ΕΥ ΖΗΝ

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου-Τσίσσερ: Η ανασκόπηση του 2016 στην iΠόρτα

Alexandra Karakopoulou - Zisser

Alexandra Karakopoulou - Zisser

 

 

 

 

 

 

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου-Τσίσσερ

 

 

 

alexiporta.jpg

 

 

Πάει ο παλιός ο χρόνος

 

 

Το 2016 φτάνει στο τέλος του και ένα νέο έτος έρχεται να πάρει την θέση του. Ο καινούργιος χρόνος εύχομαι να είναι συναρπαστικός, μοναδικός, χωρίς «αντιπαθητικές» εκπλήξεις, με μπόλικη υγεία και άλλο τόσο αγάπη, καθώς θα περιέχει όλα όσα έχουμε ευχηθεί μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας…τα καλύτερα!

 

Αφού λοιπόν είναι πια έθιμο στην Πόρτα μας να ανασκοπούμε τον χρόνο που μας πέρασε, εναποθέτω τα προσωπικά μου αγαπημένα για το όμορφο, αλλά συνάμα «δύσκολο» 2016.

 

το βιβλίο της χρονιάς: Η βιογραφία της μοναδικής Vivienne Westwood (by Vivienne Westwood, Ian Kelly ). Αν είχα λόγους να την θαυμάζω μέχρι σήμερα, τώρα απέκτησα άλλους τόσους για να το κάνω περισσότερο. Τι γυναίκα! Τι προσωπικότητα!

 

η ταινία της χρονιάς: Florence Foster Jenkins, του Steven Frears, με την καταπληκτική (καλύτερη γυναίκα ηθοποιό στον κόσμο, τολμώ να πω) Meryl Streep και τον άξιο Hugh Grant. Γέλασα με την καρδιά μου, συγκινήθηκα, αναπόλησα και ταξίδεψα στον μαγικό κόσμο του 1944 στην Νέα Υόρκη.

 

το τραγούδι της χρονιάς: Lost on you, LP. Από την πρώτη φορά που το άκουσα, «κόλλησα». Είχα να το πάθω χρόνια. Ιδιαίτερη φωνή και προσωπικότητα, εκπληκτική μελωδία και νοσταλγία για όμορφες ελληνικές καλοκαιρινές ημέρες.

 

 {youtube}wDjeBNv6ip0{/youtube}

 

η παράσταση της χρονιάς: «Η Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, από την θεατρική ομάδα “Zur Sonne” στην Βιέννη. Όχι μόνο επειδή «έτυχε» να κάνω τα σκηνικά, αλλά γιατί η συγκίνηση, η ηθοποιΐα και η «ψυχή» των συντελεστών έδωσαν ζωή σε όλα τα άψυχα υλικά στον χώρο.

 

το πολιτικό και κοινωνικό γεγονός της χρονιάς: Σίγουρα η εκλογική αναμέτρηση του ακροδεξιού Hofer με τον «εναλλακτικό» , πρώην πράσινο Van der Bellen για το χρίσμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αυστρία. Μας τρέλαναν και μας έκαναν να περιμένουμε τα «χειρότερα». Μια χώρα χωρισμένη στα δυο, μια κοινωνία που περνάει κρίση ταυτότητας… παγκόσμιο φαινόμενο πια.

 

το προσωπικό γεγονός της χρονιάς: Όταν κράτησα στα χέρια μου το πολυπόθητο πτυχίο μου, στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης!

 

η φωτογραφία της χρονιάς: η πιο αγαπημένη μου φωτογραφία, στην πιο αγαπημένη μου παραλία στον κόσμο, στον «κόσμο μου», στον Λόγγο μου.

 

alexaholidaysiporta.gr.jpg

 

η είδηση της χρονιάς: η εκλογή του Donald Trump. Ίσως η χειρότερη και πιο σημαδιακή είδηση πριν τελειώσει το 2016… τρομακτικό.

 

το βίντεο της χρονιάς: Ράδιο Αρβύλα: Κανάκης – Σερβετάς σε ρόλο Ομπάμα – Τσίπρα. Δεν έχω γελάσει περισσότερο.

{youtube}_1DlajlqslQ{/youtube}

 

το πρόσωπο της χρονιάς: κάθε χρόνο τα ίδια… ο ένας και μοναδικός Darth Vader.

 

η απογοήτευση της χρονιάς: το απαράδεκτο, σε όλα τα επίπεδα, ριμέικ του θρυλικού Ben Hur.

 

ο προσωπικός στόχος για το 2017: να αφοσιωθώ περισσότερο σε όλα αυτά που αγαπώ πραγματικά και να συνεχίσω να παθιάζομαι και να δίνομαι σε ότι με γεμίζει πιο πολύ «ψυχή τε και σώματι».

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
geroylanos-synenteyksh4.jpg
Ευχές στους αναγνώστες του iPorta.gr από τον Παύλο Γερουλάνο [Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΠαΣοΚ
PANE_DI_CAPO_Plaino.jpg
Και για το Πάσχα τα γλυκά μας είναι Pane di capo: σταθερά η γλύκα της ζωής
Παραμύθι για παιδιά: “Ένας ιός με κορώνα” της Χαράς Πάτρα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.