Αναγνώστες

Από Μπαράκ προς Μισέλ με αγκάπη, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

11805980_1612074449065268_1929602863_n.jpg
Spread the love

11805980_1612074449065268_1929602863_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Η Ματίνα Ράπτη-Μιλήληείναι αναγνώστρια της Πόρτας. 

 

 

iportabaracmichel.JPG

 

 

 

Αγκαπημένη μου Μισέλ,


Ντεν έκει περάσει λεπτό που να μην σε σκεπτώ, εντώ στα κσένα που βρίσκομαι.

Ντεν κσέρεις πόσο τα ήτελα να είσαι και συ μαζί μου σήμερα. Μου λείπεις αφάνταστα. Σε όλους λείπεις!

Έκεις, να κσέρεις, πολλά καιρετίσματα από όλους εντώ, που σε αγκαπάνε πολύ πολύ, σε καμαρώνουν και … σε πτύνουν. Όκι, αγκαπημένη μου, ντεν είναι κακό.

Και γκω έτσι νόμιζα, αλλά τους ρώτησα και μ’ είπαν πως όταν σε πτύνουν είναι καλό γκια το Greece. Κακό είναι, λέει, όταν σε πτύνουν και σε μουτζώνουν ταυτοχρόνως. Αυτό ντεν το ρώτηκσα τί σημαίνει. Όκι το “ταυτοχρόνως”, το “μουτζώνουν”. Αλλά αφού μόνο σε πτύνουν γιατί να ρωτήκσω και γκια το άλλο;

Ολο με ρωτούσαν γκιατί ντεν ήρτες και συ και εγκώ ντεν ήκσερα τί να τους say !

Στο τέλος τους say κάτι γκια την μετακόμιση και που πρέπει να κατεβάσεις τα κριστουγκενιάτικα, να μαζέψεις τις κολοκύθες από το garden και τέτοια… Τί να τους έλεγα;

Πως από προχτες έχουμε σπίτι την Κίλαρι να σπαράζει στο κλάμα; Πως μας έχει ρημάκσει τα μισά πορσελάνικα σερβίτσια για να μην τα καρεί, λέει, αυτή η ξυλόκοτα που θα γίνει πρώτη κυρία;! Πως αντιλαλεί το Λευκό το Οίκο από τις κατάρες που ρίχνει στην Μελάνια…Τί να της σκάσουν οι σιλικόνες, τί να της στραβοχυθεί το υαλουρονικό και να της μαγκώσει το ένα μάτι,  τί να μην της πιάσει η βαφή και να της βγει το μαλλί μωβ!

Αλήθεια Μισέλ ντίαρ, βγήκε από το μπάνιο που είκε κλειντωτεί, ή τα παραντώσουμε το Λευκός Οίκος με την Κίλαρι κλειντωμένη στο WC των κσένων;

Πάντως να της πεις να μην στενακωριέται γκιατί και εντώ που είμαι έχουν ντιαντηλώσεις γκια την εκλογή του ακατονόμαστου. Όπως Αμερική! Εντώ να ντεις καμός! Eίναι very very να δεις πως το είπαν…χολοσκασμένοι με το κακό που μας βρήκε. Και κάποιοι της ασφάλειας μου είπαν πως τους είπαν κάποιοι πως το ίντιο έπαταν και στο Ελλάντα, αλλά ντεν μπορούσαν να μου πουν πιο πολλά, λέει.

Anyway πες στο Κίλαρι πως κι εντώ πετάνε μολότωφ, καίνε ό,τι βρουν και βρίζουν. Όταν ρώτησα ποιόν βρίζουν, μου είπαν πως βρίζουν το πρόεδρο της Αμερικής! Εκω συγκινηθεί σου λέω από το πόσο μας νοιάζονται! Τελικά τον Τραμπ ντεν τον τέλει κανείς πουτενά στον κόσμο! Είναι πραγκματικά συγκινητικό!

 

Ευτυκώς είκα πολύ καλή πτήση και η Greece από ψηλά είναι, τί να σου λέω, ό,τι ωραιότερο έκω ντει !Σαν ένα μεγκάλο νησί και γκω σαν βέρος Χαβανιώτης κσέρω από καλές ακρογραμμές. Μιά ζωγκραφιά σου λέω!

Τώρα που θα παραδώσουμε τη κώρα τα σε φέρω το καλοκαίρι ντιακοπές να κσεκουραστείς και συ λίγο χάνι…

Τσάμπα κιόλας! Γνώρισα κάτι καλούς πλούσιους Ελληνες που μου είπαν:

“Μπάρακ αγόρι μου, όταν ξανάρθεις, έλα καλοκαίρι
και φέρε και την κυρά. Θα μείνεις στο κότερό!
Θα σε πάμε στα καλύτερα και ό,τι φας, ό,τι πιείς δικό μας!”

