Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Εκκλησία – Κυβέρνηση 1-0, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

 

 Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

 

 

 

 filis.jpg

 

 

Η ήττα βέβαια του Φίλη δεν είναι τίποτ’ άλλο από ήττα της κυβέρνησης. Θέλεις από λάθος εκτίμηση, θέλεις από υπερβολική σιγουριά ή απειρία, η κυβέρνηση άνοιξε ένα θέμα πολύ δύσκολο, με πολλά αγκάθια, την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζει σορό άλλων σοβαρών προβλημάτων όπως την έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και, για να μην ξεχνάμε, την δραματική συρρίκνωση της εκλογικής της βάσης, αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις. Ο Φίλης δεν ήταν άλλο από τον αποδιοπομπαίο τράγο.

 

Από την άλλη μεριά, αντιλαμβανόμενος πως η κυβέρνηση βρισκόταν σε μειονεκτική θέση, ο αρχιεπίσκοπος βρήκε την ευκαιρία με την συνέντευξή του να βάλει επί τάπητος μια σειρά θέματα – προσφυγικό, Ισλάμ, τέμενος, οικονομικά της εκκλησίας – κάνοντας επίδειξη συντηρητισμού. Ενός συντηρητισμού με ρίζες βαθιά στον μεσαίωνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Αφού έκανα το σκίτσο και έγραψα τα παραπάνω διαβάζω δηλώσεις του νέου υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου. ”Την πολιτική την καθορίζει ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο. Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική, θα συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα”, είπε.

Συμφωνώ για το ποιος καθορίζει την πολιτική και γι αυτό ακριβώς θεώρησα την ήττα Φίλη ως ήττα της κυβέρνησης. Όσο για το ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική αυτήν θα με συγχωρέσει ο κύριος υπουργός που θα διαφωνήσω, μα είναι φανερό πως η αλλαγή έχει ήδη συντελεστεί και πως θα περάσει πολύς καιρός για να ξαναέλθει στην επιφάνεια το θέμα.
Οψόμεθα.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
1204, η λεηλασία της Κωνσταντινούπολης, του Βαγγέλη Παυλίδη
“Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!”, του Βαγγέλη Παυλίδη – “Proletarians of all countries, unite!”
Η Κοντέσα – The Countess, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.