Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Φορτσάκης: “Επιτρέπεται να βλέπουμε αστυνομικούς στο Gay Pride;” , του Βαγγέλη Παυλίδη

Vangelis Pavlidis
Spread the love

Vangelis Pavlidis

  

Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

 

fortsakis.jpg

 

 

 

Τον κύριο Φορτσάκη θα τον ξέρετε. Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, τώρα, με πλούσιο βιογραφικό… Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2014-2015), Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2009-2014, Αναπληρωτής Πρόεδρος 2007-2009). Διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου του Τμήματος Νομικής της Σχολής ΝΟΠΕ / της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2009-2014) και.. και …και.

 


Είναι ακόμα αυτός που εισηγείται την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου, που οι φοιτητές διαδήλωσαν κάποτε εναντίον του με σύνθημα «Από τα τανκς του ’73 στα ΜΑΤ του Φορτσάκη, οι μέρες αφθονίας σας είναι μετρημένες». Είναι αυτός που σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Last Point» ανησυχεί για την σχεδιαζόμενη ενίσχυση της εκπροσώπησης των φοιτητών και την παροχή σε αυτούς δικαιώματος ψήφου σε όργανα του πανεπιστημίου.
Είναι αυτός που πρόσφατα επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την διάλυση της αστυνομικής ομάδας ΔΕΛΤΑ και την αποδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ. Τέλος, προχθές ακόμα, αναρωτήθηκε “Επιτρέπεται να βλέπουμε αστυνομικούς στο Gay Pride; Είναι αστυνομία αυτή; Έχετε διαλύσει την αστυνομία”

Ανατριχιάζει κανείς στην σκέψη πως η διοίκηση του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας είχε κάποτε ανατεθεί σε άνθρωπο με μεσαιωνικές αντιλήψεις, που προτείνει την αστυνομική παρέμβαση στα πανεπιστήμια αντί του διαλόγου και της πειθούς.

Όσο για το τελευταίο, για τους ομοφυλόφιλους αστυνομικούς, το αφήνω σε σας… ρατσιστής; σεξιστής; Είμαι βέβαιος πως μπορείτε να σκεφτήτε πολλούς ακόμα χαραχτηρισμούς. Ας τον χαίρονται που τον έχουν.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ρόδος, Ναϊτες και Ιππότες του Αη Γιάννη, του Βαγγέλη Παυλίδη – Rhodes, Templars and Knights St. John, by Vangelis Pavlidis
Κουτιά- Boxes, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – MUNDIAL 1978 – ARGENTINA, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.