Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Μπουκατίνι αλα Καρούζο – BUCATINI CARUSO-STYLE, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

ENRICO-CARUSO.jpg

 

 

 

Ο Ενρίκο Καρούζο γεννήθηκε μια μέρα σαν και σήμερα, 25 Φεβρουαρίου 1873. Ένας απο τους διασημότερους -ο διασημότερος ίσως- τενόρους, τραγούδησε στις μεγαλύτερες όπερες σε Ευρώπη και Αμερική, μ’ ένα ευρύ ρεπερτόριο από το λυρικό μέχρι και το δραματικό.
Εραστής του καλού ντυσίματος, έκανε τουλάχιστον δυο μπάνια την ημέρα και αγαπούσε το καλό φαγητό και την καλή παρέα. Ήταν προλήπτικός και πάντα κουβάλαγε διάφορα αντικείμενα που του έφερναν καλοτυχία. Έπαιζε χαρτιά με τους φίλους και ήταν φανατικός συλλέκτης γραμματοσήμων, νομισμάτων και ρολογιών. Ήταν πολύ καλός στο σχέδιο. Εχουν σωθεί πολλά σκίτσα φιλων του αλλά και αυτοπροσωπογραφίες. Κάπνιζε βαρειά Αιγυπτιακά τσιγάρα και λέγεται πως η συνήθεια αυτή σε συνδιασμό με την έλλειψη άσκησης και το βαρύ καλλιτεχνικό του πρόγραμμα συνέτειναν στην κακή υγεία ττου τελευταίου χρόνου της ζωής του, που τον οδήγησε και στον θάνατό σε ηλικία 49 ετών.

Σημάδι της μεγαλωσύνης του το γεγονός οτι υπάρχουν διάφορες συνταγές μαγειρικής που φέρουν τιμητικά το όνομά του. Η παρακάτω συνταγή είναι δημιουργία του ίδιου του διάσημου τενόρου εμπευσμένη από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Νάπολι.

ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ Α ΛΑ ΚΑΡΟΥΖΟ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. Μπουκατίνι – φρεσκες τομάτες κατα βούληση – 1 πιπεριά πράσινη – 2 γλίθες σκόρδο – 1 καυτερή πιπερίτσα – λάδι – ρήγανη – βασιλικός – μαϊντανός, 4 κολοκυθάκια ή όσα θέλουμε.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Σωτάρουμε στο λάδι το σκόρδο, κάθε γλιθα κομμένη στα τέσσερα. Όταν αρχίσουν να ξανθίζουν προσθέτουμε την πιπεριά και τις ξεφλουδισμένες τομάτες κομμένα σε χοντρά κομμάτια. Ανεβάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την ρίγανη, την καυτερή πιπεριά και μπόλικο βασιλικό. Μαγειρεύουμε.

Στο μεταξύ κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
Βράζουμε την πάστα al dente, τοποθετούμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με την σάλτσα, τα κολοκυθάκια και μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

 

Enrico Caruso was born on a day like today, 25 February 1873. One of the greatest -if not THE greatest- operatic tenors, he sang at the major opera houses of Europe and the Americas, in a wide variety of roles that ranged from the lyric to the dramatic.

A fastidious dresser, Caruso took at least two baths a day and enjoyed good food and convivial company. He was superstitious and habitually carried several good-luck charms with him. He played cards and he also collected rare postage stamps, coins, watches and antique snuffboxes. He was good at drawing and many sketches of friends and himself have survived. Caruso was a heavy smoker of strong Egyptian cigarettes, too. This habit, combined with a lack of exercise and the punishing schedule of performances may have contributed to the persistent ill-health which afflicted the last year of his life.
Characteristic of his greatness is the fact that many dishes were named in his honor. The following recipe was created by the great tenor, inspired by his native Naples.

BUCATINI CARUSO-STYLE
INGREDIENTS

500 gr bucatini – tomatoes to taste – 1 pepper – 2 cloves of garlic – 1 chilly pepper – olive oil – oregano – basil – parsley – zuccini to taste

PREPARATION

Stir-fry the garlic cloves cut in quarters in oil; when they start to turn golden, remove them and add the chopped tomatoes and the pepper cut in chunks. Turn up the heat and add the oregano, crushed chili and a generous amount of basil to the sauce.

In the meanwhile, cut the zucchini into rounds, coat them with flour and deep-fry. Cook the pasta al dente in salted boiling water, drain and dress with the tomato sauce, the deep-fried zucchini and a sprinkling of chopped parsley.

 

SHARE
RELATED POSTS
Η Δαμόκλειος Μπανάνα – The Banana of Damocles, του Βαγγέλη Παυλίδη
Μετανάστες – Immigrants, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Πιθάρια – Jars, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.