Αναγνώστες

Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος: ο Έλληνας Αϊνστάϊν από την Ρόδο

Spread the love

Ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος για ακόμα μιά φορά απέδειξε πως συναγωνίζεται σε επίπεδο σκέψης τον σοφό Αϊνστάϊν, καθώς διακρίθηκε ακόμα μια φορά σε μαθηματικό διαγωνισμό και μάλιστα πέτυχε την βαθμολογία 40/40 κερδίζοντα ςτο χρυσό μετάλλιο στην 31η Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών που διεξήχθη στο Πλέβεν της Βουλγαρίας την Κυριακή (04-05-2014). Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 20 χώρες. 

 

Στην αποστολή της Ελληνικής ομάδας συμμετείχε και ο Ροδίτης μαθητής της Γ’ Λυκείου Αθηναγόρας Στυλιανός Σκιαδόπουλος του Κωνσταντίνου και της Ελένης από την Ρόδο και τα εκπαοδευτήρια “Ροδίων Παιδεία” και σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στην δημοσιότητα ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος επιτυγχάνοντας το απόλυτο ΑΡΙΣΤΑ 40/40 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

 

Η ελληνική ομάδα με δύο χρυσά μετάλλια, τρία χάλκινα και μία εύφημη μνεία κατετάγη στην 5η θέση ανάμεσα στις 20 χώρες που συμμετείχαν στην 31η ΒΜΟ 2014.

 

Η σταθερά υψηλή επίδοση του μαθητή μάς δείχνει τον βαθμό προετοιμασίας του και μας κάνει αισιόδοξους για μια νέα μεγάλη επιτυχία στην 55η Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών ΙΜΟ 2014 που θα διεξαχθεί στο Κέηπ Τάουν της Νότιας Αφρικής από 3 έως 13 Ιουλίου και στην οποία θα συμμετέχει σαν μέλος της εξαμελούς Ελληνικής ομάδος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

 

Επισημαίνεται ότι ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος είναι ο πρώτος Δωδεκανήσιος μαθητής που είχε συμμετοχή σε δύο συνεχόμενες Διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών στις οποίες πέτυχε διάκριση. Ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος θα συμμετέχει φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά ως μέλος της εξαμελούς Εθνικής Ομάδας Μαθηματικών στη 55η Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών 2014 που θα διεξαχθεί στο Κέηπ Τάουν της Νότιας Αφρικής από 3 έως 13 Ιουλίου.

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
emoticon-εύθυμος-8727839.jpg
Πού ήμουν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε διορισμούς;, του Λογομέτρη
Βερέττας: Η Ανυπαρξία της Δικαιοσύνης – Τριακοστή Τρίτη Δόξα (Επίκουρος)
Ρουά Ματ, του Κωνσταντίνου Καραγιαννόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.