Πόρτα στον Πολιτισμό

ΔΙΑΖΩΜΑ και MEGARON PLUS προσκαλούν σε διάλογο στο Μέγαρο Μουσικής

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus, στο πλαίσιο της δυναμικής τους συνεργασίας η οποία ξεκίνησε το 2012, διοργανώνουν μια νέα συζήτηση με θέμα: «Αρχαιολογικό πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας». Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και το site: www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=2649   

 

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι κ.κ.:

 

· Δημήτρης Διαμαντόπουλος, αρχιτέκτονας – πολεοδόμος, μελετητής του αρχαιολογικού πάρκου και της πολεοδομικής μελέτης τροποποίησης του πολεοδομικού της περιοχής και εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρείας ΠΛΕΙΑΣ Α.Ε., με θέμα: «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας, ένταξη των αρχαιοτήτων της περιοχής του θεάτρου στη ζωή της πόλης».

 

· Θέμης Μπιλής και Μαρία Μαγνήσαλη, αρχιτέκτονες Ε.Μ.Π. – αναστηλωτές (μελετητές αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου), με θέμα: «Παρουσίαση μελέτης αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου του Ορχομενού Βοιωτίας».

 

· Τη συζήτηση θα συντονίζει ο κος Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

 

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς προωθεί τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού πάρκου στον Ορχομενό Βοιωτίας, το οποίο θα περιλαμβάνει τη σύνδεση σε ένα ενιαίο σύνολο τριών κορυφαίων μνημείων της πόλης: του αρχαίου θεάτρου, του Μυκηναϊκού Ταφικού μνημείου (που είναι γνωστό και ως «Θησαυρός του Μινύα») και ενός βυζαντινού ναού του 10ου αιώνα, της Παναγίας της Σκριπούς. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας, το οποίο θα συμβάλλει, αφ’ ενός στη συντήρηση και ανάδειξη των τριών αυτών μνημείων αφ’ ετέρου στη σύνδεσή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

 

Χώρος:

Αίθουσα

Δημήτρης Μητρόπουλος

 

Ημερομηνία/ Ώρα έναρξης:

13 Μαΐου 2015/19:00

 

Ελεύθερη είσοδος

με δελτία προτεραιότητας.

Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
ΔΙΑΖΩΜΑ: Πρόσκληση σε προβολή ντοκιμαντέρ για τον κο Βασίλη Λαμπρινουδάκη, του Σταύρου Μπένου
Ο κύριος Δ.Δασκαλόπουλος, τα χρήματά του και οι αρχαιότητες, του Μάνου Στεφανίδη
14632536_10153966077892844_1753843094_o.jpg
Γιορτή του φεγγαριού στη Ρόδο με Λουδοβίκο Ανωγείων και Λυδία Κονιόρδου, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.