Πόρτα στον Κόσμο

Έπειτα από μια γιγάντια στρατιωτική παρέλαση, η Β. Κορέα αποτυγχάνει σε μια δοκιμή πυραύλου

16-9073417864054.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16-9073417864054.jpg

 

 

 

 

 

Η Πιονγκγιάνγκ σημείωσε σήμερα αποτυχία σε μια πυραυλική δοκιμή, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, την επομένη μιας επίδειξης ισχύος του βορειοκορεατικού καθεστώτος με μια γιγάντια στρατιωτική παρέλαση.

 

Αυτή η αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου είναι μια αναποδιά για τη Βόρεια Κορέα, τη στιγμή που οι εντάσεις στη χερσόνησο έχουν ενισχυθεί με τις πολεμοχαρείς δηλώσεις της Πιονγκγιάνγκ και της Ουάσινγκτον.

 

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έστειλε στην περιοχή μια αεροναυτική δύναμη, είχε εκφράσει την Πέμπτη τη βούλησή του να «αντιμετωπίσει» το «πρόβλημα» των απαγορευμένων βορειοκορεατικών προγραμμάτων κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών. Η Βόρεια Κορέα απάντησε χθες δηλώνοντας έτοιμη να απαντήσει με πυρηνικά σε οποιαδήποτε ατομική επίθεση.

 

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν σήμερα πως το βορειοκορεατικό καθεστώς προχώρησε το πρωί σε μια πυραυλική δοκιμή, όπως είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα η Σεούλ: «Ο πύραυλος εξερράγη σχεδόν αμέσως», δήλωσε ο Ντέιβ Μπέναμ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

 

Ούτε η Σεούλ ούτε η Ουάσινγκτον ήταν άμεσα σε θέση να προσδιορίσουν τη φύση του εν λόγω πυραύλου, όμως η χρονική στιγμή που έγινε αυτή η εκτόξευση φαίνεται ότι είχε επιλεγεί επιμελώς.

 

Πραγματοποιήθηκε την επομένη της γιγάντιας στρατιωτικής παρέλασης που οργανώθηκε από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ για την 105η επέτειο από τη γέννηση του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (RPDC) Κιμ Ιλ Σουνγκ.

 

Στη διάρκεια της παρέλασης παρουσιάσθηκαν περίπου εξήντα πύραυλοι και κυρίως αυτό που φάνηκε ότι είναι ένας νέος τύπος διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

 

Η εκτόξευση αυτή πραγματοποιήθηκε εξάλλου μερικές μόνο ώρες πριν από την άφιξη στη Νότια Κορέα του αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς για συνομιλίες που θα επικεντρωθούν στη βορειοκορεατική απειλή.

 

ΑΠΕΜΠΕ


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
w01-18421318796057.jpg
Ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Τραμπ Μάικλ Φλιν παραδόθηκε στο FBI
Η Συμβολική βία των μεταλλάξεων, του Ηλία Καραβόλια 
Δασμοί (Tariffs)= Εμπορικοί Πόλεμοι (Trade Wars), του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.