Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Άννα Ζωάννου:”Επιτίθενται στο Δήμαρχο χωρίς να έχουν δική τους πρόταση”-Διαμαρτυρία της Αντιδημάρχου

3921866d-b365-4d92-8428-0e64235af799.jpg
Spread the love

3921866d-b365-4d92-8428-0e64235af799.jpg

 

 

 

 

 

 

 

*Η Άννα Ζωάννου είναι Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής.

 

 

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ TΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΑΝΝΑ ΖΩΑΝΝΟΥ.

 

 

Με πνίγει το άδικο για την ενορχηστρωμένη επίθεση, την οποία δέχεται ο Δήμαρχος προσωπικά, όσο και εμείς, που ανήκουμε στην Δημοτική Αρχή από τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας. Αν και ο Δήμαρχος μας είπε: “ότι πρέπει να κάνουμε πολιτική υπέρβαση, έναντι των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας και να σταματήσουμε τον χαρτοπόλεμο αυτόν των αντιπαραθέσεων, που δεν ωφελεί τον τόπο και κουράζει τους πολίτες”, παρόλα αυτά νοιώθω, ότι δεν μπορώ να κάνω την προσωπική μου υπέρβαση γιατί πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και το έργο, το οποίο επιτελώ το χρονικό αυτό διάστημα της θητείας μου, ως Αντιδημάρχου Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής.

 

Ολοι εμείς, που ανήκουμε στην Δημοτική Αρχή, με τις γνωστές δυσκολίες, που αντιμετωπίζουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, επιτελούμε ένα σπουδαίο και αδιαμφισβήτητο έργο καθένας στον τομέα του, το οποίο είναι γνωστό στους συμπολίτες μας και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αυτό αποδείχθηκε και από την απολογιστική συνεδρίαση, της 28ης-02-2016, στην οποία εμείς οι αντιδήμαρχοι, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των νομικών προσώπων του Δήμου παρουσιάσαμε το έργο μας στους επιμέρους τομείς και στις δράσεις μας σε αριθμούς και σε έργα. Βέβαια κάποιοι είπαν, ότι ήταν μια πολύωρη διαδικασία. Ασφαλώς και ήταν, όταν έπρεπε να παρουσιαστεί το έργο όλων μας και επιπλέον ενσωματώθηκε στην συνεδρίαση αυτή και η τιμητική αναφορά στην πρόκριση της πόλης μας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Είναι γνωστό ότι παλαιότερα υπήρχαν συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, που η συνεδρίαση τέλειωνε 2 και 3 η ώρα τα μεσάνυχτα. Και η απολογιστική ήταν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. ΄Ο,τι λοιπόν επικαλούνται ως λόγο απουσίας της μειοψηφίας είναι κατ΄επίφαση. ΄Οτι δήθεν δεν είχαν λόγο παρουσίας. ΄Οπως προβλέπεται στον νόμο στη συνεδρίαση αυτή μπορούν να λάβουν το λόγο οι πολίτες και ασφαλώς και τα μέλη της μειοψηφίας.

 

Εδώ λοιπόν θέλω να διαμαρτυρηθώ γιατί η σιωπή και η ανοχή έχει και όρια. Είναι λυπηρό αυτό, που παρουσιάζεται στα Δημοτικά Συμβούλια από τους επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας και λέω της παράταξης της μειοψηφίας γιατί η μειοψηφία πλέον είναι ενιαία, έχουν ταυτόσημες αντιδράσεις και αποφάσεις. ΄Εχουν μία συντονισμένη εχθρότητα απέναντι στον Δήμαρχο κυρίως. Τους ενοχλούν τα πάντα. Τους ενοχλούν οι προτάσεις μας, τους ενοχλεί το έργο μας, τους ενοχλούν οι αποφάσεις μας, τους ενοχλούν αν θα πάμε στα χωριά, στα πανηγύρια, στα ευχάριστα και στα δυσάρεστα… Τι τέλος πάντων θέλουν. Δεν έχουν κάνει ποτέ καμία πρόταση και καμία συμπαράσταση στο δύσκολο έργο μας (ΡΟΜΑ, προσφυγικό, εθελοντικές δράσεις του Δήμου μας κ.λ.π.), αλλά περιορίζονται μόνο σε πικρόχολα σχόλια, τα οποία θίγουν την τιμή και την υπόληψη μας και αποχωρούν. Μονίμως κακόβουλη και άδικη κριτική. Μονίμως ετοιμοπόλεμοι να απαξιώνουν, να υποτιμούν, να υποβαθμίσουν και να αποκαθηλώνουν οποιαδήποτε προσπάθεια και ενέργεια μας. Φυσικά δεν επιζητούμε επαίνους, αλλά όχι τέτοιο μηδενισμό, ισοπέδωση και μνησικακία. Καθήκον βέβαια και υποχρέωση όλων μας είναι να αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να διαφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τους θεσμούς.

 

Παρακολουθώ, όλο αυτό το χρονικό διάστημα τις τοποθετήσεις τους, στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα, στις εφημερίδες (αν και δεν είναι προεκλογική περίοδος) και νοιώθω να γιγαντώνεται και να πολλαπλασιάζεται μια αποστροφή προς την Δημοτική Αρχή και δεν μπορώ να εξηγήσω αυτήν την εμπόλεμη κατάσταση. Δεν γίνεται άλλο.

Θέλω να ενημερώσω τους πολίτες της Ρόδου, ότι ως Δημοτική Αρχή υπηρετούμε τον τόπο μας με ανιδιοτέλεια, με τον καλύτερο τρόπο, με πολλή δουλειά, όπως μας επιτάσσει η ηθική μας και όπως μας έχουν γνωρίσει οι συμπολίτες μας μέσα από την επαγγελματική μας διαδρομή και πορεία.

 

ΡΟΔΟΣ 1η Μαρτίου 2016
Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΑΝΝΑ ΖΩΑΝΝΟΥ

SHARE
RELATED POSTS
Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: “Απάντηση στην κ.Παυλάκη και ανεπίσημο όργανο της παράταξης Χατζημαρκου grafida.net”
fountain-197334_960_720.jpg
Συνεδρίαση του Δ.Σ. ΔΕΥΑΡ με Δημάρχο Ρόδου Φ.Χατζηδιάκο για Φράγμα Γαδουρά και γεωτρήσεις
Η κ. Μαίρη Μοσχή, η επί τιμής Πρόξενος της Αυστρίας στη Δωδεκάνησο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.