Αφού στο τέλος μαλώνανε σε ποιανού το κότερο τα πρωτομείνουμε!

Πολύ καλοί άντρωποι σου λέω. Γκενικά όλοι ήταν πολύ πολύ καλοί μαζί μου.

Όσοι Ελληνες γνώρισα και αυτοί με τις φορεσιές και οι άλλοι με τις στολές, και οι κανονικοί ήταν πολύ πολύ καλοί και καρούμενοι άντρωποι! Πολύ κάρηκα, γιατί είχα ακούσει πως οι Ελληνες υποφέρουν από κατάτλιψη…

Α! Να μην κσεκάσω να πω στο πρωτυπουργκό να πει στο λαό να κάνει τζόγκινγκ. Κάνει πολύ καλό στη κατάτλιψη!

 

Στο αεροδρόμιο με περίμενε κείνος εκεί ο γεματούλης, ο υπουργκός ντε, ε, να τον ντεις! Αντυνάτησε! Λέω μέσα μου, γκια να αδυνάτησε το υπουργκός φαντάσου πώς θα έχει ρέψει το πρωθυπουργκός.

Αλλά Μισέλ μου, μόλις είντα το πρωτυπουργκός μου πέσανε τα μούτρα! Εγινε περίπου σαν το υπουργκός πριν αντυνατήσει!

Το τυμάσαι πως ήταν τότε που συναντητήκαμε οικογκενειακώς; Oh, yes παιντί μου, γι΄αυτόν τον Αλέκση λέω, που ντεν ήξερε Αγγλικά και ντεν φόραγκε γκραβάτα!

Ε, ούτε Αγγλικά έματε από τότε, ούτε γραβάτα φόρεσε.

Άσε που νομίζω πως από την τελευταία φορά που τον είντα κσέχασε και τα Ελληνικά του και μίλαγε, να δεις, σαν την …Καλομοίρα!!! Μόνο “ουάου” που ντεν έλεγε!

Γκια αυτό το κόλλημα με το γκραβάτα του όμως ντεν τον κσαναρώτησα, επειντή είχα το νου μου στο κουμπί του σακακιού του κι έλεγκα μέσα μου “Jesus, τώρα τα εκραγκεί το σακάκι, τα εκσεφενδονηστεί το κουμπί και τα μου βγκάλει κανά μάτι…”

Το ίντιο σακάκι παίζει να φόραγκε, από τότε Μισέλ μου!

Ήταν όμως πολύ κουρασμένο και νύσταζε και το λυπήτηκα το καημένο το παιντί-πρωτυπουργκό. Aφού αν ντεν ήταν οι κάμερες τα το σκέπαζα εκεί στο μπερζέρα με μια κουβερτούλα φλις και τα χαμήλωνα τα φώτα να κοιμηθεί μια στάλα.

Μυστήριο πράγμα όμως Μισέλ μου, εγκώ ολόκληρο ταξίντι από την άλλη άκρη της γκης είκα κάνει και έτσι πτώμα ντεν ήμουν!

Γκια το άλλο που λέγκαμε, πολέμους, Συρίες και βομβαρδισμούς, ντεν έκανα κουβέντα, ευτυχώς όμως ντεν με ρώτησαν κιόλας.

 

Να δεις Μισέλ μου, εκεί που με πήγκανε ήταν σαν το Λευκός το Οίκος, αλλά ακόμη πιό μεγκάλο και πιο ωραίο! Ρώτησα το πρόεντρος (άλλο το πρόεντρος εκεί και άλλο το πρωτυπουργκό…Ούτε εγκώ κατάλαβα καλά. Έκουν πολύ μπερντεμένο σύστημα…Αλλά μόλις τόλμησα να τους το πω μου είπαν κάτι για μας και τους εκλέκτορές μας και μας στείλανε να πάμε κάπου και είπανε και κάτι άλλα που ο διερμηνέας δεν ήξερε, λέει, να τα μεταφράσει και κατάλαβα πως μάλλον τσαντίστηκαν!)

Anyway, μετά ρώτησα το πρόεντρος αν μένει σ΄αυτό το ωραίο μεγκάλο σπίτι και αυτός μου είπε πως ναι εκεί μένει το πρόεντρος, αλλά αυτός μένει σπίτι του, λίγκο παραπέρα, αλλά κανονικά εκεί μένει το πρόεντρος και ναι αυτός είναι το πρόεντρος αλλά ντεν μένει εκεί, και αυτό ήταν παλιά παλάτι και έμενε ο βασιλιάς, αλλά τώρα ντεν μένει παρά μόνο η ντιμοκρατία…και….με μπέρδεψε εντελώς! Τελικά μένει κανείς εκεί ή δεν μένει, ντεν κατάλαβα. Anyway…

Γκια να με πάνε εκεί που ντεν μένει κανείς, με πήγκανε από κάτι ντρόμους άντιους! Μιά ερημιά, μιά άπλα, ένα σαν το Route 66 το ντικό μας ένα πράμα! Κίνηση κατόλου… Γκαζώσαμε και το beast να το ξεμπουκώσουμε λίγο …Perfect σου λέω!

