Το σχόλιο της ημέρας

Δεν μας εξέπληξε ο Γερούν…, , του Νίκου Βασιλειάδη

llll.png

llll.png  

 

 Νίκος Βασιλειάδης

(Συντονιστής “Κέντρων Δια Βίου Μάθησης” Υπεύθυνος Επικοινωνίας – Δημοσιότητας)

 

 

djei_1.jpg

 

 

Θα ξαναπώ μερικά πράγματα για όσους έχουν την υπομονή να τα διαβάσουν για να καταλάβουν πώς και με ποιον τρόπο αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση ΔΕΝ ταιριάζει στους λαούς του Νότου. Ο Γερούν δεν είπε τίποτε το παράξενο, είπε αυτά που πιστεύουν και έχουν ως φιλοσοφία ζωής οι Προτεστάντες και Καλβινιστές Μεταρρυθμιστές. Οι προτεστάντες από την αρχή έδειξαν μια ιδιαίτερη τάση να αναπτύσσουν έναν ιδιαίτερο οικονομικό ορθολογισμό που δεν παρατηρείται στον ίδιο βαθμό ανάμεσα στους καθολικούς και στους Ορθοδόξους… Η ενασχόληση του Καθολικισμού και της Ορθοδοξίας με τον άλλο κόσμο, ο ασκητικός χαρακτήρας των υψηλότερων ιδανικών του ήταν επόμενο να οδηγήσει τους οπαδούς του σε μια μεγαλύτερη αδιαφορία για τα αγαθά τούτου του κόσμου, ενώ αντίθετα οι προτεστάντες είναι απορροφημένοι από την εγκόσμια οικονομική ζωή, και τα ανώτερα στρώματά τους είναι σαφώς εχθρικοί απέναντι στη θρησκεία. Το «υπέρτατο αγαθό» της ηθικής τους είναι , να κερδίζει κανείς όλο και περισσότερα χρήματα, σε συνδυασμό με την αυστηρή αποφυγή όλων των αυθόρμητων απολαύσεων της ζωής (εξ ου και η δήλωση για τα ποτά και τις γυναίκες και το μίσος προς έναν λαό όπως οι Έλληνες που ΗΤΑΝ φύσει και θέσει χαμογελαστός και χαρούμενος).

 

Η στάση ζωής που προτείνουν και ακολουθούν είναι μια ζωή ολότελα απαλλαγμένη από κάθε ευδαιμονιστική, για να μην πούμε ηδονιστική, πρόσμειξη. Θέλετε παραδείγματα; Ουέσλι: «Η θρησκεία δεν μπορεί παρά να γεννάει την εργατικότητα και τη ΛΙΤΟΤΗΤΑ (το ιδανικό της κας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε), κι αυτές πάλι δεν μπορούν παρά να γεννάνε τα πλούτη». Με τον τρόπο αυτό λοιπόν η αναζήτηση του βασιλείου του Θεού άρχισε να μεταμορφώνεται βαθμιαία σε μια πεζή οικονομική αρετή υποχωρώντας στην ωφελιμιστική κοσμικότητα.

 

Αυτή είναι η Ευρώπη του Βορρά που διαφεντεύει τις ζωές μας, μια Ευρώπη που δεν έχει καμία μα καμμία σχέση με τις χώρες του Νότου όπου άλλες φιλοσοφίες τις διέπουν.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
10603396_700343660041655_3065533276348979639_n.jpg
Το αφόρητο Εγώ!
Η κυρία Μενδώνη δεν είναι πολιτικός!, του Μάνου Στεφανίδη
11049464_10153794481499523_4185608025578033362_n.jpg
ΣΥΡΙΖΑ, άνευ όρων οπορτουνισμός, του Χρήστου Χωμενίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.