Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Εντάσεις στο κέντρο της Αθήνας

Spread the love

Ένταση και χρήση χημικών στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Ομήρου, καθώς μέλη του ΠΑΜΕ έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό. Άνδρες των ΜΑΤ επενέβησαν και χτύπησαν άγρια διαδηλωτές.

 

 

Η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει τους διαδηλωτές, αλλά ορισμένοι κατάφεραν να περάσουν και να κατευθυνθούν στο Υπουργείο Οικονομικών. Στα επεισόδια τραυματίστηκε ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Αγγουράκης, αλλά και αρκετά ακόμη άτομα. Κλειστή αυτή την ώρα είναι η Σταδίου.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της επίσκεψης του Γερμανού προέδρου στην Αθήνα, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύονται από τις 08.00 μέχρι τις 19.00 οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στους εξής δρόμους: Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου) – Ομήρου – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) – Καψάλη – δεξιά Ηροδότου – αριστερά Υψηλάντου – δεξιά Γενναδίου – Πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής – Β. Κωνσταντίνου – Β. Όλγας – Β. Αμαλίας – αριστερά Φιλελλήνων – αριστερά Μητροπόλεως – δεξιά Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου).

 

Κλειστός από τις 13:30 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα

 

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται: «Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, λόγω της επίσημης επίσκεψης στη χώρα μας του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 08:00 ώρα της Πέμπτης 6 Μαρτίου 2014 έως και την 19:00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους:

 

 

Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου)-Ομήρου-δεξιά Ακαδημίας-αριστερά Κανάρη- πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου)-Καψάλη-δεξιά Ηροδότου-αριστερά Υψηλάντου-δεξιά Γενναδίου-πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής-Β.Κωνσταντίνου-Β.Όλγας-Β.Αμαλίας-αριστερά Φιλελλήνων-αριστερά Μητροπόλεως-δεξιά Βουλής-δεξιά Κολοκοτρώνη-αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου)».

 

 

Το πρόγραμμα του γερμανού προέδρου

Στις 16:00 ο Γιόαχιμ Γκάουκ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Το απόγευμα, θα βρεθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης και το βράδυ θα βρεθεί ξανά στο προεδρικό Μέγαρο όπου θα παρατεθεί δείπνο προς τιμή του.

Την Παρασκευή, ο γερμανός πρόεδρος θα βρεθεί στις 11:20 στη Βουλή και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ευ.Μεϊμαράκη.

Στις 12:20 θα αναχωρήσει αεροπορικώς για τα Ιωάννινα και πριν τις 14:00 αναμένεται στο χωριό Λιγκιάδες, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο για τους εκτελεσθέντες από τους ναζί.

Μετά τις 16:00 θα επισκεφθεί την Συναγωγή των Ιωαννίνων, όπου και θα συνομιλήσει με μέλη της εβραϊκής κοινότητας.

Περίπου στις 18:00 αναμένεται να έχει επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Αθήνας, από όπου και προγραμματίζεται να αναχωρήσει για το Βερολίνο.

SHARE
RELATED POSTS
Τα επικίνδυνα Π της σημερινής Ελλάδας, του Γιάννη Πανούση
Στο κελί της ντροπής, του Γιώργου Αρκουλή
Το μεγαλείο της οντότητας του Αστεροσκοπείου Αθηνών

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.