Ανοιχτή πόρτα

Επέα πτερόεντα περί Τουρισμού Κουντουρά και Χατζημάρκος, του Γιώργου Νικητιάδη [π.Υπουργός Τουρισμού]

Η αποδυνάμωση του ρουσφετιού στο "Μαύρο και δαγκωτό", της Τζίνας Δαβιλά
Spread the love

Η αποδυνάμωση του ρουσφετιού στο "Μαύρο και δαγκωτό", της Τζίνας Δαβιλά

 

Ο Γιώργος Νικητιάδης είναι Δικηγόρος,

μέλος του ΠΑΣΟΚ που στο παρελθόν διετέλεσε ως Βουλευτής Δωδεκανήσου και Υπουργός Τουρισμού 

 Το βιβλίο του “Μαύρο και Δαγκωτό” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

 

 

 

 

 kountoura.jpg

 

 

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού κας Κουντουρά στη Ρόδο και την «επικοινωνιακή της φιέστα» σε αγαστή συνεργασία με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού και π. Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Νικητιάδης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις :

 

Προκαλεί εντύπωση και αποτελεί πρόκληση για το δημόσιο αίσθημα των νησιωτών μας, η επικοινωνιακή φιέστα που έλαβε χώρα κατά το πρόσφατο ταξίδι της Υπουργού Τουρισμού κας Κουντουρά σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, την ώρα που ο Ελληνικός Τουρισμός, ανεξαρτήτως της αύξησης των αφίξεων, συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα, που πολλαπλασιάστηκαν με όσα μέτρα ελήφθησαν εναντίον του Τουρισμού με την ψήφο της κας Υπουργού και της Κυβέρνησης.

 


Η κα Κουντουρά, με την παρουσία της επιδίωξε να καρπωθεί την αύξηση του τουρισμού μας τη χρονιά που διανύουμε , αλλά ουδόλως ασχολήθηκε με την μείωση των εσόδων μας από τον τουρισμό, όπως αυτή διαπιστώνεται επίσημα από την Τράπεζα της Ελλάδος και ούτε βεβαίως μοιάζει να αντιλαμβάνεται ότι εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αύξηση των διανυκτερεύσεων στην οποία θα θέλαμε ν’ αναφερθεί, αν γνωρίζει τέτοια αύξηση, καθώς και στις χαμηλές τιμές με τις οποίες πουλάμε. Η κα Κουντουρά δεν έδειξε να καταλαβαίνει ότι η αγορά της Ρόδου υποφέρει εξαιτίας του χαμηλού οικονομικού εύρους που έχουν οι τουρίστες που έρχονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και δεν δεσμεύτηκε σε οτιδήποτε με συγκεκριμένο τρόπο.

 

Αν ερωτάτο η κ. Υπουργός να μας πεί έστω και μία ενέργεια της που έφερε έναν παραπάνω τουρίστα στα νησιά μας είναι βέβαιο ότι θα τηρούσε σιγήν ιχθύος, αφού δεν καταλαβαίνει ότι ταξίδια τύπου Ιράν που πραγματοποίησε διαφημίζοντας τα επίσης (ως γνώστης της διαφήμισης όπως δήλωσε), δεν μπορούν να έχουν απόδοση όταν η Πρεσβεία μας εκεί δεν μπορεί να εκδώσει ούτε 100 ταξιδιωτικά έγγραφα (βίζες) εβδομαδιαίως.

 

Η Ρόδος επισήμως, δεν είδε Υπουργό Τουρισμού τα τελευταία 5 χρόνια. Η κα Κουντουρά, προσκληθείσα από την Περιφέρεια , ούτε έδειξε να γνωρίζει τα προβλήματα (τώρα τα θυμήθηκε μετά από δύο χρόνια), ούτε ανέλαβε κάποια υποχρέωση. Απλώς δήλωσε ότι θα ασκήσει πιέσεις στα συναρμόδια υπουργεία. Οι δηλώσεις της, περισσότερο έμοιαζαν με « έπεα πτερόεντα».

 

Έπεα πτερόεντα όμως αποτελούν και οι μεγαλόστομες δηλώσεις του κ. Περιφερειάρχη για το χτίσιμο μιας «μεγάλης συμμαχίας» στην οποία μάλιστα η περιφέρεια του κ. Χατζημάρκου θα «συνεισφέρει στο να μετατραπεί το Υπουργείο Τουρισμού στο μεγάλο στρατηγείο για την τουριστική ανάπτυξη….».

 

Πόσο εύκολα έρχονται στη μνήμη μας με παρόμοιες εκφράσεις οι στίχοι του μεγάλου μας στιχουργού Νίκου Γκάτσου για «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…».

 

Αν θέλετε κα Κουντουρά να φανείτε χρήσιμη, σκύψτε στα πραγματικά προβλήματα, που ξεκινούν από τα χιλιάδες καταστήματα που αιμορραγούν στις τουριστικές περιοχές και φθάνουν στον κόσμο που απασχολείται με τον τουρισμό. Πείτε μας με ποιο τρόπο θα καταργήσετε τον ΦΠΑ που αυξήσατε και πως θα αποφύγουν τα ξενοδοχεία το τέλος διανυκτέρευσης. Πείτε μας πως θα επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και πως θα βοηθηθούν οι ξενοδόχοι για να γίνουν ανταγωνιστικότεροι και να προσελκύσουν τουρίστες με υψηλότερα εισοδήματα. Πείτε μας πως θα προσελκύσετε τις εταιρείες χαμηλού κόστους και πως θα αυξηθούν τα Home Ports για την κρουαζιέρα. Ότι άλλα λέτε, δυστυχώς, μοιάζουν με λόγια του αέρα, όσo και αν ο κ. Περιφερειάρχης ωραιοποίησε την παρουσία σας στη Ρόδο.

 

Παρεμπιπτόντως, να σας θυμίσουμε ότι δίπλα στη Ρόδο, βρίσκεται ο επόμενος μεγάλος τουριστικός προορισμός της χώρας που ακούει στο όνομα Κως. Τo αναφέρουμε , διότι μπορεί να θυμάστε τη Κω μόνο από την τουριστική κατάρρευση που την οδηγήσατε πέρυσι με την πολιτική της κυβέρνησή σας στο μεταναστευτικό.

 

 * Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Η βία του άγνωστου, του Ηλία Καραβόλια
Η Μαρίνα Μόσχα απαντά σε 10 ερωτήσεις καλωσορίζοντας με αισιοδοξία το φθινόπωρο
“Εγώ δεν γονάτισα, άλλοι γονάτισαν”- Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.