Πόρτα στη Δωδεκάνησο

«Διεκδικώ! Αντιδρώ στην ενδοοικογενειακή βία» τη Κυριακή στο Ακταίον Ρόδου

Spread the love

Η ενδοοικογενειακή βία, η αλλιώς «αόρατη» βία, συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες, καθώς θεωρείται αυστηρά οικογενειακή υπόθεση. Μια στις τρεις γυναίκες αντιμετωπίζει, κάποια στιγμή στη ζωή της, σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από κάποιο σύντροφο. Με αφορμή λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αντιδράμε στην ενδοοικογενειακή βία, αρνούμαστε ένα φαινόμενο που μαστίζει την κοινωνία μας, λαμβάνοντας απειλητικές διαστάσεις και διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 11.30πμ πραγματοποιείται εκδήλωση με τίτλο: «Διεκδικώ! Αντιδρώ στην ενδοοικογενειακή βία» στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΑΚΤΑΙΟΝ. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι Δομές Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρόδου με την κα. Ζωάννου Άννα, αντιδήμαρχο Προστασίας και Προαγωγής Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων και Τρίτης ηλικίας, η ΧΕΝ Ρόδου με την πρόεδρο κα. Θυμιανού Μαίρη και ο Σύλλογος Έρευνας και Προώθησης Αυτοάμυνας και Αυτοπροστασίας με τον πρόεδρο τον κ. Ρουμπίνη Γεώργιο.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «The Νoir Project» του σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαρδαρινού, που αποτελεί καλλιτεχνική καινοτομία. Έχει βραβευθεί για το καλύτερο σενάριο στο 4ο Διεθνές Ψηφιακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Το μήνυμα της ταινίας, παρ’ όλου που σχετίζεται με την ενδοοικογενειακή βία, είναι αισιόδοξο, προβάλλοντας τη δυνατότητα απόδρασης από τον κύκλο της βίας, παρακινώντας τα «θύματα» να σηκώσουν το ανάστημα τους απέναντι στο δυνάστη τους. Συνδυάζει με ιδιαίτερη πρωτοτυπία το animation με τη δράση των ηθοποιών και μέσα από μια ισχυρή αφηγηματική δομή, αποπνέει ελπίδα, αναδεικνύοντας ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα θάρρους κι επιμονής απέναντι στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Θα ακολουθήσει σχολιασμός και ανοιχτή συζήτηση του κοινού με το επιστημονικό προσωπικό των Δομών Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρόδου.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την επίδειξη ασκήσεων αυτοάμυνας κι αντιμετώπισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας από το Σύλλογο Έρευνας και Προώθησης Αυτοάμυνας. Κάθε συμμετέχουσα/συμμετέχων θα έχει την ευκαιρία, αν το επιθυμεί, να δοκιμάσει με τη βοήθεια του εκπαιδευτή κ. Ρουμπίνη Γεώργιο την πρακτική εφαρμογή των ασκήσεων αυτών.

Στο κοινό που θα παρακολουθήσει την εκδήλωση θα μοιραστεί, πέρα από έντυπο υλικό σχετικό με την ενδοοικογενειακή βία, το DVD με τίτλο «Το Μυστικό της Νίκης», από την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία στην Ελλάδα συντονίζεται από την κα. Έλενα Ράπτη, βουλευτή. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
VIP_0591-1-1140x600.jpg
Γιάννης Μαχαιρίδης: “Ας συγκρίνουν οι πολίτες το έργο των δυο Περιφερειακών Αρχών του Ν.Αιγαίου”
YPOYRGOS_3.jpg
Η Υπ. Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στη Ρόδο με πρόσκληση Δημάρχου για την Μ.Πόλη
«Γελοίος» ο Περιφερειάρχης κατά τον Νίκο Κανταρζή. “Αναγκάστηκα να πιάσω πάτο της πολιτικής αθλιότητας γιατί εκεί ανήκετε κύριε…”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.