Από το μπλογκ του Βαγγέλη

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – MUNDIAL 1978 – ARGENTINA, του Βαγγέλη Παυλίδη

Vangelis Pavlidis
Spread the love

Vangelis Pavlidis

 

 

 

 

 

 

 

  

Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

 

 

 

 

ARGENTINA.jpg

 

 

 

Στην πρώτη γραμμή των ειδήσεων είναι τις ημέρες αυτές η επίσκεψη στην Ελλάδα της πρώην προέδρου της Αργεντινής Cristina Fernández de Kirchner. Κουβέντα γίνεται και για την ιστορία που της είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σχετικά με την κινητοποίηση της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος ενάντια στην χούντα του στρατηγού Βιδέλα, την ώρα που εξελισσόταν το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 1978 στην Αργεντινή. Πράγματι διεθνής ήταν τότε η κατακραυγή, με προβολή των εγκλημάτων της χούντας και με αίτημα το μποϊκοτάρισμα του Mundial.


Μποϊκοτάρισμα βέβαια δεν έγινε ούτε από την FIFA ούτε και από τις επί μέρους χώρες -πολλά τα λεφτά γαρ- με το επιχείρημα πως άλλο μπάλα, άλλο πολιτική, δίνοντας έτσι έμμεση πλην σαφή στήριξη στην χούντα.

Ευκαιρία τώρα για μένα για κάποια από τις συνηθισμένες μου αρχαιολογικές ανασκαφές. Το σκίτσο είναι από ΤΟ ΒΗΜΑ, τον Απρίλη 1978.

Της ίδιας εποχής είναι και το τραγούδι του Βασίλη Νικολαΐδη “Mundial”, από τον δίσκο του “Οδός Σανταρόζα”. Ακούστε το!

 

 

[iframe src=”https://www.youtube.com/embed/-WEgrGaVU-8?ecver=2″ width=”640″ height=”360″ frameborder=”0″ style=”position:absolute;width:100%;height:100%;left:0″ allowfullscreen ]
SHARE
RELATED POSTS
Vangelis Pavlidis
Περί όνου σκιάς, του Βαγγέλη Παυλίδη
Ο Θανάσης, του Βαγγέλη Παυλίδη
Βαγγέλης Παυλίδης: Το ξήλωμα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.