Υγεία

Απολαύστε τις υγιεινές τροφές των γιορτών, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Μπορεί στις γιορτές οι γευστικοί πειρασμοί να πολλαπλασιάζονται και συχνά να ξεφεύγουμε καταναλώνοντας περισσότερες θερμίδες απ’ όσες πρέπει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τιμωρούμε να εαυτό μας. Ένα πλούσιο γεύμα αυξάνει τις ενδορφίνες και κατ’ επέκταση μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα, οπότε μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας αυτήν την… μικρή ατασθαλία.

Αν πάλι αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε το σοφό αρχαιοελληνικό «μέτρον άριστον» μπορούμε να περάσουμε εξίσου καλά επιλέγοντας τροφές που είναι στο κλίμα των ημερών και κάνουν καλό στον οργανισμό. Υγιεινή επιλογή είναι η γαλοπούλα, πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και χαμηλή σε λιπαρά, το κάστανο που περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες και κάλιο, οι σταφίδες που προσφέρουν φυσική φρουκτόζη, σίδηρο και άλλα ιχνοστοιχεία χωρίς λιπαρά αλλά και η μαύρη σοκολάτα που ωφελεί την καρδιά, γιατί περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες και εξισορροπεί τα κορεσμένα λιπαρά. Τέλος, το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος B και σε ιχνοστοιχεία, «καθαρίζει το αίμα» και αποτοξινώνει τον οργανισμό ενώ τα σποράκια του βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου. Δεν έχετε παρά αυτές τις γιορτές να το πάρετε απόφαση και να μείνετε μακριά από τη λευκή ζάχαρη και το πολύ αλάτι!


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Διήμερο επιστημονικό συνέδριο της ΑΚΟΣ: «Ογκολογικά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις» 31 Ιανουαρίου & 1η Φεβρουαρίου 2020
Θ’ ανάψουμε το κλιματιστικό;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Ποιες τροφές αποτοξινώνουν τον οργανισμό;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.