Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στον Κόσμο

Agenda 2020: Ο νέος κύκλος Δία και Κρόνου 2020 – 2040, του Κώστα Λεφάκη

Spread the love

Ο κ.Κώστας Λεφάκης είναι Αστρολόγος. Προηγήθηκαν σπουδές στη Φιλοσοφία, Ψυχολογία, στα Γαλλικά και Αγγλικά. Το 1973 συμπλήρωσε τις σπουδές του στην Αστρολογία στη Mayo School of Astrology.

 

Διαβάστε την agenda για το 2020 από τον  Κώστα Λεφάκη

 

Ο νέος κύκλος Δία και Κρόνου 2020 – 2040

Ο κύκλος αυτός μας λέει πως η Ανθρωπότητα μπαίνει σε μια περίοδο είκοσι ετών, που θα την χαρακτηρίζει λιτότητα, κατά αντιδιαστολή της απληστίας του προηγούμενου κύκλου. Την προηγούμενη φορά ο Δίας με τον Κρόνο, συναντήθηκαν στο ζώδιο του Ταύρου, την Άνοιξη του 2000. Το εγχείρημα του νέου κύκλου, ο οποίος θα ξεκινήσει από τον Αιγόκερω, τον Μάρτιο του 2020 και φτάνει στην απόλυτη στενή προσέγγιση στις 21 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς, στην πρώτη μοίρα του Υδροχόου. Ενώ και οι δυο, πριν κλείσει το έτος, περνούν στον Υδροχόο και σε όλο το μήκος του Ιανουαρίου 2021 βρίσκονται σε απόλυτα στενή προσέγγιση, (όπως αντίστοιχα κάτι τέτοιο είχε συμβεί την Άνοιξη του 2000 στο ζώδιο του Ταύρου και το Φθινόπωρο του 1981 στο ζώδιο του Ζυγού). Στον Ζυγό έφερε την αρχή της σπατάλης, στον Ταύρο ενεργοποίησε το σύνδρομο της απληστίας και τώρα μας εισάγει στην λιτότητα, ή έστω στην ελεγχόμενη επέκταση και στην υποστήριξη της συντήρησης.

Το εγχείρημα πάντως αυτού του κύκλου θα είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός νομοθετικού πλαισίου, παγκόσμιας εμβέλειας.  Το πλαίσιο αυτό θα παντρευτεί το παραδοσιακό στοιχείο με το σύγχρονο, ενώ ταυτόχρονα οι αρνούμενοι να δεχτούν αυτήν την ρύθμιση, θα τιμωρούνται.  Επίσης το πλαίσιο αυτό θα δημιουργεί συνθήκες αποξένωσης ανάμεσα στους λαούς ή και στις εθνότητες/ θρησκευτικές ομάδες, που αργότερα μπορεί να καταλήξουν σε εξεγέρσεις, αλλά και σε εμφύλιους πολέμους, επειδή το νομοθετικό αυτό πλαίσιο, αφαιρεί τα δικαιώματα των μαζών. Το πλαίσιο αυτό θα χτιστεί με διεθνείς συμφωνίες (Treaty), που ως επί το πλείστον υπάρχουν και είναι δύσκολα διαπραγματεύσιμες.   Η διοίκηση του πλαισίου αυτού θα είναι συγκεντρωτική και τιμωρητική για τους αντιφρονούντες και το δυστύχημα θα είναι πως οι Επικυρίαρχοι που το σχεδιάζουν, πιστεύουν πως το εγχείρημά τους θα έχει την σιωπηλή αποδοχή πλειοψηφίας.

Το πλαίσιο αυτό υποτίθεται πως θα στοχεύει στην αναδιάρθρωση και αναζωογόνηση της παγκόσμιας παραγωγικής διαδικασίας, θα προβλέπει τον περιορισμό των καταστροφικών όπλων και ως προς το Σχέδιο Δράσης, θα είναι καταπιεστικό όσον αφορά στο δικαιώματα των μαζών.

Πιο συγκεκριμένα, το πλαίσιο αυτό θα εντείνει την αντίδραση των θιγόμενων ομάδων και ειδικά επειδή το Μεταναστευτικό θα αντιμετωπιστεί με προκλητικό τρόπο, όσον αφορά στην χρηματοδότησή του, ή και την άντληση πόρων από τους φορολογούμενους. Θα εντείνει έτσι την αντιπαλότητα ανάμεσα στους γηγενείς και τους μετανάστες ή και τους απογόνους τους. Τότε οι συνθήκες θα ευνοήσουν την ανάδειξη θρησκευτικών ηγετών που θα θελήσουν να αποκτήσουν και πολιτική εξουσία, ενώ θα παρατηρηθεί αύξηση του λαθρεμπορίου και έξαρση της τρομοκρατίας.  Οι εθνικές κυβερνήσεις θα αποδυναμωθούν εξ αιτίας αυτού του πλαισίου και δεν αποκλείεται να ξεσπάσουν ακόμα και εμφύλιες συρράξεις σε ευαίσθητα, ή νευραλγικά σημεία του Πλανήτη.

