Αναγνώστες

Εφοπλιστές, σας καλώ από Αλεξανδρούπολη, της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά

annaDeligiannitsioulpa.jpg

annaDeligiannitsioulpa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά  

 

 

  Έλληνες εφοπλιστές ως νέοι ευεργέτες σώστε την Ελλάδα!

Οι πολιτικοί έφεραν τους σπόρους της δικής τους καταστροφής και ο Ελληνικός λαός οδηγείται βαθμιαία στον όλεθρο! Αν το «Εγώ»τους βρίσκεται σε πολύ μεγάλη απόσταση από το «εμείς» -βρισκόταν για πολλά χρόνια-,αν θεωρούν ότι οι ενέργειες τους δεν προσβάλλουν τη χώρα στο σύνολό της, εγώ προσωπικά ως Ελληνίδα ,δεν ντρέπομαι να καλέσω εκείνους που νομίζω ότι μπορούν, σε βοήθεια!

Η δημοκρατία στο όνομα της οποίας μεγαλούργησαν ονόματα πολιτικών δεν στάθηκε ικανή εξαιτίας των κακών χειρισμών να εφαρμόσει μεθόδους εξυγίανσης της οικονομίας και φτάσαμε σήμερα σε κρίση ηθική πρωτίστως, αφού προέκυψε εξ ανάγκης το « γίνε καταγγελτικός» να σωθεί ο λαός! Αλλά ο λαός τρώει τις σάρκες του και δυστυχώς στενάζει από τις αλυσίδες του χρέους!

Έλληνες εφοπλιστές, γνωρίζω ότι μπορείτε, πρώτοι εσείς να σηκώσετε ψηλά τη γαλανόλευκη, σε πείσμα εκείνων που θεωρούν ότι είναι αναντικατάστατοι, μικροί θεοί που θα κάνουν εφεξής μεγάλα θαύματα αλλά «βλέπουν» σε σκοτεινούς ορίζοντες!

Η πολυπλοκότητα των καταστάσεων και γιατί όχι της ίδιας της κοινωνίας, συνεπικουρούμενη από μια μακρά οικονομική κρίση, οδηγεί τους πολιτικούς σε προσπάθειες αναδιάρθρωσης, χωρίς αυτές να συνεπιφέρουν θετικό αποτέλεσμα παρά μακρές, ατελέσφορες διαπραγματεύσεις, που δίνουν χρόνο στη Ευρώπη των δυνατών να αποφασίζουν σε ποια μέτρα θα κόψουν το ύφασμα για την κάθε «υπόδουλη»χώρα!

Έλληνες εφοπλιστές, οπλιστείτε με τις αρχές ,τις αξίες ,τις αρετές των ηρωικών προγόνων μας και γίνεται ήρωες όχι στη διεκδίκηση της εδαφικής ακεραιότητας αλλά στη διεκδίκηση της εθνικής υπόστασης την οποία χάνουμε υπό την έννοια της κηδεμονίας εξαιτίας της σταδιακής, μέχρις εσχάτων ,οικονομικής αφαίμαξης!

Μέχρι σήμερα παρακολουθούμε, γιατί τι άλλο τάχα μπορούμε να κάνουμε, τα τεκταινόμενα και διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα βγαίνει στην επαιτεία προς ξένους οι οποίοι με τα αζημίωτο θα μας δώσουν ψιχία, παίρνοντας την ψυχή του κάθε μεροκαματιάρη Έλληνα, κλέβοντας το μέλλον των νέων που θα επιλέξουν τη φυγή και τη σιωπή, γιατί αυτό ονειρεύτηκαν κάποτε, κάποιοι, να διαλύσουν τη χώρα από την οποία διδάχτηκαν τον πολιτισμό και τη δημοκρατία, το φιλότιμο και τη φιλοξενία! 

Έλληνες εφοπλιστές, η δύναμη των ξένων ηγετών έγκειται στη δυνατότητα να επιβάλλουν τη θέλησή τους .Μας «βιάζουν» καθημερινά, διατάζοντας και απαιτώντας να υπακούσουμε στις διαταγές τους !Αλλά η ελπίδα δεν έσβησε καθώς ο νους δεν παύει να καταστρώνει σχέδια διάσωσης! Ο δικός μου νους, όπως και πολλών άλλων ίσως, στράφηκε εξαρχής σε εσάς και σήμερα, αγανακτισμένη αποτολμώ να σας κάνω κοινωνούς της σκέψης μου, απολαμβάνοντας έστω για λίγο την εικόνα της ανάστασης του έθνους χάρη στη δική σας αρωγή!

Έλληνες εφοπλιστές, σας καλώ από την Αλεξανδρούπολη, να σηματοδοτήσετε με μια γενναία απόφαση τη διάλυση της ξενικής επιβολής και την ελευθερία της Ελλάδας!

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
11805980_1612074449065268_1929602863_n.jpg
Καλέ, μου μιλάω, ακούω; της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
annaDeligiannitsioulpa.jpg
Με μια δεκάρα κάλπικη χίλιους ρουφιάνους βγάζεις, της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά
Το 2015 μου: απαντά ο Γιώργος Σιμόπουλος για το iPorta.gr
1 Comment
  • Δημήτρης
    5 Ιουνίου 2015 at 07:29

    Η μεγαλύτερη κραυγή αγωνίας.Το κάλεσμά σας,στην ύστατη στιγμή.
    Αναμένουμε την ανταπόκρισή τους.Εδώ θα φανούν οι πατριώτες.Αμεσα τους θέτετε προ των ευθυνών τους.

    Δημήτρης Κατσούλας

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.