίδιοι άλλωστε, πολλά θέματα δεν τα κατείχαν και επήλθε αλαλούμ .

 

Εύχομαι να ξεπεράσουν τα προβλήματα και η χώρα μας να βρει τον δρόμο της μέσα στο ευρώ, για να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί ο κόσμος.

 

Η ζωή μ’εμαθεν να είμαι προσεκτικός πιο πολύ. Αν μπορούσα να ξανά αναμειχθώ με τα κοινά πιο ενεργά να ξέρετε ότι όσα λάθη έκανα στο παρελθόν δεν θα τα ξανακάνω τώρα σε πολιτικό επίπεδο. Δηλαδή υπερβολές που έβλεπα να κάνουν άλλοι συνάδελφοι που αντιδρούσαν με οξύτητα, ορμή, αντίθεση, δεν θα τις δεχόμουν. Προσωπικά χειρίστηκα τα πράγματα πιο διαλλακτικά, αλλά υπήρχαν άλλοι που ήταν πάντα στην κόψη του μαχαιριού και στον καυγά, πράγμα που δεν επιτρέπεται σε μια τοπική κοινωνία που υπάρχουν θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και που πρέπει να είμαστε όλοι ένα. Ας ελπίσουμε οι νέοι πολιτευτές σε όποιο χώρο κι αν κινούνται, να είναι πιο προσεκτικοί, ώριμοι και συνεργάσιμοι. Ό,τι βλέπουμε στην βουλή μας θλίβει, γιατί το φρασεολόγιο και οξύτητες που χρησιμοποιούν κάποιοι, δεν επιτρέπονται”.

 

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Γιάννης Γιαννακάκης γεννήθηκε το 1949 στην Καρδίτσα, όπου και τελείωσε το εξατάξιο γυµνάσιο. Μετά τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του ακολουθεί καριέρα τραπεζικού υπαλλήλου και εγκαθίσταται µόνιµα στη Ρόδο.
Ανήσυχος όµως, µε έντονο το επιχειρηµατικό πνεύµα, παραιτείται το 1978 από την Εµπορική Τράπεζα Ρόδου, και στρέφεται στο εµπόριο ιδρύοντας την εταιρεία “JOY” Γ.Γιαννακάκης Α.Ε. µε τουριστικά είδη – δώρα – παιχνίδια.
Την ίδια ώρα εκδηλώνει ζωηρό ενδιαφέρον για τα κλαδικά ζητήµατα του εµπορικού κόσµου, συµµετέχει στην ίδρυση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και παράλληλα επιδεικνύει αξιόλογη κοινωνική δραστηριότητα. Εκλέγεται µέλος του ∆.Σ. του Εµπορικού Συλλόγου και στη συνέχεια στη διοικητική επιτροπή του Εµπορικού και Βιοµηχανικού Επιµελητηρίου. Την περίοδο 1994-1998 εκλέγεται Α΄ αντιπρόεδρος του ΕΒΕ∆ σε αναγνώριση των υπηρεσιών του
προς τον εµπορικό και επαγγελµατικό κόσµο της ∆ωδεκανήσου. Ο ρόλος και η συµβολή του στον επιµελητηριακό θεσµό αναγνωρίζεται και πανελληνίως, αφού πρωταγωνιστεί στην ίδρυση του Οµίλου Επιµελητηρίων των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας, όπου και εκλέγεται Α’ αντιπρόεδρος την περίοδο 1996-2000. Με την ιδιότητά του αυτή εκπροσώπησε τη χώρα µας σε διεθνείς συναντήσεις και υπήρξε εκ των βασικών εισηγητών, προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την άρση των ανισοτήτων στις νησιωτικές περιοχές της Ευρώπης, µε την θέσπιση ειδικών αναπτυξιακών κινήτρων. Στις ∆ηµοτικές εκλογές του 2002 κατέρχεται ως υποψήφιος δηµοτικός σύµβουλος µε την παράταξη “ πρώτα η Ρόδος”, οπότε και εκλέγεται. Την αγάπη και το ενδιαφέρον του για την πόλη και τους κατοίκους της εκφράζει επίσης τακτικά µε άρθρα και παρεµβάσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. Είναι παντρεµένος µε την Παρασκευή Μεταξωτού και έχει τρία παιδιά, τον Βασίλη, τον Αντώνη και τον Παναγιώτη και είναι πια και παππούς.

 

  

thumb_640_2.jpg

 

P1010904.JPG

P1010906.JPG

 

P1010740.JPG

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ένας χρόνος από την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh, του Κώστα Αρβανίτη
Άδα Σταματάτου: “Φυσικά κι έχω το δικαίωμα να δημοσιοποιώ τη ζωή μου με τον Γιάννη”
Ο Φίλιππος Νικολάου σήμερα στον Παλμό της Ρόδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.