Πόρτα στην Πολιτική

Επίθεση με θέσεις από το Περιστέρι ο Θεοδωράκης

Spread the love

«Απ’ ότι φαίνεται το πολιτικό σύστημα με καθυστέρηση ακούει αυτά που προτείνει το Ποτάμι» είπε ο Σ. Θεοδωράκης σχολιάζοντας το διάγγελμα Σαμαρά, μετά την εκδήλωση του κόμματος του, στο Περιστέρι. «Βέβαια, θα ήταν καλύτερο για όλους μας και κυρίως για την χώρα, να είχαν ακούσει το Ποτάμι όταν έπρεπε κι όχι σήμερα, με τόση μεγάλη καθυστέρηση. Παρόλα αυτά η πρότασή μας παραμένει: Θα πρέπει να βγάλουμε πρόεδρο από αυτή την Βουλή, να ρυθμίσουμε τα θέματα του Συντάγματος, του εκλογικού νόμου, να έχουμε μία πατριωτική διαπραγμάτευση για το χρέος και τις δανειακές ανάγκες της χώρας και να πάμε σε εκλογές. Να συνεργαστεί δηλαδή το πολιτικό σύστημα για λύσεις προς όφελος των πολλών και όχι προς όφελος των μικρών-μικρών κομμάτων».

 

Για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών: «Αυτός ο βούρκος δεν πρέπει να καταπιεί ούτε την δημοκρατία, ούτε την κοινωνία. Αυτό που θέλουμε είναι να καταπιεί τους παλιούς, του παλιού πολιτικού συστήματος. Τους λαϊκιστές, τους ανθρώπους που επενδύουν στον φόβο, τους ανθρώπους που μηχανορραφούν. Ελπίζω ότι ο πολίτης έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Αυτοί οι άνθρωποι υπηρετούσαν το παλιό πολιτικό σύστημα σε διάφορες θέσεις. Χθες στο ένα γραφείο, αύριο στο άλλο γραφείο, μεθαύριο σε ένα τρίτο. Είναι το ξοφλημένο πολιτικό δυναμικό, το ξοφλημένο πολιτικό σύστημα που πρέπει να ανανεωθεί».

 

Mιλώντας νωρίτερα, παρουσίασε βασικές θέσεις και προτάσεις του κόμματος του:

 

«Το θέμα είναι η χώρα να κυβερνηθεί. Δεν θέλουμε να πηγαίνουμε σε αλλεπάλληλες εκλογές. Θέλουμε να κυβερνήσουμε με αυτούς που θέλουν κυβερνήσουν τη χώρα».

«Το πολιτικό σύστημα δεν έχει πληρώσει την ευθύνη του γι’ αυτό που έχει συμβεί, 100.000 άνθρωποι σπουδαγμένοι στην Ελλάδα έχουν φύγει αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό. Αυτό που συμβαίνει είναι διωγμός. Τα παιδιά φεύγουν γιατί δεν έχουν καμία εναλλακτική λύση στη χώρα».

«Είμαστε σύμμαχοι με όλους όσους υπερασπίζονται αυτή μας τη βασική αρχή: Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Και είμαι ευτυχής που σήμερα ο Σπύρος Λυκούδης γράφει ένα άρθρο στην Καθημερινή την επαναλαμβάνει ξέροντας ότι είναι το δικό μας σύνθημα. Είμαστε ανοιχτοί στους ανθρώπους που δεν έχουν λερωθεί με λάθος κυβερνητικές αποφάσεις και ανθρώπους που πιστεύουν ότι αυτό που προέχει σήμερα είναι να ενωθούμε για να λύσουμε τα προβλήματα».

«Έχουμε 400 υποψηφίους σ’ όλη την Ελλάδα, θα μπει νέο αίμα, θα μπουν νέοι άνθρωποι στη Βουλή αλλά δεν κάνουμε αποκλεισμούς, έχουμε συμμάχους και οι σύμμαχοί μας θα έρθουν μαζί μας στο κοινοβούλιο».

«Θα πρέπει να περιορίσουμε τον ρόλο των κομμάτων στην ζωή μας. Όχι στους κομματικούς στρατούς και όχι στα κομματικά στελέχη που έχουν λύσεις “δια πάσα νόσο” στις κυβερνήσεις. Να κληθούν να παίξουν ρόλο νέοι δημιουργικοί άνθρωποι. Αν είχαμε πλειοψηφία θα κάναμε μια κυβέρνηση – φιλική εταιρία. Μία συνωμοσία του καλού».

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Νέο μνημόνιο συνεργασίας για θέματα αποδήμων, μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου
Οι λαφυραγωγοί, του Πάνου Μπιτσαξή
Πολιτικά, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.