Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Από το νεύμα στο γάμο: 13 Ιουλίου ’89: Ανδρέας και Δήμητρα Παπανδρέου και το σχόλιο της Μελίνας Μερκούρη

c12a3ee9-6911-4155-b0e8-ed19cead5fd3.jpg
Spread the love
  • 7
    Shares

 

1988:  Ήταν Πρωθυπουργός της χώρας και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου. O Ανδρέας Παπανδρέου με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα συνοδευόμενος από την Δήμητρα Λιάνη, επιβάλλει την θέση της δίπλα του ως σύντροφό του.

Οκτωβρίος 1988: Το Airbus της Ολυμπιακής φέρνει στο Ελληνικό τον Πρωθυπουργό και εκείνος χαιρετώντας το συγκεντρωμέν ο πλήθος στην κορυφή της σκάλας κάνει το ιστορικό νεύμα του χεριού στη Δήμητρα καλώντας την κοντά του. Αφηφά θέση, στερεότυπα, εμετική χυδαιολογία και προχωρά μαζί της. Γίνεται βορά των αντιπολιτευτών, των ορκισμένων εχθρών του, των χυδαιολόγων κάθε είδους, ωστόσο επειδή τα πρωτεία στα πρωτοσέλιδα κατέχει η Λιάνη ο ίδιος την υπερασπίζεται αδιάκοπα: «Μη χτυπάτε τη Δήμητρα, χτυπήστε εμένα».

Σαν σήμερα, 13 Ιουλίου του 1989, παντρεύτηκε τη Δήμητρα με θρησκευτική τελετή, στην Ελευθερώτρια της Πολιτείας, αν και ο ίδιος είναι εκείνος που έχει θεσπίσει τον πολιτικό γάμο στην Ελλάδα. Όπως είπε χαριτολογώντας: «Αποκατέστησα το κορίτσι». Ανδρέας Παπανδρέου στα 70, Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου στα 35. 

Ένα χρόνο πριν το γάμο, το 1988, η Μελίνα Μερκούρη ως Υπουργός Πολιτισμού επισκέπτεται τις ΗΠΑ. Την περικυκλώνουν δημοσιογράφοι και της ζητούν να σχολιάσει την σχέση του Πρωθυπουργού.

– Οι Έλληνες είναι θερμοί άνδρες, κάνουν πολλές σχέσεις και λατρεύουν την οικογένειά τους.

– Εσάς δεν θα σας ενοχλούσε αν ο σύζυγός σας είχε εξωσυζυγική σχέση;

– Εγώ παντρεύτηκα Αμερικανό!

Ρεπορτάζ: iPorta.gr

 

  • 7
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά, του Κωστή Α.Μακρή
Τσίπρας: Το μνημόνιο και η έννοια της τρόικας δεν υπάρχουν
Κυβερνητική και Διοικητική Λειτουργία, του Δρ Βασίλη Μαστρογιάννη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.