Υγεία

Εκμεταλλευθείτε την παραλία!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Εκμεταλλευθείτε την παραλία!

Είναι στο χέρι σας να κάνετε όχι μόνο πιο όμορφη αλλά και πιο αποδοτική την παραμονή σας στην παραλία. Η ηλιοθεραπεία δεν είναι μονόδρομος!

— Περπατήστε γρήγορα κατά μήκος της ακτής, με το νερό έως τα γόνατα. Αν βαδίζετε κόντρα στο κύμα, θα ωφελήσετε τους μύες των ποδιών σας: είναι μία ευεργετική άσκηση για προβλήματα ευρυαγγείας αλλά και κυκλοφορικά προβλήματα των κάτω άκρων.

—Κάντε αμμόλουτρα αλλά σε καθαρή άμμο, μακριά από πολυσύχναστες παραλίες και οικιστικές περιοχές. Τα αμμόλουτρα, με άμμο βρεγμένη από τη θάλασσα, ενδείκνυνται για τους πόνους, αλλά και για την κυτταρίτιδα σε μηρούς και γόνατα.

— Το θαλασσινό νερό, γύρω στους 25°C, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό: αυτή η θερμοκρασία διευκολύνει την διείσδυση των φυσικών και χημικών του ιδιοτήτων στο ανθρώπινο σώμα. Χάρη στα άλατα και στα ιχνοστοιχεία που περιέχει, δρα ενάντια στις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος.

— Κολυμπήστε και η μυϊκή μάζα σας θα τονωθεί. Δεν θα χάσετε κιλά αλλά θα κερδίσετε πόντους στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας.

—Τα μπάνια στη θάλασσα καταπολεμούν την αϋπνία, τη χρόνια κόπωση και το έντονο στρες.

— Η θαλάσσια αύρα βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία, ενώ είναι αποτελεσματική σε κρίσεις άσθματος και αλλεργικής ρινίτιδας.

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Dr Despoina Katsoxi

SHARE
RELATED POSTS
Κάνει καλό ή κακό το κρύο;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Αντιμετωπίστε την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη!, του Δρ Σπύρου Γκούβαλη
Προφυλαχθείτε από τον έρπητα ζωστήρα, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.