ΕΥ ΖΗΝ

Dama-Dama, για το Ελάφι αντάμα και το Ευ Ζην – Η 95 ΑΔΤΕ συμμετέχει και στηρίζει. Εσύ;

Spread the love

Το περιοδικό ποικίλης ύλης iPorta.gr στην παρουσίαση του στις 20 Ιανουαρίου 2018 στο Polis Art στην Αθήνα δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει την καμπάνια Ευαισθητοποίησης και Προστασίας του εμβλήαμτος της Ρόδου, του Ελαφιού Dama-Dama.

Το Ελάφι Dama-Dama, το Πλατόνι της Ρόδου, είναι προστατευόμενο είδος και ζει μόνο στο ακριτικό νησί της Ελλάδας, στη Ρόδο.

Η ισορροπημένη διαβίωση του Dama-dama είναι σε δάση δροσερά και σε ανοιχτά περιβάλλοντα που διαθέτουν νερό και φυτικό βασίλειο απαραίτητο για να τραφούν καθώς είναι αυστηρά φυτοφάγα ζώα. Τα Dama-Dama είναι φιλικά, ευγενή, όμορφα, έξυπνα θηλαστικά και η ύπαρξή τους ευνοεί την ποιοτική ζωή όλων, και πολύ περισσότερο των ανθρώπων, καθώς το υγιές περιβάλλον είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ισορροπημένη επιβίωση του ανθρώπου επί γης. Πέραν αυτών το Ελάφι Dama-Dama συμβολίζει την ελευθερία, την αρχοντιά, την ομορφιά, την ευγένεια και την καλοτυχία. Και τη Ρόδο η οποία κατά το παρελθόν ονομαζόταν και «Ελαφούσα».

Στο πλαίσιο της δράσης μας, απευθύνουμε προσκλήσεις συμμετοχής και συνεργειών σε Σχολεία, Συλλόγους, Φορείς, Δημόσιους και Ιδιωτικούς Οργανισμούς, Υγιείς Επιχειρήσεις και Ανθρώπους κάθε ηλικίας που σέβονται το μεγαλείο και την ομορφιά της Φύσης και συγκεκριμένα το Πλατώνι της Ρόδου, δηλαδή το Dama-Dama, το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι απειλούμενο είδος από τυχαίους και μη τυχαίους παράγοντες, ενώ μεγάλη μερίδα πληθυσμού αγνοεί την μοναδικότητα και την σπανιότητά του. Γι’αυτό συχνά πέφτει θύμα βιαιότητας των ανθρώπων: από άγνοια, αμέλεια, αδιαφορία ή και ασέβεια προς το ίδιο και την Φύση γενικότερα.

Περιμένουμε τη δική σας συμμετοχή στην Πανελλαδική Καμπάνια μας για το Ελάφι της Ρόδου. Γιατί η Ζωή περνά μέσα από την Φύση.

  • Η αφίσα του άρθρου αφορά στην συνεργασία που πρώτη επιβεβαίωσε η Διοίκηση της Μεραρχίας της 95 ΑΔΤΕ. 

SHARE
RELATED POSTS
H κορυφαία Αλεξάνδρα Γκράβας στις 22 Ιουνίου στο αίθριο του Δήμου Κηφισιάς τραγουδά για τα παιδιά
Άγιος Μάρκος ο Απόστολος και Ευαγγελιστής – 25 Απριλίου
Καβάλα στο δελφίνι…, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.