ΕΥ ΖΗΝ

Dama-Dama, για το Ελάφι αντάμα και το Ευ Ζην – Η 95 ΑΔΤΕ συμμετέχει και στηρίζει. Εσύ;

Το περιοδικό ποικίλης ύλης iPorta.gr στην παρουσίαση του στις 20 Ιανουαρίου 2018 στο Polis Art στην Αθήνα δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει την καμπάνια Ευαισθητοποίησης και Προστασίας του εμβλήαμτος της Ρόδου, του Ελαφιού Dama-Dama.

Το Ελάφι Dama-Dama, το Πλατόνι της Ρόδου, είναι προστατευόμενο είδος και ζει μόνο στο ακριτικό νησί της Ελλάδας, στη Ρόδο.

Η ισορροπημένη διαβίωση του Dama-dama είναι σε δάση δροσερά και σε ανοιχτά περιβάλλοντα που διαθέτουν νερό και φυτικό βασίλειο απαραίτητο για να τραφούν καθώς είναι αυστηρά φυτοφάγα ζώα. Τα Dama-Dama είναι φιλικά, ευγενή, όμορφα, έξυπνα θηλαστικά και η ύπαρξή τους ευνοεί την ποιοτική ζωή όλων, και πολύ περισσότερο των ανθρώπων, καθώς το υγιές περιβάλλον είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ισορροπημένη επιβίωση του ανθρώπου επί γης. Πέραν αυτών το Ελάφι Dama-Dama συμβολίζει την ελευθερία, την αρχοντιά, την ομορφιά, την ευγένεια και την καλοτυχία. Και τη Ρόδο η οποία κατά το παρελθόν ονομαζόταν και «Ελαφούσα».

Στο πλαίσιο της δράσης μας, απευθύνουμε προσκλήσεις συμμετοχής και συνεργειών σε Σχολεία, Συλλόγους, Φορείς, Δημόσιους και Ιδιωτικούς Οργανισμούς, Υγιείς Επιχειρήσεις και Ανθρώπους κάθε ηλικίας που σέβονται το μεγαλείο και την ομορφιά της Φύσης και συγκεκριμένα το Πλατώνι της Ρόδου, δηλαδή το Dama-Dama, το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι απειλούμενο είδος από τυχαίους και μη τυχαίους παράγοντες, ενώ μεγάλη μερίδα πληθυσμού αγνοεί την μοναδικότητα και την σπανιότητά του. Γι’αυτό συχνά πέφτει θύμα βιαιότητας των ανθρώπων: από άγνοια, αμέλεια, αδιαφορία ή και ασέβεια προς το ίδιο και την Φύση γενικότερα.

Περιμένουμε τη δική σας συμμετοχή στην Πανελλαδική Καμπάνια μας για το Ελάφι της Ρόδου. Γιατί η Ζωή περνά μέσα από την Φύση.

  • Η αφίσα του άρθρου αφορά στην συνεργασία που πρώτη επιβεβαίωσε η Διοίκηση της Μεραρχίας της 95 ΑΔΤΕ. 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Μεταμόρφωση του Σωτήρος: η Θεία Ενέργεια που υμνεί το Άϋλο – Τι λέει η παράδοση
Καβάλα στο δελφίνι…, του Κωστή Α. Μακρή
iΠόρτα: Χριστός Αληθώς Ανέστη! , του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.