Πόρτα στη Μουσική Πρόσωπα - Αφιερώματα

Epi K. Paradox: Ένας Έλληνας τραγουδά τα μπλουζ στο Λονδίνο

 

Ο  Epi K. Paradox γεννήθηκε σαν Επιμενίδης Κουτσαυτάκης στα Χανιά της Κρήτης.

Αντάλλαξε την ηλιόλουστη Μεσόγειο με το βροχερό Λονδίνο, για να επενδύσει στην μουσική που αγαπάει. Σήμερα, είναι απόφοιτος του London College of Music και έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες και live εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αντλώντας έμπνευση από το British Blues Explosion , από τα τέλη της δεκαετίας του ΄60 και τις αρχές της δεκαετίας του ΄70 ,κυκλοφόρησε την πρώτη δισκογραφικά του δουλειά τον Σεπτέμβριο του 2019 με τίτλο “I’ll Take the Long Road”.

Ένα άλμπουμ που ενώ ο δημιουργός του είναι πρωτοεμφανιζόμενος, πήρε πολύ καλές κριτικές.

Ακούγοντας κομμάτια του άλμπουμ  φαίνονται ξεκάθαρα οι επιρροές από τα ηλεκτρισμένα κιθαριστικά riffs  των Buddy Guy, Mike Bloomfield, Jimmy Page και Roy Buchanan, για να αναφέρουμε μερικούς, καθώς και οι συνθετικές του ικανότητες  στη δυναμική μπλούζ μπαλάντα.

Το “Ι’ll take the Long Road” ήδη θεωρείται ένα σύγχρονο αλλά και κλασικό άλμπουμ ταυτόχρονα,καθώς ηχογραφήθηκε χρησιμοποιώντας εξ ολοκλήρου μιά μεγάλη γκάμα από vintage  και αναλογικά μηχανήματα στα Buffalo Studios του Ανατολικού Λονδίνου, ενώ το mastering του άλμπουμ έγινε στο θρυλικό Abbey Road Studios.

O αρχισυντάκτης του δημοφιλούς καναλιού  στο You Tube Don΄s Tunes  (https://www.donstunes.com/προσέθεσε στη λίστα του το κομμάτι του Επιμενίδη “Love is a Losing Game” , ανάμεσα στους πιό καταξιωμένους μπλουζ καλλιτέχνες παγκοσμίως, το οποίο μέχρι σήμερα έχει αποσπάσει εξαιρετικά θετικά σχόλια.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ο επιστήμονας Λουκάς Γιασιράνης βραβεύτηκε από τον Δρ Αναστάσιο Πλατή-Περιζήτητος συνεργάτης από Αεροπορικές Εταιρείες
Για την κ. Δαβιλά και τις περιπέτειές της, του Μάνου Στεφανίδη
Η Άννα Κοντοπίδη, η γενναιόδωρη Συμβολαιογράφος της Νάξου, σε 35 ερωτήσεις

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.