Πρόσωπα - Αφιερώματα

Άντα Ηλιοπούλου: Δημοσιογραφική καριέρα 22 Καρατίων, της Τζίνας Δαβιλά

 

 

  Τζίνα Δαβιλά

 

 

 

 

 

14370275_10207259950686055_7172313459161151212_n.jpg

 

 

 

Την Άντα την γνώρισα στο πρώτο Rhodos Confidential των τότε Εκδόσεων Λυμπέρη το 2006 ή 2007, όταν η ίδια ως αρχισυντάκτρια και συντονίστρια μου ζήτησε να συνεργαστούμε στο πρώτο εκείνο τεύχος. Δέχτηκα με χαρά χωρίς ωστόσο να έχω τρομερές προσδοκίες, καθώς η σχέση με υπευθύνους τόσο μεγάλων οργανισμών – Εκδόσεις Λυμπέρης- εύκολα μπορεί να είναι απρόσωπη.


Συνεργάστηκα με έναν πολύ ζεστό άνθρωπο. Σεβόταν την άποψή μου, τις προτάσεις μου, τις ιδιαιτερότητές μου, άκουγε και κυρίως ρωτούσε σαν παιδί να μάθει τα πάντα. Η δουλειά μαζί της ήταν γιορτή. Ευχάριστη, αποδοτική, πολυτελής, έντιμη, αξιόπιστη. Κυρίως αυτό. Αξιόπιστη. Και έμπιστη. Κατανοείς τι σημαίνει να εμπιστεύεσαι δημοσιογράφο; Δύσκολο πράγμα. 

 

Την επόμενη χρονιά η Άντα δεν ήταν στην αρχισυνταξία του δεύτερου τεύχους Rhodos Confidential. Ωστόσο, βάσει λίστας συνεργατών μου ζητήθηκε από την διαδεχθείσα στον ρόλο της Άντας να ξανασυνεργαστούμε. Δέχτηκα, αλλά σύντομα διαπίστωσα ότι είχα να κάνω με ένα άτομο που δεν μου ταίριαζε καθόλου. Δεν αντέχω τους αλαζόνες, τις ψευτοκαπάτσες και τους κουτοπόνηρους. Έτσι και έκλεισε ο κύκλος με τις εκδόσεις Λυμπέρη. Ωστόσο πάντα παρακολουθούσα με αγάπη την Άντα Ηλιοπούλου. Φαίνεται χλιδάτη και υπερπαραγωγή και είναι, όπως επίσης, είναι ένα καλόκαρδο, ευαίσθητο παιδί που αποζητά την εντιμότητα, την ειλικρίνεια και την αλήθεια στους ανθρώπους. Η Άντα είναι μαέστρος σχέσεων. Έχει ταλέντο να συνενώνει τους αταίριαστους, έχει την αύρα της κοσμοπολίτισσας και την ευλογία της απλότητας. Είναι ένα χαρισματικό παιδί. Ναι, είναι παιδί. Ένα γλυκύτατο, πανέξυπνο παιδί.

 

Στο iPorta.gr δεν συνηθίζουμε ειδήσεις που ταιριάζουν περισσότερο σε πολυτελή και life style περιοδικά. Η Άντα όμως είναι φίλη μου, την εκτιμώ, την αγαπώ και την γνωρίζω ως αντιστάρ ανάμεσα σε πολυτελείς χώρους. Δες μόνο το σύντομο βιογαρφικό της και τον τρόπο που διααχειρίζεται την δημοσιότητά της σε σχέση με την Ελλάδα. Γιατί παραμένει ένα απλό, αγνό παιδί που καταφέρνει το ακατόρθωτο: να κάνει πασαρέλα σε κόσμους λαμπερά illustration χωρίς να φορά τη μάσκα της ψευτιάς.

 

Λίγα λόγια για την βράβευση της Άντας Ηλιοπούλου- Ακολουθούν εικόνες 

 

Πριν από λίγες ημέρες η Ειρήνη Νταϊφά [Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πειραιά και Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά] βράβευσε με Χρυσό Αστέρι την Άντα Ηλιοπούλου την ημέρα των γενεθλίων της για τα 22 χρόνια συνολικής προσφοράς της στον περιοδικό τύπο καθώς και την διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού στο εξωτερικό. Η Άντα εκτός από Διευθύντρια πολλών περιοδικών και Εκδότρια του EXODOS έχει κάνει ένα μεγάλο έργο στο εξωτερικό πείθοντας τους σπουδαιότερους Οίκους Μόδας παγκοσμίως, να εργαστούν αφιλοκερδώς για την Ελλάδα ως Πρεσβευτές. [ Το γαλάζιο φόρεμα που φορά στις φωτογραφίες που ακολουθούν είναι της Escada ειδικά σχεδιασμένο για να στηρίξει την Ελλάδα από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Οίκου, Daniel Wingate]. Η Άντα ζήτησε από τους προσκεκλημένους της ως δώρο το ελάχιστο δυνατό ποσό, υπέρ του ανθρωπιστικού οργανισμού LiIFELINE HELLAS, του οποίου είναι ιδρύτρια η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, με σκοπό την υποστήριξη των Κρατικών Νοσοκομείων Παίδων της Ελλάδας.

 

 

anta6.jpganta5.jpganta4.jpganta3.jpganta2.jpganta1.jpganta8.jpganta7.jpg

 

 

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Η Ελπίδα Νούσα απαντά στον Προυστ για την Πόρτα
Για τον πατέρα του Μέλιου, εμείς οι “Πέρσες”, του Νίκου Βασιλειάδη
Ο Ιησούς του Τζεφιρέλι, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.