Πόρτα στην Πολιτική

Financial Times: Αν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται η Χρυσή Αυγή

Για την κρισιμότητα των στιγμών στην Ελλάδα κάνουν λόγο οι Financial Times, οι οποίοι μάλιστα αναφέρουν ότι αν αποτύχει η κυβέρνηση Τσίπρα θα επωφεληθεί η τρίτη δύναμη της Χρυσής Αυγής.

 

«Χωρίς συμβιβασμό όμως με τους εταίρους, μέχρι τον επόμενο μήνα τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας θα έχουν εξαντληθεί, γεγονός που θα καταστήσει ανήμπορη την ελληνική κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ, θα οδηγηθεί σε οικονομική μιζέρια, ενώ το δηλητηριώδες πολιτικό σκηνικό που θα προκύψει, θα απειλήσει την ίδια τη δημοκρατία της χώρας. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει, όπως και οι προκάτοχοί του, τότε θα ωφεληθεί η Χρυσή Αυγή, η οποία καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

«Αν δεν κυβερνώνται σωστά θα στραφούν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ»

 

Όπως τονίζεται μάλιστα στο δημοσίευμα, μπορεί οι Ευρωπαίοι να αρνούνται τους ισχυρισμούς για λάθος χειρισμούς της ευρωπαϊκής κρίσης, ωστόσο αυτή η κρίση οδηγεί, μέρα με τη μέρα, την Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στη χρεοκοπία. «Η μεγάλη διαμαρτυρία των μεταλλωρύχων την Πέμπτη στην Αθήνα αποδεικνύει πως οι Έλληνες πολίτες, εάν αισθανθούν πως δεν κυβερνώνται σωστά, μπορούν να στραφούν απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς στράφηκαν και στις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις» τονίζεται μεταξύ άλλων.

«Πρόκληση για Τσίπρα η εμπιστοσύνη του κόσμου»

 

Εκτενής αναφορά γίνεται για τον Αλέξη Τσίπρα και την σχέση του με τον κόσμο «Η διατήρηση της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, καθώς τις επόμενες εβδομάδες θα βρεθεί αντιμέτωπος με επιλογές και αποφάσεις που θα καθορίσουν όχι μόνο την πολιτική του καριέρα, αλλά και τη μοίρα της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια. Η στιγμή της αλήθειας πλησιάζει, αφού ο Τσίπρας θα κληθεί να αποφασίσει εάν και με ποιους όρους θα διεκδικήσει ένα νέο τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. Η πρόσθετη οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα – για την οποία θα απαιτηθούν δεσμεύσεις για δημοσιονομική πειθαρχία και οικονομικές μεταρρυθμίσεις – θα κρατήσει τη χώρα εντός ευρώ, αλλά πρόκειται για αντίθετη φόρμουλα από εκείνες που πρέσβευε ο ΣΥΡΙΖΑ προτού αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας.

Πολιτικοί παρατηρητές θεωρούν πως ένα νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα διχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

 

«Ο κόσμος παρακολουθεί για το αν χορέψει τον χορό του Ζαλόγγου»

 

Εν συνεχεία πάλι για τον Ελληνα Πρωθυπουργό αναφέρεται στους FT ότι «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι συντηρητικός, προέρχεται από μια οικογένεια μεσαίας τάξης και δεν θέλει να είναι εκείνος που οδήγησε την Ελλάδα στα βράχια”, δηλώνει στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

 

Όπως προειδοποιούν οι Financial Times, οι επόμενες τρεις εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση πρέπει να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις, αλλά και τις πληρωμές των δόσεων προς το ΔΝΤ. «Μια μεταβατική συμφωνία είναι πιθανή κατά το επόμενο Eurogroup στις 11 Μαΐου, εάν η Ελλάδα πει το ναι στα λιγότερο σκληρά μέτρα από εκείνα που απαιτούνται από τους δανειστές. Ως αντάλλαγμα θα πάρουν μέρος των 7,2 δις για να πάρει ανάσα η ελληνική οικονομία. Ο κόσμος παρακολουθεί τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του για το εάν.. θα χορέψουν τον χορό του Ζαλόγγου» καταλήγουν οι Financial Times.

 

Πηγή: Financial Times


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Δεν είναι όλα επικοινωνία, κύριε Μητσοτάκη, του Κώστα Αρβανίτη
Δήμαρχος Πεντέλης κος Δημήτρης Στεργίου: “Ο απαραίτητος Φάκελος Αυτοδημουργίας, της Τζίνας Δαβιλά
Ας Ψάξει Αλλού η κ. Ά.Μ.Ασημακοπούλου για “Τεκμήρια Αθωότητας” της Τουρκίας, του Κώστα Αρβανίτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.