Υγεία

H ζάχαρη είναι εχθρός!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

 

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Μπορεί τα σάκχαρα να αποτελούν τροφή του εγκεφάλου ωστόσο καλό είναι να καλύπτουμε τις ανάγκες μας με σάκχαρα φρούτων, την πιο απλή και γρήγορα μεταβολίσιμη ενεργειακή πηγή. Η λευκή ζάχαρη είναι χημικά επεξεργασμένη και καλό είναι να την εξορίσουμε από τη διατροφή μας γιατί :

• Καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει την άμυνα του οργανισμού έναντι των βακτηριακών λοιμώξεων.

• Προκαλεί δυσπεψία και δυσκολεύει την κίνηση του εντέρου.

• Συντελεί ανεπάρκεια χρωμίου και χαλκού και επηρεάζει την απορρόφηση του ασβεστίου και μαγνησίου.

• Συμβάλλει στην οστεοπόρωση.

• Αυξάνει την κατακράτηση των υγρών του σώματος, μειώνει την ικανότητα του οργανισμού να χειριστεί το λίπος και τη χοληστερόλη.

• Αυξάνει την κακή χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση και μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές και καρδιαγγειακές παθήσεις.

• Παράγει μεγάλες ποσότητες ελευθέρων ριζών που μας γερνούν και προκαλεί οξειδωτικό στρες.

• Παράγει τοξίνες και οδηγεί σε χρόνιες φλεγμονές που αποτελούν μια από τις βασικές αιτίες καρκινογένεσης, όπως ο καρκίνος του ορθού, των ωοθηκών, του ενδομητρίου και του παγκρέατος σε γυναίκες.

• Κάνει το σάλιο όξινο, φθείρει τα δόντια και δημιουργεί περιοδοντικές ασθένειες.

• Μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης Ε.

• Η υπερεκκρινόμενη ινσουλίνη από την υπερκατανάλωση της, δημιουργεί αναπτυξιακές ανωμαλίες αλλά και υπερκινητικότητα, άγχος, δυσκολία στη συγκέντρωση, διάσπαση προσοχής, κινητικές και μαθησιακές δυσκολίες.

• Προκαλεί αρθρίτιδα, άσθμα και τροφικές αλλεργίες και πονοκεφάλους.

Δυστυχώς δεν υπάρχει σχεδόν κανένα βιομηχανοποιημένο τρόφιμο που να μην την περιέχει. Άρα αντικαθιστούμε τις βιομηχανικά επεξεργασμένες τροφές με φυσικές και καλύπτουμε τις ανάγκες μας σε σάκχαρα με μέλι, πετιμέζι, stevia, και ανάλογα φυσικά γλυκαντικά αποφεύγοντας χημικά επεξεργασμένα όπως η γλυκόζη, η φρουκτόζη και το σιρόπι καλαμποκιού.

SHARE
RELATED POSTS
Πότε οι βιταμίνες κάνουν κακό;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Τι να προσέχω τον χειμώνα;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Προστατεύστε τις αρτηρίες σας!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.