Ανοιχτή πόρτα

Διορθώνεται το κενό της ψυχούλας με νομοσχέδια;, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

 

 

 

 

Τζίνα Δαβιλά

   

 

 

Pane Di Capo

 
 
 
 
 
 
 
    
Pane di capo – Πηγές Καλλιθέας

Pane di capo 

Ανάληψη, Στάδιο Διαγόρας, Ασγούρου 

delivery: 224100-3600 

  

 

 

 

 

smiley-1706238_960_720.jpg

 

 

Οι άνθρωποι δεν πετιούνται στον Καιάδα, επειδή νοιώθουν γυναίκες, αλλά γεννήθηκαν άνδρες.

 

Οι άνθρωποι πετιούνται τον καιάδα, όταν δεν έχουν γιατρούς, φάρμακα, νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια την ασθένειά τους.

Οι άνθρωποι πετιούνται τον Καιάδα όταν δεν έχουν σχολεία.

Πετιούνται τον Καιάδα όταν δεν έχουν χρήματα και ζουν ζητιανεύοντας τη δουλειά, το ψωμί, το γάλα.

Θα είχα να σου παραθέσω και πολλούς άλλους λόγους για τους οποίους ανερυθρίαστα οι άνθρωποι πετιούνται στους Καιάδες του πλανήτη. Αλλά όχι επειδή δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν την αναγνώριση του κατ’ επιθυμίαν φύλου τους.

 

Αυτό είναι ζήτημα που καλώς θέλει η Πολιτεία να ανοίξει, αλλά πριν το ανοίξει όφειλε να το δει επιστημονικά. Με σοβαρούς επιστήμονες που θα κατευθύνουν μια δύσκολη πραγματικότητα, όχι κοινωνική αλλά πρωτίστως ψυχολογική.

 

Γιατί ο καθένας που έχει πρόβλημα με το γενετήσιο φύλο του, δεν θα το λύσει με μια νομιμοποίηση, αλλά με την ψυχική στήριξη από τον κατάλληλο ή τους κατάλληλους ανθρώπους. Χρειάζεται φίλτρο αγάπης που μόνο οι άνθρωποι μπορούν να δώσουν, όχι τα νομοσχέδια, κι ας τα φτιάχνουν άνθρωποι.

 

Όποιος νομίζει ότι το θέμα του είναι η νομική πλευρά, γελιέται. Γιατί πολλές νομιμοποιήσεις δεν έδωσαν λύσεις. Ούτε ο γάμος έλυσε τα προβλήματα των ζευγαριών, ούτε οι πατρικές αναγνωρίσεις έδωσαν κανονικούς πατεράδες, ούτε οι τίτλοι πτυχίων έδωσαν άξιους επιστήμονες. Η ψυχούλα είναι το ζητούμενο. Και αυτή δεν διορθώνεται με νομοσχέδια. 

 

Να περάσει το νομοσχέδιο. Γιατί να μην περάσει; Αλλά θα λυθεί το πρόβλημα; Η πρόκληση που τίθεται βρίσκεται μόνο στο πώς θα διαχειριστεί ο καθένας μας τα βαθιά του ζητήματα, τα υπαρξιακά. Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα κι αυτό είναι τύποις. Αν είναι να γαληνέψουν ψυχολογικά όλοι οι ομοφυλόφιλοι, κρυφοί και φανεροί και όλοι όσοι θα ήθελαν να είναι άνδρες αντί για γυναίκες να γίνει χωρίς καθυστέρηση. Αλλά θα δοθεί λύση για τα μάτια του κόσμου. 

 

Επειδή το θέμα είναι βαθύ, υπαρξιακό, ψυχολογικό, σωματικό και εγκεφαλικό, δεν πιστεύω ότι θα παρέλθουν δια μαγείας τα προβλήματα των ενδιαφερόμενων.

 

Ας επανδρωθούν τα δημόσια σχολεία με επιστήμονες που θα μπορούν να διαχειριστούν τέτοιας φύσης ζητήματα, όπως την ομοφυλοφιλία, τον εκφοβισμό, την σωματική ανεπάρκεια κάποιων παιδιών, την νοητική ανεπάρκεια κάποιων άλλων και μετά μιλάμε και για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου.

Αν ήταν τέτοιας φύσης τα προβλήματά μας, θα ήμασταν ευτυχείς στην πραγματικότητα. Γιατί μια κοινωνία με όλα τα θέματα λυμένα μπορεί να ασχοληθεί σοβαρά με την ψυχολογική ισορροπία των πολιτών της.

Αν έχει ανοιχτά ζητήματα όλα τα επιμέρους θέματα, τα νομοσχέδια για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου είναι μπαλώματα.

ΥΓ: Σέβομαι απεριόριστα- έτσι θέλω να πιστεύω- την ιδιαιτερότητα των ανθρώπων. Αλλά ούσα πρακτική θέλω τα πρωτοσέλιδα και οι μακροσκελείς συζητήσεις να έχουν ουσιαστικό λόγο και να μην γίνονται για το θεαθήναι. Πήξαμε στους τενόρους των πάνελ και των ραδιοφώνων. Αλλά για την αληθινή εξυγίανση της κοινωνίας, ούτε λόγος.

 

 * Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author 

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η Αναστασία Φωκά απαντά σε 8 ερωτήσεις καλωσορίζοντας με αισιοδοξία το φθινόπωρο
Η ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων υψηλή προτεραιότητα μετά την υγειονομική κρίση, του Αντγου (εα) Θεόκλητου Ρουσάκη
Η Μεγάλη εβδομάδα των παθών, του Χριστού και των ανθρώπων, του Δρ Θάνου Ασκητή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.