Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Δηλητηριώδεις οι δηλώσεις Χατζημάρκου για Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

20ae1c9d-e61a-47ba-af56-dbc74a556c8d.jpg
Spread the love

20ae1c9d-e61a-47ba-af56-dbc74a556c8d.jpg

 

* Ο Γιώργος Χατζημάρκος είναι Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου    

 

 

 

 

 

Γιώργος Χατζημάρκος προς Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων :

 


«Οι αρχαιολόγοι αυτοανακηρύσσονται και οικονομολόγοι, με την ανακοίνωση τους περί δήθεν επενδύσεων, και αποκαλύπτουν μόνοι τους και τα πολιτικά τους κίνητρα»

 

Απάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στην ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την ευρύτερη περιοχή του Γκολφ Αφάντου

 

 

 

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης τύπου του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

 

 

Κυβερνητικά στελέχη ωραιοποιούν την κατάσταση λέγοντας ασύδοτα ψέμματα. Στις 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά δεν πρόκειται να παραστώ ο ίδιος καθώς τους θεωρώ παρασιτικούς και αθεράπευτα ιδεοληπτικούς  που λυμαίνονται ασύδοτα την δημόσια περιουσία στο όνομα της δήθεν επιστημοσύνης τους. Όμως δεν κάνουν λόγο για το Καμπαναριό της  Φιλερήμου που δεν υπογράφουν ενάμιση χρόνο την προγραμματική σύμβαση ώστε να το αναστηλώσουμε με δεσμευμένα χρήματα της  περιφέρειας Ν. Αιγαίου δεν κάνουν λόγο. Όπου τους συμφέρει και χωρίς να λογαριάζουν ότι ο κόσμος χρειάζεται επενδύσεις και θέσεις εργασίας.” τόνισε με καυστικό τρόπο ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

 

 

Κι συνέχισε: “Οι ίδιοι ειναι ξετσίπωτοι και φροντίζουν να το κρύβουν, εμείς όμως οφείλουμε να τους ξεσκεπάσουμε”. 

 

“Επιτυχία είναι να κλείσουμε όλα τα κοινωνικά παντοπωλεία και όχι να τα αυξήσουμε. Δουλειά θέλουν οι πολίτες, όχι ελεημοσύνες. Και οι επιστήμονες αρχαιολόγοι εμποδίζουν ανερυθρίαστα τις επενδύσεις στη χώρα μας. Είναι εχθροί της κοινωνίας και πρέπει να τεθεί ένας φραγμός.”

 

 

Αναλυτικά: 

 

Σε πέντε σημεία του Δελτίου Τύπου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την ευρύτερη περιοχή του Γκολφ Αφάντου, απάντησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Πέμπτης χαρακτηρίζοντάς το ως «κείμενο παραληρηματικό, εξαιρετικά προσβλητικό, που περιφρονεί κάθε έννοια δημοκρατίας, υποτιμά τη νοημοσύνη των Ροδίων και σε ύφος που αποπνέει την ελιτίστικη αντίληψή τους, έρχεται να μας κουνήσει το δάχτυλο».

 

 

1. «…σε κλίμα πρωτοφανούς υστερίας –παρά την απεργία των δημοσιογράφων-, εγκαλείται η Αρχαιολογική Υπηρεσία, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) για ματαίωση της επένδυσης στην περιοχή»

 

 

«Μαθαίνουμε από τους αρχαιολόγους ότι δεν μπορούμε να εκφραζόμαστε όταν οι δημοσιογράφοι απεργούν. Γι αυτούς η δημοκρατία έχει time out!” ανέφερε ο Περιφερειάρχης, σχολιάζοντας την παραπάνω παράγραφο του Δελτίου Τύπου του ΣΕΑ.

 

 

2. «Είναι ολοφάνερο ότι για τους φωνασκούντες οι αρχαιότητες δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα απλό «εμπόδιο» στην εκποίηση και τσιμεντοποίηση δημόσιων εκτάσεων»
«Όλη η Ροδιακή κοινωνία για τους αρχαιολόγους είναι “φωνασκούντες”» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Απατώνται αν νομίζουν ότι μπορούν να προσβάλουν και να παραβλέπουν την βούληση ενός ολόκληρου λαού, του Ροδιακού, που δια των θεσμικών του εκπροσώπων, έχει αποφανθεί σε συντριπτικό ποσοστό, υπέρ της συγκεκριμένης επένδυσης».

 

 

3. «…πρέπει επιτέλους να εξηγήσουν η απελθούσα πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και το ΤΑΙΠΕΔ»
Ο κ. Χατζημάρκος σχολίασε πως «Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν ο κ. Νίκος Ξυδάκης. Προφανώς κάτι άλλο είχαν στο μυαλό τους οι αρχαιολόγοι όταν έγραφαν το κείμενο».

