Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Έλα να τρέξουμε μαζί: 26-4-2015, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

 

 

 

 

Τζίνα Δαβιλά

 

Πριν από τρεις μήνες περίπου ταξίδεψα στο πιλοτήριο αεροσκάφους που προσγειωνόταν στο αεροδρόμιου της Ρόδου. Μου είπε ο πιλότος κάποια στιγμή: «Βλέπεις πόση ομορφιά έχει το νησί σας;».

Τα ΄χασα. Άλλο να κοιτάς από ψηλά από το παραθυράκι ενός αεροπλάνου κι άλλο να βλέπεις τα πάντα. Τόση τελειότητα! Τόση αρμονία! Το μπλε και το πράσινο δίπλα – δίπλα. Ευλογία.

Αν δεν έχεις ζήσει σε τούτο τον τόπο, δεν μπορείς να αφουγκραστείς την δυναμική του. Νοιώθεις σαν να είσαι σε άλλη Ελλάδα. Η απόσταση από το κέντρο της Αθήνας που γίνονται άπειρες δραστηριότητες είναι το μειονέκτημα, που με συντονισμένες κινήσεις καταργείται. Όχι η απόσταση από την πρωτεύουσα, αλλά από τις δράσεις που έχουν νόημα να γίνουν, καθώς ενεργοποιούν πολλαπλά συναισθήματα και παραμέτρους. Σαν αυτή που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου 2015 στο νησί.

Είναι ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες, εντός και εκτός Ελλάδας, που θέλουν να περάσουν ένα δημιουργικό τριήμερο, διήμερο, τετραήμερο… στο νησί με την δεδομένη ομορφιά, τα καθαρά νερά, που θέλουν να γευτούν την δωδεκανησιακή κουζίνα και τα τοπικά κρασιά, να απολαύσουν την Μεσαιωνική Πόλη, που είναι μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, να περπατήσουν ή μάλλον να τρέξουν κάτω από τον απριλιάτικο ροδίτικο ήλιο, μέσα από χωριά και δίπλα στην θάλασσα. Πρόκειται για τον 2ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόµου «Rhodes Marathon», που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 26 Απριλίου και έχουν δικαίωμα συμμετοχής άπαντες, αθλητές και μη, αρκεί οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους για τη διαδρομή των 10χλμ, το 15ο έτος της ηλικίας τους για τα 5.000µ. και το 12ο έτος για τον αγώνα δρόµου των 1.000µ. που θα συνοδεύεται και από την υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεµόνα.

Στόχος του Μαραθώνιου είναι το αγωνιστικό και το συμμετοχικό κομμάτι. Η αξία του ευ αγωνίζεσθαι που ενέπνευσε το σχολείο του Ήτον της Αγγλίας σύμφωνα με την γραφή του Νίκου Καζαντάκη. Η συμμετοχή και όχι η πρωτιά. Η επαφή με την Φύση, με το σώμα μας, με τους συνανθρώπους μας.
Οι πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό και ζουν εκτός Ρόδου θα τύχουν ειδικών εκπτωτικών τιμών τόσο στα ξενοδοχεία και στην διατροφή, όσο και στην αεροπορική ή ακτοπλοϊκή μετακίνησή τους. Επιπλέον θα ζήσουν την Ρόδο σε μια σπουδαία στιγμή καθώς αυτή η διοργάνωση τηρεί όλα τα σημεία ασφάλειας και αξιοπιστίας καθώς συνδιοργανώνεται από την ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ καθώς και της AIMS & IAAF που διασφαλίζουν την εγκυρότητα και την διεθνή αναγνώριση του αγώνα, την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , τον Δήμο Ρόδου και το Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού και την Μ.Κ.Ο. RUN FOR BOOKS.

 

Οι διακριθέντες θα λάβουν χρηματικό έπαθλο των 500, 300 και 200 ευρώ οι τρεις πρώτοι αντιστοίχως, ενώ θα παράσχονται δροσιστικά ποτά, φρούτα, νερά και ό,τι άλλο χρειάζεται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του 2ου Μαραθώνιου Ρόδου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μαραθώνιου στο http://www.roadstorhodes.com/gr  για διευκρινίσεις. Οι συμμετοχές για κάθε κατηγορία μπορούν να γίνουν μέχρι και τις 19 Απριλίου. Περισσότερα εδώ. Για on line εγγραφή εδώ.

 

Φέτος το Πάσχα πέφτει νωρίς. Για όσους η μετακίνηση θα είναι αμφίβολη λόγω καιρού, ο Μαραθώνιος της Ρόδου στις 26 Απριλίου και λίγες ημέρες πριν από την Πρωτομαγιά, είναι η πρόταση για διασκέδαση, ψυχαγωγία, άθληση, πόρτα ορθάνοιχτη στη γνώση και αναζωογόνηση.

Δεν θέλει πολλά η ζωή. Μόνο έμπνευση και εκμετάλλευση των ευκαιριών. Να νοιώσουμε για λίγο όλοι δρομείς. Ούτως ή άλλως η ζωή μας είναι ένας μαραθώνιος, σκληρός, άδικος, άχαρος, επίπονος κάποιες φορές.

Τούτος εδώ θα είναι ο πιο ευχάριστος. Κράτησε την ημερομηνία: 26 Απριλίου 2015. Μια ωραία αλήθεια μέσα στον ψεύτη Απρίλη.

 

 

logo.png

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/f_8zroNOlhs” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
SHARE
RELATED POSTS
Στο δήμαρχο Ρόδου, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ολύμπου Διαφανείου Καρπάθου
Άλλα λόγια ν ’αγαπιόμαστε από το υπουργείο υγείας για το Νοσοκομείο Ρόδου
71η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Υπερήφανοι μπρος στην Ιστορία μας, του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.