Πόρτα στη Ψυχολογία

Αλήθειες για το σεξ και τις σχέσεις!

Spread the love

 

Οι άνδρες που βγάζουν λιγότερα χρήματα από τη σύντροφό τους, είναι περισσότερο άπιστοι!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας νέας έρευνας, που δημοσιεύτηκε τον Μάιο 2015 στο American Sociological Association, οι άνδρες που βγάζουν λιγότερα χρήματα από τη σύντροφό τους είναι πιο πιθανόν να την απατήσουν.

Αφορμή για την παραπάνω μελέτη, ήταν η σκέψη πως η έλλειψη ισορροπίας, ισοτιμίας και δύναμης μέσα στη σχέση, συχνά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο ζευγάρι και έτσι, να κυριαρχήσουν συναισθήματα μειονεξίας, ανασφάλειας, φόβου, χαμηλής αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, κ.α.

Η έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Connecticut από την κοινωνιολόγο Christin Munsch, η οποία κατέληξε στο ότι οι άνδρες 18-32 χρόνων που φέρνουν στο σπίτι το 70% των χρημάτων είναι λιγότερο πιθανόν να απιστήσουν, σε αντίθεση με εκείνους που κέρδιζαν λιγότερα χρήματα από τις συντρόφους τους.

Οι γυναίκες ανέχονται τη βίαιη συμπεριφορά πιο εύκολα από έναν όμορφο, παρά από έναν άσχημο άνδρα!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας που δημοσιεύτηκε στο Researchersat Science 2.0, όταν ένας άνδρας δεν είναι ιδιαίτερα όμορφος και εμφανίζει συμπεριφορά που δεν συνάδει με τις κοινωνικές νόρμες, τότε η γυναίκα που είναι μαζί του είναι πιο εύκολο να τον χωρίσει. Αντίθετα, ένα ελκυστικός και όμορφος άνδρας, που έχει επιθετική και βίαιη συμπεριφορά απέναντι στη σύντροφό του, είναι πιο πιθανόν εκείνη να επιδείξει μεγαλύτερη ανεκτικότητα ως προς την άσχημη συμπεριφορά του, μόνο και μόνο επειδή της αρέσει η εξωτερική του εμφάνιση.

Αυτό πιθανόν να συμβαίνει, σύμφωνα με τους ερευνητές Gibson and Gore, επειδή:

όταν δεν ελκύεται μία γυναίκα πραγματικά από έναν άνδρα, μειώνεται και η ανεκτικότητά της απέναντί του, καθώς δεν του αναγνωρίζει πολλά «χαρίσματα».

Πότε σβήνει το πάθος στη σχέση;

Τα αποτελέσματα νέας έρευνας έρχονται για να δυσαρεστήσουν τα ζευγάρια που βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις, καθώς έδειξαν πως η φλόγα του πρώτου καιρού σβήνει το πολύ στη διάρκεια του πρώτου χρόνου της σχέσης του ζευγαριού.

το 57% δήλωσε πως θεωρεί το σύντροφό του δεδομένο,

το 64% ανέφερε πως θα ήθελε ο/η σύντροφός του να του έστελνε ερωτικά μηνύματα το βράδυ.

Τα ζευγάρια που δήλωσαν ότι το πάθος σβήνει μετά από τον 3ο χρόνο της σχέσης, ήταν αυτά που:

περνούσαν περισσότερο ποιοτικό χρόνο ο ένας με τον άλλο,

πήγαιναν συχνά εκδρομές και

προσπαθούσαν να διατηρήσουν το ερωτικό ενδιαφέρον ζωντανό.

Το μεγάλο πέος συνδέεται με την απιστία της συζύγου!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα διαδικτυακής έρευνας για τη συζυγική απιστία, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PloSOne o 2014, το μεγάλο μέγεθος πέους συνδέεται με μεγαλύτερη πιθανότητα απιστίας της συζύγου.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που ο σύζυγός τους έχει πολύ μεγάλο πέος, είναι 1.5 φορές πιο πιθανό να απιστήσουν, καθώς όπως δήλωσαν ορισμένες συμμετέχουσες, συχνά προκαλείται πόνος και δυσφορία κατά τη σεξουαλική επαφή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να την απολαύσουν και να ευχαριστηθούν.

Οι ερευνητές δήλωσαν, πως μέσα από αυτή τη μελέτη ήθελαν να καταρρίψουν την αντίληψη που κυριαρχεί και θέλει το μέγεθος του πέους να συνδέεται άμεσα με τη σεξουαλική ικανοποίηση της γυναίκας.

Σε ποια ηλικία κορυφώνεται η ερωτική επιθυμία των γυναικών;

Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι γυναίκες φτάνουν στο αποκορύφωμα της σεξουαλικής τους ορμής 15 χρόνια νωρίτερα, σε σχέση με αυτά που υποστήριζαν προηγούμενα ερευνητικά δεδομένα. Παρά το γεγονός λοιπόν, πως οι γυναίκες αναφέρουν ότι φτάνουν στον μεγαλύτερο βαθμό σεξουαλικής αυτό – πεποίθησης και σεξουαλικών εμπειριών όταν βρίσκονται στα μισά της 3ης δεκαετίας της ζωής τους και στην έναρξη της 4ης, δηλαδή στα 35 – 45 χρόνια τους, η νέα έρευνα δείχνει πως όσο αυξάνεται η ηλικία μιας γυναίκας, μεγαλώνει και η ανασφάλειά της στο κρεβάτι.

Μάλιστα, φαίνεται πως η εμμηνόπαυση και οι αλλαγές που επέρχονται στο σώμα μιας γυναίκας, είναι οι αιτίες που την κάνουν να νιώθει λιγότερο ελκυστική, λιγότερο ποθητή και έτσι, της μειώνεται και η ερωτική επιθυμία.

askitis.gr

SHARE
RELATED POSTS
New Years Resolutions: 10 ιδέες για να έρθω πιο κοντά στον εαυτό μου, της Μαρίνας Μόσχα
Το φιλί της αγάπης, του Θάνου Ασκητή
Ερωτική ζήλια, του Ιωάννη Χουρδά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.