Ανοιχτή πόρτα

Δουλεύεις. Πληρώνεσαι;

hfyf.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hfyf.jpg

 

Το Ποτάμι, για άλλη μια φορά προτείνει και ζητά από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να δώσει λύσεις στο τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης των ανθρώπων που εργάζονται αλλά παραμένουν απλήρωτοι για μήνες.

 

Η κρίση είχε μια σειρά από επιπτώσεις στην κοινωνία. Μία από τις σοβαρότερες ήταν η εκτόξευση της ανεργίας, κάτι που είχε ως συνέπεια την μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων νέων στο εξωτερικό. Όμως ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, που ενώ στηρίζουν την οικονομία, πληρώνουν φόρους, τους επιβάλλεται η μείωση των μισθών τους, δεν απολαμβάνουν ούτε το ελάχιστο, που είναι η καταβολή του μισθού τους στην ώρα του. Το φαινόμενο της καθυστέρησης της καταβολής των μισθών έχει διευρυνθεί. Και δεν έχει κριτήρια. Αφορά εργαζόμενους σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, με ελάχιστους ή χιλιάδες εργαζόμενους. Το στοιχεία (ΓΣΕΕ)δεν είναι αυτό που συνήθως λέμε «αποκαλυπτικά». Είναι σοκαριστικά. Πρόκειται για περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους, που πηγαίνουν καθημερινά στη δουλειά τους, αλλά παραμένουν απλήρωτοι από τρεις έως και 15 μήνες.

 

Πρόκειται για τους εργαζόμενους, που δουλεύουν σε κλάδους που στηρίζουν την οικονομία όπως η Ναυτιλία και ο Τουρισμός, είναι ομάδες εργαζομένων που τα χρήματα που κερδίζουν είναι ελάχιστα όπως στον τομέα της καθαριότητας, των ενοικιαζόμενων συνεργείων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε υπουργεία και νοσοκομεία του δημοσίου. Είναι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που μετρά χιλιάδες άνεργους και του λιανεμπορίου. Είναι οι «αόρατοι εργαζόμενοι», για τους οποίους δεν υπάρχει καμία μέριμνα.

 

Αν το ζήτημα της απλήρωτης εργασίας σε αφορά συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα:

 

http://topotami.gr/doulevis-plironese/

 

SHARE
RELATED POSTS
Και δύο εξαιρετικά σημειώματα: “Απνευμάτιστο και πανεπιζήμιο” & “Αιχμάλωτα ακροατήρια και ιδιωτικά πανεπιστήμια”
Ένα απέραντο φυτικό και ζωικό βασίλειο στην «καρδιά» της Αθήνας, του Δημήτρη Κατσούλα
Ο εν Γκανά γάμος, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.