ΕΥ ΖΗΝ

Φανουρόπιτα Μικρασιατική γρήγορη, εύκολη, γευστική!

Spread the love

 

Άγιος Φανούριος, ο Προστάτης της Ρόδου, που φανερώθηκε τον 13 αι μ.Χ.Άγιος Φανούριος, ο Προστάτης της Ρόδου, που φανερώθηκε τον 13 αι μ.Χ.Στις 27 Αυγούστου τιμάται ο Άγιος Φανούριος, αλλά οι φανουρόπιτες είναι παντός καιρού είτε για να βρεθούν χαμένα αντικείμενα, είτε για να δοθεί ευλογία.

Η συνταγή που ακολουθεί είναι Μικρασιάτικη με 9 υλικά. Εναλλακτικά αφαιρείτε 2 υλικά [σταφίδα-καρύδια] ή αντικαθιστάτε τη σταφίδα και τα καρύδια με μπέικιν πάουντερ και ανθόνερο. Επίσης, η συνταγή είναι εξίσου καλή και με λεμονοχυμό αντί πορτοκάλι.

Υλικά

1 κούπα σπορέλαιο [ή ελαιόλαδο]

3 κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι

1 κουταλάκι γλυκού σόδα

1/2 κούπα καρύδι κομμένο μέτριο

1/2 κούπα σταφίδα ξανθή

1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο

3/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη. Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε το πορτοκάλι που έχουμε διαλύσει τη σόδα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. (Σε αυτό το στάδιο αν θέλουμε χρησιμοποιούμε μίξερ)

Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι μαζί με το γαρίφαλο, την κανέλα, το καρύδι και τη σταφίδα Ανακατεύουμε με αναδευτήρα ή με κουτάλι το μείγμα.

Σε λαδωμένο ταψάκι ή φόρμα κεικ απλώνουμε το μείγμα.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο(ψήνεται και σε αντίσταση και σε αέρα) για 40-60 λεπτά.

Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε.

 

SHARE
RELATED POSTS
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 66ο, της Μαρίας Γεωργαλά
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 67ο, της Μαρίας Γεωργαλά
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 65ο, της Μαρίας Γεωργαλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.