Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Απαγωγή-θρίλερ 14χρονου μαθητή στην Αταλάντη με τη μέθοδο «η αρπαγή της τίγρης»

Θύμα απαγωγέων που χρησιμοποίησαν τη μέθοδο «η αρπαγή της τίγρης» έπεσε ένας 14χρονος μαθητής στην Αταλάντη της Στερεάς Ελλάδας.

 

Το παιδί –γιος γνωστού στην περιοχή χειρουργού ορθοπεδικού- πήγαινε την περασμένη Παρασκευή στο φροντιστήριο αγγλικών όταν ξαφνικά άγνωστοι το άρπαξαν και το έβαλαν με τη βία σε βαν. Οι απαγωγείς κράτησαν τον 14χρονο στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος με δεμένα τα χέρια και τα μάτια. Στη συνέχεια, επικοινώνησαν με τους γονείς του κάνοντας σαφές ότι στόχος τους ήταν να πάρουν ένα σχετικά μικρό χρηματικό ποσό και να λήξει γρήγορα η απαγωγή πριν κινητοποιηθεί η ΕΛ.ΑΣ.

 

Έτσι, ζήτησαν από τον 50χρονο πατέρα του παιδιού 12.000 ευρώ. Τα λύτρα παραδόθηκαν σε σημείο που επέλεξαν οι απαγωγείς και λίγες ώρες αργότερα ο 14χρονος απελευθερώθηκε καλά στην υγεία του αλλά σε κατάσταση σοκ σε αγροτική περιοχή στις Λιβανάτες.

 

Οι αστυνομικοί μετέφεραν τα ρούχα του στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να αναζητηθεί γενετικό υλικό, το οποίο ενδέχεται να ανήκει σε κάποιον από τους δράστες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά κατά τη διάρκεια προσαγωγών υπόπτων.

 

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την υπόθεση διακρίνουν ερασιτεχνικά στοιχεία στη δράση των απαγωγέων, οι οποίοι δεν απενεργοποίησαν καν το κινητό τηλέφωνο του παιδιού. Όταν η μητέρα του ανησύχησε γιατί δεν πήγε στο μάθημα αγγλικών κάλεσε στο κινητό του γιού της και απάντησε ένας από τους δράστες.

 

Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ονομάζεται διεθνώς «η αρπαγή της τίγρης».

 

Τα χαρακτηριστικά της είναι ότι η απαγωγή είναι ολιγόωρη, το θύμα κρατείται συνήθως σε όχημα, τα λύτρα είναι λίγα, ενώ βασικός σκοπός των δραστών είναι η αρπαγή να λήξει γρήγορα πριν κινητοποιηθεί η Αστυνομία.

 

Παρουσιάστηκε ως φαινόμενο αρχικά σε Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία και Βέλγιο.

 

Έρευνες

 

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την αρπαγή του 14χρονου εστιάζουν τις έρευνές τους σε πρόσφατη απόπειρα ληστείας που είχε γίνει στο σπίτι της οικογένειας στην Αταλάντη. Και αυτό γιατί εκτιμούν ότι πιθανόν τα ίδια άτομα που επιχείρησαν ανεπιτυχώς να εισβάλλουν στο σπίτι να προσπάθησαν να πάρουν χρήματα από την οικογένεια πραγματοποιώντας απαγωγή. Τα πρόσωπά τους φαίνονται σε κάμερα ασφαλείας της οικίας, γεγονός που βοηθά τις έρευνες.

 

Εκτεταμένη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και για τον εντοπισμό του κλειστού φορτηγού που χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις συνηθίζεται να εγκαταλείπεται το όχημα και μάλιστα βιαστικά με αποτέλεσμα να υπάρχουν στο εσωτερικό του αξιοποιήσιμα στοιχεία.

 

Ο 14χρονος έδωσε κάποιες πληροφορίες για τις δραματικές στιγμές που έζησε αλλά η ψυχολογική κατάστασή το δεν του επέτρεψε να πει περισσότερα, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

HuffPost


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
To προφίλ του Έλληνα φοροφυγά, σύμφωνα με έρευνα της Ernst & Young
syropoulos.jpg
“Η υπεράσπιση της Πατρίδας έχει μόνο το χρώμα της Σημαίας σου”- Η ομιλία του Αντιπρύτανη κ.Σπύρου Συρόπουλου για την 95 ΑΔΤΕ
Δρέπανο: καλοκαιρινοί αυτοσχεδιασμοί, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου Τσίσσερ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.