Σαν εργαλείο χειραγώγησης των αντιδρώντων σε αυτές τις απαιτήσεις της Παγκοσμιοποίησης, θα είναι το Χρέος και ο ταμειακός πειθαναγκασμός τους, καθώς οι Επικυρίαρχοι θα εργάζονται με σχέδιο προς συγκέντρωση όλων των πλουτοπαραγωγικών πόρων του Πλανήτη στα δικά τους χέρια.  Στο σχέδιο αυτό θα συμπεριλαμβάνονται ακόμα και ο δασικός πλούτος και οι καλλιέργειες κάθε χώρας που εμπίπτει στην κατηγορία του προϊόντος εκμετάλλευσής τους.

Από όλα αυτά προκύπτει ότι το Τραπεζικό Σύστημα, ναι μεν θα επιχειρήσει να έχει πρωτεύοντα ρόλο στο μεγαλεπήβολο αυτό έργο, πλην όμως, διαφαίνεται ότι θα λειτουργεί αμυντικά για την προάσπιση των συμφερόντων του, γεγονός που κάνει αρκετά δύσκολη την επιτυχία του όλου εγχείρημα.

Ο Κρόνος με τον Δία σε σύνοδο

Φέρνει τον  συνδυασμό της αδίστακτης συμπεριφοράς του επιχειρηματικού κατεστημένου απέναντι στις ανάγκες της κοινωνίας , με τα λάθη που γίνονται για το σχεδιασμό της κάλυψης μελλοντικών αλλαγών. Επίσης θα ενδυναμώσει την παραπληροφόρηση και την άρνηση σφαιρικής αντιμετώπισης του παγκόσμιου νομισματικού προβλήματος και των συνεπειών του. Θα οδηγήσει τα πράγματα σε αδυναμία υπεράσπισης των εθνικών αξιών και συμφερόντων. Ωστόσο θα ενισχύσει φιλόδοξα σχέδια των ισχυρών του κόσμου που στοχεύουν στην αυτάρκεια της κάλυψης των βασικών τους αναγκών σε συνδυασμό με μια επίπλαστη ευαισθησία για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και των μεταναστών.  Οι ισχυροί επίσης, θα πιέσουν τις χώρες φιλοξενίας των μεταναστών.  Το αποτέλεσμα είναι να προκληθούν πόλεμοι οι συγκρούσεις, ή επιβολή αστυνομικού κράτους για να διατηρηθεί η τάξη. Επίσης η σύνοδος αυτή, θα γίνει αιτία επιβολής προστατευτικών μέτρων στη λειτουργία της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, με τις υποχρεώσεις των χωρών που προκύπτουν από δύσκολα διαπραγματεύσιμες διεθνείς συνθήκες.  Με δυο λόγια, η σύνοδος αυτή στενεύει πολύ τα πράγματα και δυσκολεύει την καθημερινότητα και την ζωή των κυβερνήσεων σε διάφορα σημεία του Πλανήτη.

Το συμπέρασμα για τον νέο κύκλο Δία και Κρόνου που βγαίνει από την πολυαστρία του Μαρτίου 2020 και ολοκληρώνεται λίγο πριν εκπνεύσει αυτή η χρονιά, θα είναι μια άσκηση επί χάρτου με μηδενικό όφελος για την ανθρωπότητα, αλλά και για εκείνους που έχουν αναλάβει την υλοποίηση του έργου αυτού.  Είναι γιατί βρίσκεται σε αντίθεση με τον προηγούμενο κύκλο του 1981 που άρχισε να αποδίδει καρπούς από το 1994. Ο νέος κύκλος δεν υπόσχεται κάτι τέτοιο και γενικότερα τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Ειδικά και όσον αφορά στις ΗΠΑ, που οι Επικυρίαρχοι θα συνεχίσουν να θεωρούν ως βάση των σχεδιασμών τους, η κατάσταση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο, οι μάζες θα ταλαιπωρηθούν και θα κυριαρχήσει εσωστρέφεια και προστατευτισμός. Κυρίως την περίοδο από το 2023 έως το 2032. Και αυτό γιατί είναι  προφανές πως οι επικυρίαρχοι επιμένουν σε ένα αδιέξοδο, οδικό χάρτη, εξέλιξης της Ανθρωπότητας , ο οποίος εξυπηρετεί τις σκοπιμότητες και τα συμφέροντά τους. Θα γίνει πλέον συνειδητό σε μεγάλη κλίμακα η αδιαφορία που κατέχει τους Επικυρίαρχους για τις πραγματικές επιπτώσεις στην Ανθρωπότητα. Η επόμενη συνάντηση του Κρόνου με τον Δία θα επαναληφθεί στον Ζυγό το 2040. Τότε, ευελπιστούμε ότι θα περάσουμε σε μια καλύτερη εποχή διότι θα κάνει μια αρμονική όψη με τη σύνοδο Ποσειδώνα – Πλούτωνα στους Διδύμους που όρισε το 1991 την αρχή της τρέχουσας πολιτισμικής εποχής.-

SHARE
RELATED POSTS
Ο Μηνάς και ο λεκές, του Κωστή Α. Μακρή
sorotou-kasos.png
Κάσος: Πορτοπαράθυρα ανοιχτά στο νησί των τεσσάρων θαλασσών, της Μαίρης Σορωτού-Τσανάκη [11 φωτογραφίες]
…είπε ο Ολλανδός…, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.