Αναγνώστες

Για τη δημιουργία Hotspots στην Κω, του Θεόδωρου Καραγιάννη, μέλους στο “Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Δωδ/σου”

Spread the love

 

.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Ο  Θεόδωρος Καραγιάννης είναι μελισσοκόμος

και μέλος της παράταξης

 “Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Δωδεκανήσου”

 

 

 

kinima_logo-thumb-large.jpg

 

 

Τα Κέντρα Επεξεργασίας προσφύγων και μεταναστών, τα λεγόμενα Hotspots, έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί και δημιουργηθεί πολύ καιρό πριν.

Τόσο γιατί το χρειάζόταν η χώρα μας, όσο και γιατί το ε’ιχαμε συμφωνήσει και συναποφασίσει με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Θα είχαμε καταφέρει να απλοποιήσουμε και συντομεύσουμε τις διαδικασίες καταγραφής των προσφύγων και θα είχε ομαλοποιηθεί η ροή και η προώθηση τους πρωτού εξαντληθεί η ανοχή των τοπικών κοινωνιών με την ολιγωρία που επέδειξε η κυβέρνηση και πρωτού ταλαιπωρηθούν τόσο οι συμπατριώτες μας όσο και οι συνάνθρωποι μας που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.

Η έλλειψη συνολικού ευρωπαϊκού σχεδιασμού αυτή την ώρα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για περαιτέρω καθυστερήσεις. Ούτε και οι πρόσφυγες μπορούν να γίνονται το διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια των κυβερνώντων φτάνοντας στα όρια της απόγνωσης κάθε εμπλεκόμενο σε αυτή την υπόθεση είτε είναι κάτοικος είτε πρόσφυγας .

Το προσφυγικό ζήτημα, δυστυχώς, δε θα είναι προσωρινό ως εκ τούτου η επεξεργασία των στοιχείων των αιτούντων άσυλο είναι απαραίτητη και θα πρέπει να είναι και άμεση και αποτελεσματική όσο και αν οι δύο αυτές λέξεις είναι άγνωστες στο κυβερνητικό επιτελείο.

Οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να είναι αρωγοί στην επίλυση, ενώ η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει τη λειτουργία τους, χωρίς να διαταράσσεται περαιτέρω η ζωή γύρω από τα Κέντρα αυτά.

Δεν μπορεί η Κως να αντέξει -όπως συνέβη πέρσι- και άλλες εικόνες ντροπής στοιβαγμένων ψυχών κατα την διάρκεια της τουριστικής περιόδου απο την οποία αναμένει να βιοποριστεί η πλειοψηφία των κατοίκων της.

Ο πρόσφυγας, ο άνθρωπος που ωθήθηκε σε βάρκα για να σώσει τη ζωή του χρήζει προστασίας, όχι μόνο από τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά κυρίως γιατί οι ανθρωπιστικές αξίες δεν μπορούν να είναι αντικείμενο καμίας διαπραγμάτευσης. Τοπικής, εθνικής ή ευρωπαϊκής.

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Δωδεκανήσου

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Πηγάδι, της Μαρίας Αναγνωστοπούλου
emoticon-εύθυμος-8727839.jpg
Ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, την κοροϊδία και στις κυβιστήσεις, του Λογομέτρη
Ήρθε η ώρα της, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.