Το βράντι μου κάνανε και το τραπέζι και στηλώθηκα λιγάκι, γιατί είπαμε …fit fit αλλά εδώ τα΄παιξε το πρωτυπουργκό που του ρίχνω και καμιά 15αριά κρόνια!

Ωραία ήταν, έπρεπε να σε είκα πάρει μαζί, να ασχολούνταν μαζί σου και να μην μου μετρούσαν εμένα τις μπουκιές…Λες και τους έτρωγκα το φαί πχια!

Αnyway τελείωσε κι αυτό…Με ξανασυλλυπήθηκαν για τον νέο πρόεντρο μας και με άφησαν επιτέλους να πάω να κσεραθώ…

Κάποιος είπε μήπως ήθελα να πάμε για ένα ντρινκ άφτερ αλλά εγώ τους είπα πως χωρίς το στεφάνι μου ντεν πάω ούτε γκια κατούρημα. Εκτός κι αν έχετε κανένα μπάτσελορ, γκιατί στα μπάτσελορ η Μισέλ με αφήνει.

Μου είπαν κάτι για Athens by night, αλλά μέσα από τα ντόντια τους, με ξαναχαιρέτησαν στρατιωτικά και με έβαλαν στο τέρας για να με πάνε στο κσενοδοχείο. Το οποίο κσενοδοχείο Μισέλ μου ήταν ο εφιάλτης στο ντρόμο με τις λεύκες!

Ντιστυκώς my dear, ντεν κσέρω αν στο είπα, αλλά ντεν μας έκανε πολύ καλό καιρό. Αυτά που λένε γκια ήλιους και τέτοια εγκώ ντεν τα είντα.

Ευτυκώς μου είχες βάλει τα φανελάκια τα φανελένια και την έβγαλα λεβέντικα και ντεν κατάλαβε κανείς πως το είχα νταγκώσει από το κρύο.

Και με πάνε, που λες, για να κοιμητώ σε ένα κσενοντοχείο, πάνω στη τάλασσα, τί λέω, μέσα στη θάλασσα, ωραιότατο αλλά…εντελώς άδειο! Ητανε λέει κλειστό για τη σεζόν και το άνοικσαν μονο γκια μένα! Τρίλερ!

Ψυχή ζώσα! Αστα αγκαπημένη μου, κόντεψα να κατουρητώ από τον φόβο μου εκεί μέσα! Λίγκο ακόμα και τα έβγαινε ο Τζακ ο Νίκολσον να με κυνηγκάει με το τσικούρι στους διαντρόμους! Συν την υγκρασία που μου περόνιασε τα κόκκαλα και το πρωί τα τρίζω σαν σκουριασμένη πόρτα.

Φοβάμαι πως τα ζήσω μιά νύκτα τρομου ! Εκσω φυσάει ντεμονισμένα, κρυώνω, ακούω όλο κάτι παράκσενους τορύβους, το μίνι μπαρ δεν λέει και πολλά και η φρουρά μου είπε να μείνω μακριά από ένα ντιάφανο ποτό που το λένε ouzo!

Εξω μια ερημιάααα, μιά μαυρίλα! Εγκώ, τα ντουβάρια, το τέρας και οι άντρες της ασφάλειας.
Ελπίζω τουλάχιστον να έκει καλό πρωινό και να μην τους στέλνω αξημέρωτα στο Air force one να μου φέρνουν τα ντημητριακά μου!

Αύριο είπαν πως τα με πάνε να ντω τα αρκαία και τα κανονίσουν να βγκει και ο ήλιος!

Μετράω τα λεπτά μακριά σου αγκαπημένη Μισέλ.

Ντες με στην τηλεόραση…Τα σου στέλνω φιλιά από το Ακρόπολις και please προσπάτησε να ηρεμήσεις τη Κίλαρι. Προς Τεού μη την αφήσεις να πλησιάσει τα μπακαρά στο σερβάν…
Αν τηλεφωνήσει ο Ντόναλτ να του πεις πως, όχι, ντεν γκίνεται ν’ αλλάξει σκήμα στο οβάλ γκραφείο και πως το χαλί με τον αετό ντεν μπορεί να το αλλάξει και να βάλει μπουχάρες, που με είχε ρωτήσει.

Σε φιλώ με αγκάπη…,

Ο παντοτινός σου πλανητάρχης…

Μπάρακ Ο.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

  The article expresses the views of the author  

   iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Λονδίνο, από το Porto Bello London μέχρι το Piccadilly Square – Φωτογραφίες: Nikos®
Ανώφελη αναμονή!, της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά
Τιθασεύεται η απληστία των πολιτικών!, της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.