Απόψεις

“Η μούρη σου είναι το γραπτό σου”

Spread the love


Ανιστόρητος ή ανιστόριτος; Ιδού το δίλημμα. Πώς άραγε να γράφεται τούτη η λέξη που προέρχεται από το ἀν- στερητικό + ἱστορέω + κατάληξη ρηματικών επιθέτων -τος;

Δεν ήταν το μόνο ορθογραφικό λάθος που εντόπισα στην εκπομπή του Χατζηνικολάου με τον Τσίπρα. Είχε προηγηθεί ένα «προτιμότερο». Η νέα γενιά δημοσιογράφων φταίει που είναι ανορθόγραφη και προφανώς τα πηγαίνει περίφημα με την Ρεπούση ή η στο ποδάρι διδασκαλία της γλώσσας στο σχολείο; . Τι είναι άλλωστε τα αρχαία ελληνικά; Μια νεκρή γλώσσα είναι.

Και η κυρά-Δασκάλα μου, η Μαρουσώ που έλεγε «το γραπτό σας είναι το πρόσωπό σας», ε… μάλλον ήταν πολύ ρομαντική, συναισθηματική, οπισθοδρομική, παραμυθητική, σαν τα κρυφά σχολειά της Ιστορίας μας. 

Τζίνα Δαβιλάεπικοινωνείστε: gina.iporta@gmail.com

SHARE
RELATED POSTS
Άνθρωπος και τράπεζες «Η λιτότητα καταστρέφει μια χώρα», του Χρήστου Μαγγούτα
Δημήτρης Κατσούλας
Λόγο στο λόγο, στα χέρια πιαστήκαμε, του Δημήτρη Κατσούλα
Είπα να δώσω κουράγιο…, του Χρήστου Μαγγούτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.