Πόρτα στην Πολιτική

Ακούς, φουγάρα, του Δημήτρη Κατσούλα

Δημήτρης Κατσούλας
Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

 

 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Κατσούλας

 

 

 

 

 

 

120515165238_8305.jpg

 

 

Το δήλωσε η κυρία Υπουργός, η κυρία Θεοδώρα, προσερχόμενη στο προεδρικό μέγαρο αμέσως μετά την ορκωμοσία της: ”Θα γεμίσουμε την Ελλάδα με φουγάρα, οι μηχανές μπαίνουν μπροστά, οι δουλειές ανοίγουν…”

Ναι, η κυρία Θεοδώρα (όχι αυτή του Ιουστινιανού, η δική μας παιδί μου, η Τζάκρη). Η εκ Πέλλας ορμώμενη και κάτοικος Γιαννιτσών ως δηλώνει. Η πρώην υπουργός επί ΠΑΣΟΚ, που το χειμώνα-τότε-έβγαινε μ’ αυτές τις κίτρινο καφέ γούνες και περί άλλων ετύρβαζε. Την θυμάστε ε; Αν σας διέφευγε η παρουσία της, την θυμηθήκατε τώρα με το μπλε-μαύρο κολλητό φόρεμα και τα πανάκριβα παπούτσια με την κόκκινη σόλα Christian Louboutin.

Τα φουγάρα κυρία υπουργέ μου εκτός ότι αναφέρονται στην ανάπτυξη που έγινε στη δεκαετία του 1950, χρειάζονται φθηνούς και ανειδίκευτους εργάτες.
 Χρειάζονται χειροδύναμους αγράμματους, οι οποίοι θ’ ανταγωνίζονται σε μισθό τους Κινέζους του ενός δολαρίου ημερησίως.

Τα φουγάρα κυρία υπουργέ είναι μιζέρια! Είναι ιδεοληπτική αμόρφωτη μιζέρια. Οι δικοί μας νέοι, οι δικοί μας άνεργοι είναι μορφωμένοι, είναι πτυχιούχοι με ένα μάτσο χαρτιά-πιστοποιητικά γνώσεων. Διαβάζουν Καβάφη, Καρυωτάκη, Λειβαδίτη. Ονειρεύονται να κάνουν οικογένεια, να κάνουν παιδιά. Δεν δέχονται να ζουν με τα πέντε ευρώ του μπαμπά την ημέρα και αν αυτός έχει την τύχη να έχει ακόμη δουλειά.

Όλες οι αναπτυγμένες οικονομίες κυρία Θεοδώρα, έχουν πάνω από 70% τριτογενή τομέα των υπηρεσιών όπως η Δανία, η Σιγκαπούρη,η Ελβετία, η κάθε αναπτυγμένη οικονομία που οι πολίτες έχουν δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή. Και τώρα η ιδεοληπτική εκ Πέλλας βλαχάρα σου ‘ρχεται και σου μιλάει για φουγάρα! Να βάλεις το δικό σου παιδί να δουλέψει στα φουγάρα κυρία μου. Τα δικά μας τα σπουδάσαμε για να ζήσουν μιά γεμάτη και χαρούμενη ζωή. 

Το όνειρό σας είναι ο εφιάλτης μας!

 

Υγ: Όταν σε δυό-τρεις μήνες από σήμερα πνιγεί το λεκανοπέδιο της Αττικής από τις αναθυμιάσεις και τους καπνούς από μπογιατισμένες πεταμένες πόρτες,παράθυρα και παλέτες που θα καίγονται,ελάτε τότε να τα πούμε..

SHARE
RELATED POSTS
Εκτός από τις άσκοπες πορείες υπάρχουν και οι εύλογες απορίες, του Γιάννη Πανούση
Δικαιοσύνη “lite”, του Γιώργου Σαράφογλου
Λόγια τσεκουράτα, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.