Πόρτα στην Πολιτική

Γερά, κύριε Σταύρο και μην κάνεις πίσω!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιώργος Αρκουλής

 

Με μεγάλη σπουδή και ανάλογη φόρα αντιμετωπίζει ο νέος υφυπουργός του Αθλητισμού κύριος Σταύρος Κοντονής, την προοπτική να καταπολεμήσει την βία στους αγωνιστικούς χώρους και να απαλλάξει τα σπορ από τους χούλιγκανς. Και μόνο για την απόφασή του να το προσπαθήσει μου είναι σχεδόν συμπαθής. Όπως (μου) ήταν στο παρελθόν οι εντιμότατοι Ορφανός, Λιάνης, Ανδριανός και εκείνος ο ημιάγνωστος με το συμπαθητικό μούσι από τα Δωδεκάνησα, που είχε χρηματίσει για ένα φεγγάρι στο πόστο. Εννοείται πως άπαντες είχαν καλές προθέσεις, αλλά απέναντι στον χουλιγκανισμό και τις στρατιές που καλύπτονται από τους ηγέτες των ποδοσφαιρικών δυνάμεων αυτού του τόπου, αποδείχτηκαν ‘νάνοι’.

 

Αλλά να παραμείνω στον νέο ηγέτη του Αθλητισμού Κοντονή. Η εξαγγελία του, προσπαθεί να πείσει το πόπολο ότι είναι μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης να πατάξει μια για πάντα την βία. Να τον πιστέψουμε. Εκείνο που μπαίνει σε αμφισβήτηση είναι το αν θα τα καταφέρει…Θεωρώ πως η βιασύνη των εξαγγελιών και τα ραντεβού (του υφυπουργού) με Μαρινάκη, Αλαφούζο, Ιωαννίδη, υπαγορεύτηκε από το αναμενόμενο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στο γήπεδο της Τούμπας. Δηλαδή έναν αγώνα, στον οποίο ορίστηκαν ήδη τρεις (!) παρατηρητές συν τους επόπτες που θα ελέγχουν τον διαιτητή και τους βοηθούς του. Με άλλα λόγια, ‘να κάνουμε κάτι, για να μην πει κάποιος ότι δεν ενδιαφερόμαστε για το πρόβλημα’!

 

Κατά τα άλλα, όπως έχετε παρατηρήσει από την τηλεοπτική εικόνα στα ποδοσφαιρικά (και μπασκετικά) γήπεδα, οι εξέδρες δύσκολα γεμίζουν, ειδικά σε Καραϊσκάκη, Τούμπα και Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η πληρότητα δεν πλησιάζει καν το 40-50%, μολονότι τα φαινόμενα βίας έχουν μειωθεί αισθητά. Προφανώς το πρωτάθλημα δεν πείθει, η ποιότητα δεν συγκινεί, ενώ η διαιτησία ευνοεί μόνιμα κάποιους (τους γνωστούς !) με τον Τύπο να μην μπαίνει στον κόπο να πάρει θέση, όταν κάποιες εικόνες είναι φανερά κάλπικες.

Λοιπόν;

SHARE
RELATED POSTS
Το τείχος γράφει την δική του ιστορία, του Γιώργου Σαράφογλου
Όχι στη μικροπολιτική του φόβου, του Κώστα Αρβανίτη
Κυβερνητική και Διοικητική Λειτουργία, του Δρ Βασίλη Μαστρογιάννη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.