Υγεία

Αποξηραμένα φρούτα αντί για γλυκό!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Όταν η ανάγκη για γλυκό μεγαλώνει, τα αποξηραμένα φρούτα είναι η λύση! Tαυτόχρονα δρουν ευεργετικά σε προβλήματα υγείας όπως η οστεοπόρωση, η αρθρίτιδα και η πίεση.

 Σταφίδες . Πλούσια πηγή βορίου, ιχνοστοιχείο που μειώνει την οστική απώλεια στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Μπορούμε να τις συνδυάσουμε με γιαούρτι που είναι πλούσιο σε ασβέστιο.

 Χουρμάδες. Καταπολεμούν την κούραση καθώς έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, δηλ. απελευθερώνουν σάκχαρα με αργό ρυθμό και κρατούν τα επίπεδα ενέργειας σταθερά.

 Αποξηραμένα βερίκοκα. Έχουν τριπλάσια περιεκτικότητα σε κάλιο σε σχέση με τις μπανάνες ενώ έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

 Αποξηραμένα κεράσια. Δρουν ευεργετικά σε σειρά παθήσεων που σχετίζονται με φλεγμονές (ουρική αρθρίτιδα κ.α) καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Αν και τα αποξηραμένα φρούτα χάνουν υψηλό ποσοστό των θρεπτικών τους συστατικών, ωστόσο έχουν υψηλότερη συγκέντρωση φυτικών ινών σε σχέση με τα φρέσκα φρούτα που διευκολύνουν τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Με ιδιαίτερα υψηλή συγκέντρωση μετάλλων και ιχνοστοιχείων, βελτιώνουν τη λειτουργία των μυών του σώματος και τη λειτουργία του κυκλοφορικού μας συστήματος. Ωστόσο πρέπει να έχουμε κατά νου ότι σε καμία περίπτωση τα αποξηραμένα φρούτα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα φρέσκα στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.

 

 

 

 

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

SHARE
RELATED POSTS
Τα αφεψήματα κάνουν θαύματα!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
ΑΚΟΣ: «Το σύμβολο του Άπειρου στον καρκίνο του μαστού», της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Εκμεταλλευθείτε την παραλία!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.