Βιβλίο

“Από ξύλο και ασήμι”, εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου

apo_xylo_kai_asimi.jpg
Spread the love

 

 

 

Το τρίτο στη σειρά βιβλίο της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου “Από ξύλο και ασήμι” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ στις 28 Φεβρουαρίου 2015. Πρόκειται για την ιστορία που πλέκεται στη Ρόδο ξεκινώντας από το 1522 μέχρι και τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

 1522. Μέσα στο απόρθητο κάστρο της Ρόδου, κάτω από την απειλή των πολυάριθμων Τούρκων, η ζωή δεν κοστίζει τίποτα. Ο κόσμος, ιππότες και απλοί πολίτες, ξεκινούν τη μέρα τους χωρίς να ξέρουν αν θα τους βρει η νύχτα, συνεχίζουν όμως να ζουν και να ερωτεύονται, παρά την αγριότητα που ξεχύνεται καταπάνω τους σαν καταιγίδα. Ενώ η πείνα, η προδοσία και ο θάνατος κυριαρχούν, φέρνοντας την ήττα των χριστιανών, ένας καλόγερος προσπαθεί να διαφυλάξει μια πολύτιμη εικόνα της Παναγίας, αγνοώντας τον κίνδυνο που τον περικυκλώνει. Τέσσερις αιώνες αργότερα. Τώρα, οι κάτοικοι του όμορφου νησιού ανεβαίνουν έναν διαφορετικό γολγοθά – αυτόν του φασισμού. Η ανηφόρα είναι δύσκολη, αλλά αντέχουν, αν και ζουν σε μια ζοφερή αβεβαιότητα. Ο κλοιός όλο και σφίγγει, σαν ένα μουσικό ρόντο, που ενώ είναι το ίδιο, η έντασή του αυξάνει μέχρι να φτάσει στην κορύφωση.

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο συγκινήσεις, ανατροπές και αλήθειες. Η καθημερινότητα ανακατεύεται με την αντίσταση και την κατασκοπεία και γίνεται αβάσταχτη, αποπνικτική, με την προδοσία να κυριαρχεί τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος, με το θάνατο να καραδοκεί, με την ελπίδα για ζωή να ξεθωριάζει, αλλά να μη χάνεται, μέχρι που το τέλος έρχεται αδυσώπητο αλλά λυτρωτικό.

 

Τα βιβλία της συνεργάτιδας της Πόρτας Δήμητρας Παπαναστασοπούλου που κυκλοφορούν επίσης από την ΔΙΟΠΤΡΑ είν αι το “Σαν στάχυα στο χρόνο” και “Στην σκιά των αιώνων”.

 

apo_xylo_kai_asimi.jpg

 

 

000_apo_cover_teliko2.jpg

 

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Kostis A. Makris
“Ένα τελευταίο γράμμα”: το βιβλίο που διάβασα, του Κωστή Α. Μακρή
Θεός καί μοντέρνα φυσική, τοῦ Τάσου Γέροντα
Διαβάζοντας τον “ΦΑΛΚΟ” του Αρτούρο Πέρεθ Ρεβέρτε, του Άγγελου Κουτσούκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.