Πόρτα στην Πολιτική

Δείξε τον εαυτό σου σαν πρώτο ένοχο, λαέ, του Χρήστου Μαγγούτα

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Χρήστος Μαγγούτας

 

 

 

 

ImageHandler.jpg

 

 

Πολλοί ρίχτηκαν στον Τσίπρα για τους έξι μήνες κακοδιοίκησης της χώρας. Μαζί τους κι εγώ.

Αλλά δε θα ξεπουλήσω τα ιερά και τα όσια για να χτυπήσω ένα κόμμα και να μη βγάλω ανάσα για κάποιο άλλο επειδή αποτελώ εκλογική πελατεία του. Και πάμε στο μεταναστευτικό.

Από το 1989 (που έπεσε ο σοσιαλισμός) ως το 2010 ήρθαν στην Ελλάδα 796 723 μετανάστες κατά τη Στατιστική Υπηρεσία. Πιστεύω ότι ο αριθμός είναι σημαντικά μεγαλύτερος γιατί πολλοί κρύβονταν ή δεν τους δήλωναν, όπως στο χωριό μου που καμιά δεκαριά άτομα τα ήξεραν και ο δήμαρχος και ο αστυνόμος αλλά δεν τα αποκάλυπταν γιατί τους έκαναν τις δουλειές.

Το 2010 ο Σύριζα δεν ήταν κυβέρνηση – στην ουσία είχε κάπου 5-7% των ψήφων άρα τα κόμματα που ευθύνονται είναι μόνο το ΠΑΟΚ και η Ν.Δ.

Από το 2010 και μετά γύρω στους 160.000 έμπαιναν στη χώρα κάθε χρόνο (κατά χοντρική εκτίμηση της συνοριακής FRONTEX). Συνεπώς και αυτές τις περίπου 800.000 δεν τις έφερε ο Σύριζα.

Το 2015 η μετανάστευση συνεχίζονταν βασικά από τη Μέση Ανατολή με μεγαλύτερο ρυθμό.

Κοντολογίς τουλάχιστο το 90% από τους μετανάστες ήρθαν κατά τις κυβερνήσεις του ΠΑΟΚ-ΝΔ και μόνο 10% στο εξάμηνο του Σύριζα. Γιατί δεν το λένε αυτό έτσι ωμά αυτοί που πετούν μύδρους κατά του Τσίπρα, αλλά αγιοποιούν τις άλλες δυνάμεις εξουσίας;

Μήπως γιατί αυτό πρέπει να περιμένουμε από ένα λαό-στρουθοκάμηλο; Αν έρχονταν εξωγήινοι και μας ρωτούσαν: τι έτρωγαν, πώς ζούσαν, αυτά τα εκατομμύρια των μεταναστών; Όχι αέρα βέβαια. Εδώ καθένας μας θα έδειχνε το γείτονα: αυτός είχε Αλβανό για τα χωράφια με τα μισά χρήματα από ένα Έλληνα. Άλλοι προτιμούσαν τους παράνομους μετανάστες γιατί δούλευαν με σκλαβίστικες συνθήκες και χωρίς ΙΚΑ. Ο Τσίπρας έκανε πολλά λάθη και πρέπει να τιμωρηθεί γι’ αυτό, αλλά όχι και να πληρώνει για αμαρτίες άλλων. Και επειδή βλέπω ότι κρύβεσαι, σκιαγμένε λαέ θα σου πω εγώ ποια είναι η σειρά ευθύνης:

Α) Πρώτος ένοχος εσύ ο ίδιος που τάιζες και πότιζες το μετανάστη για να κάθεσαι στο καφενείο, αντί να δουλεύεις εσύ στα χωράφια σου.

Β) Το ΠΑΣΟΚ

Γ) Η Νέα Δημοκρατία.

Δ) Ο Σύριζα.

Άντε λοιπόν σήκω επάνω και δείξε σαν πρώτο ένοχο τον εαυτό σου. Αλλιώς θα είσαι ένας ραγιάς ακόμα και δύο αιώνες μετά την Απελευθέρωση.

(Με τα πολλά χαμίνια του καβάλα στα δελφίνια του – Ελύτης
Ευτυχώς έχει και δελφίνια η πατρίδα μας)

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
“Η Αστυνομία έκαιγε ανθρώπους στο Μάτι για να βοηθήσει τον Μητσοτάκη” (ΑΝΤΙ-Λόγος), του Βασίλη Κουτσίλα
Giannis Sideris
Ο ΣΥΡΙΖΑ τράβηξε… «καμμένο» φύλλο για το φύλο. Στον αέρα τα δύο νομοσχέδια, του Γιάννη Σιδέρη
Πρέσπες, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.