 

4. «Η Αρχαιολογική Υπηρεσία οφείλει να προστατεύει την αρχαιολογική κληρονομιά της Ελλάδας, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, απερίσπαστη από εκβιαστικές πρακτικές και διλήμματα, που προβάλλουν όσοι επιθυμούν να λυμαίνονται ασύδοτοι δημόσια αγαθά»
«Η παράγραφός αυτή αποτελεί το αποκορύφωμα του παραληρήματος των αρχαιολόγων και το σημείο όπου εξαντλείται η ανοχή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και αντιλήψεις» υπογράμμισε ο κ. Χατζημάρκος. «Την γράφουν οι μόνοι σε αυτόν τον τόπο που εν είδει τρωκτικών λυμαίνονται τα δημόσια αγαθά, παίρνοντας μόνο τα έσοδα και αναζητούν από άλλες πηγές πόρους για την συντήρηση των αγαθών τα οποία υποτίθεται ότι προστατεύουν. Έχω δεκάδες παραδείγματα επ΄αυτού. Θα αναφέρω μόνο ένα που αποτυπώνει την νοοτροπία τους. Πάνω από ένα χρόνο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει δεσμεύσει κονδύλια από ίδιους πόρους, από χρήματα του Ροδιακού λαού, για την αναστήλωση του Καμπαναριού της Φιλερήμου που κινδυνεύει να καταρρεύσει και οι δήθεν προστάτες και φύλακες των αρχαιολογικών μας θησαυρών, ενώ εισπράττουν τα έσοδα από το μνημείο, δεν έχουν υπογράψει την Προγραμματική Σύμβαση για την σωτηρία του. Αυτοί οι οποίοι ζουν παρασιτικά σε βάρος του Ροδιακού λαού, οι μόνοι που λυμαίνονται δημόσια αγαθά δίκην τρωκτικών, αντί του θράσους να κατηγορούν άλλους γι αυτό, να δεσμεύσουν σήμερα κιόλας τα έσοδα που έχουν από τους αρχαιολογικούς χώρους, για να συντηρήσουν τα μνημεία τα οποία υποτίθεται ότι αγαπούν και προστατεύουν» ανέφερε. Ως δεύτερο παράδειγμα, επικαλέστηκε την Ακρόπολη της Λίνδου λέγοντας πως η κατάσταση του μνημείου αποτελεί ντροπή για την αρχαιολογία.

 

5. «Οι δήθεν «επενδύσεις», χωρίς σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, δεν συνάδουν με μια σύγχρονη ευνομούμενη χώρα»

 

 

«Η τελευταία παράγραφος είναι αυτή που αποκαλύπτει τις πολιτικές σκοπιμότητες των αρχαιολόγων» σημείωσε ο Περιφερειάρχης. «Ξαφνικά οι αρχαιολόγοι έγιναν και οικονομολόγοι. Έχουν αξιολογήσει και με οικονομικούς όρους την επένδυση στην περιοχή Αφάντου και την χαρακτηρίζουν ως “δήθεν επένδυση”. Οι επιστήμονες της αρχαιολογίας μόνο επιστήμονες δεν είναι πια. Είναι αθεράπευτα ιδεοληπτικοί και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ιδεολογική τους επικράτηση. Είναι εκείνοι που με πολύ μεγάλη ευκολία θα μειώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις όλων των Ελλήνων. Η ανάπτυξη ως ισοδύναμο της φτωχοποίησης των Ελλήνων, δεν τους ενδιαφέρει. Τα 42 εκατ. ευρώ που θα έμπαιναν στα ταμεία της χώρας δεν τους ενδιαφέρουν, εφόσον προέρχονται από την ιδιωτική οικονομία. Το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων δεν τους ενδιαφέρει. Οι χιλιάδες των οικογενειών που θα έβρισκαν εργασία εκεί, δεν τους ενδιαφέρουν. Είναι η ελίτ της διανόησης αυτοί, εκείνοι που πιστεύουν ότι μόνο κάνοντας τον λαό φτωχότερο και εξαρτημένο, οι ίδιοι έχουν λόγο ύπαρξης. Είναι εκείνοι που δεν έχουν ίχνος σεβασμού για τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και για την απελπιστική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα».

 

 

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τόνισε πως συμπεριφορές πρωτοφανούς χυδαιότητας όπως αυτές που χαρακτηρίζουν την ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων έβρισκαν μέχρι τώρα πρόσφορο έδαφος λόγω της ανοχής όλων, γενικώς, των κυβερνήσεων, στάση που σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να επιδείξει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: «Είναι εχθροί της κοινωνίας και πρέπει να τεθεί ένας φραγμός. Η περίοδος ανοχής, όσον αφορά τουλάχιστον την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έλαβε τέλος. Στον πόλεμο που άνοιξαν, δεν θα λιποτακτήσουμε, έχουμε καθήκον να προασπίσουμε τα την ανάπτυξη του τόπου μας και να σεβαστούμε την βούληση και τις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας».

 

 

 

Τη συμμετοχή του Δήμου Ρόδου στη λήψη αποφάσεων για το Γκολφ Αφάντου ζητά

 

ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

 

 

 

Ο Δήμος Ρόδου απέστειλε αίτημα προς το Κεντρικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου προκειμένου εκπρόσωποί του να παραστούν στη συνεδρίασή του της 9ης Μαΐου και να παραθέσουν τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας καθώς και τις νομικές διαστάσεις του θέματος που αφορούν το Γκολφ Αφάντου.

 

Το αίτημα υποβλήθηκε μετά και τις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες παραχωρούν σημαντικό μέρος του Γκολφ Αφάντου στην Αρχαιολογία.

 

Ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ζητά να παραστεί στη συνεδρίαση της 9ης Μαΐου και με τη συμμετοχή του αρμόδιου νομικού συμβούλου.

 

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Σφίγγει ο κλοιός για τον Γιώργο Χατζημάρκο και την ΠΝΑι- Μετά την ακυρωτική απόφαση του διαγωνισμού για τα led εμπλέκεται και η Εισαγγελία
Χαράλαμπος Κόκκινος προς Μηνά Νικολαου : “Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”
IMG_6362.JPG
Καταγγελία Μελισσοκομικού Συλλόγου Ρόδου: η άτακτη ρίψη σκουπιδιών εμποδίζει την επικονιάση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.