Ανοιχτή πόρτα

Αγάπα και τα υπόλοιπα έπονται, του Μιχάλη Κουμπιού

1757cee8d6c7f7381f45800772e011ea_XL.jpg
Spread the love

1757cee8d6c7f7381f45800772e011ea_XL.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ο Μιχάλης Κουμπιός* είναι συνθέτης

 

 

 

 

 

 

love-infinity-sign-tumblr-wallpaper-1.jpg

 

 

Η πραγματική γνώση, η αληθινή γνώση πηγάζει από το να γνωρίζεις το γιατί. Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει “κατάλαβα’’. Όποιος δεν έχει γνώση λέει “πιστεύω”.


Και η πίστη πάντα σχετίζεται με κάτι ανύπαρκτο.

Ενώ όταν έχω τη γνώμη, χωρίς όμως να δηλώνω απόλυτη βεβαιότητα τότε νομίζω. Το νομίζω είναι ωραίο ρήμα… αν και δεν είμαι σίγουρος.(χα! χα!).Είμαι όμως σίγουρος πως ότι γεννιέται κάποια στιγμή θα αποσυνδεθεί. Ακόμα και ο Ήλιος, που γεννήθηκε λίγο πριν από τη Γη (εδώ και 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια περίπου), και παρότι έχει διάγει μέχρι τώρα ένα βίο εξαιρετικά σταθερό σε κάποια δισεκατομμύρια χρόνια θα σταματήσει να ακτινοβολεί.

 

Φόβος για το θάνατο υπάρχει όσο υπάρχει το ενδεχόμενο της ψυχής. Όταν ο άνθρωπος αντιληφθεί ότι με το θάνατο του σώματος καμιά ψυχή δεν επιβιώνει σταματά να τον απασχολεί το επέκεινα. Χωρίς το φόβο του θανάτου, της ανταμοιβής και της τιμωρίας στο επέκεινα, η συνείδηση δεν τιθασεύεται από καμιά υπερφυσική πίστη και οι θρησκείες γίνονται χίμαιρα που τις παίρνει ο αέρας.

 

Όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει απλά τα χημικά στοιχεία που αποτελούν το σώμα του θα διασκορπιστούν παντού γύρω του, ενώ ορισμένα από αυτά θα ενσωματωθούν σε άλλα είδη ζωής.

 

Ο θάνατος είναι μια πρόκληση. Μας λέει να μη χάνουμε χρόνο. Μας λέει να πούμε ο ένας στον άλλον, τώρα αμέσως, ότι αγαπάμε ο ένας τον άλλον.Αγάπη. Χωρίς αυτήν τη λέξη όλες οι άλλες χάνουν όχι μόνο την αξία τους αλλά και τη σημασία τους. ‘‘Αγάπα και τα υπόλοιπα έπονται’’. Η αγάπη δεν προκαλεί πόνο. Αυτό που προκαλεί πόνο είναι το ένστικτο της ιδιοκτησίας, που είναι αντίθετο της αγάπης.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

 The article expresses the views of the author

  iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Μιχάλης Παλαιολόγου: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για μεγαλύτερο έργο με την ίδια συνέπεια και περισσότερη γνώση”
Η γυναίκα με το γαρύφαλλο, της Τζίνας Δαβιλά
Το λουμνό μποζόνιο και ο μπαλαμός, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.