Υγεία

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη: πώς προλαμβάνεται ο καρκίνος

Η Δρ κ Δέσποινα Κατσώχη εγκαινιάζει σήμερα στο “iporta.gr” την ενότητα “Υγεία” και ξεκινά με το περιοδικό μας συνεργασία. Με αφορμή την επίσκεψη της στην Ρόδο για μια ημερίδα που αφορά στην πρόληψη και στην θεραπεία του καρκίνου, ως πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταρείας ΑΚΟΣ, μοιράζεται μαζί μα τα παρακάτω:

“Αφού σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία, αρχικά επιτρέψτε μου να σας συστήσω την ΑΚΟΣ. Η λέξη στα αρχαία ελληνικά σημαίνει θεραπεία. Σκοπός μας είναι  η ενημέρωση για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου και στόχος μας η καταπολέμηση των προκαταλήψεων, η αξιολόγηση της ασθένειας με τη σημερινή γνώση περί καρκίνου, τα σημερινά θεραπευτικά δεδομένα και τους πολλούς αποθεραπευμένους.

Η ΑΚΟΣ, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής εκστρατείας της με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα», επισκέπτεται τη Ρόδο και στέλνει σε όλους το μήνυμα «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου».

Αγαπώ το σώμα μου και το φροντίζω, σημαίνει ότι αποβάλω βλαβερές συνήθειες και υιοθετώ έναν υγιεινό τρόπο ζωής που σέβεται τον οργανισμό μου και τις ανάγκες του.

Μια από τις λέξεις κλειδιά είναι η λέξη Ενημέρωση. Για μας, σημαίνει Έν και ημέρα, ζω την ημέρα μέσα στην ημέρα.  Η ενημέρωση δεν είναι η παροχή απλών πληροφοριών και ειδήσεων είναι η μετατροπή της είδησης σε συνείδηση.  Σκοπός μας είναι να γίνει συνείδηση το να ζούμε και να απολαμβάνουμε την κάθε μέρα μας άσχετα αν είμαστε υγιείς η ασθενείς

Η πρόληψη δεν διαφέρει στον καρκίνο, στις καρδιοπάθειες ή σε άλλες ασθένειες γιατί  όλα έχουν μια αλληλοεπίδραση. Σε πρόσφατο συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας οι ειδήμονες αποφάνθηκαν ότι η πρόληψη αποτελεί κοινό μοντέλο για το καρκίνο αλλά και για τις καρδιαγγειακές νόσους.

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον αλλά ωστόσο μπορούμε να ελέγξουμε τη παρούσα στιγμή. Η υγεία μας είναι στα χέρια μας, στο μυαλό μας. Δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε άλλο από το να σεβαστούμε  τη φύση και το γονίδιο μας, που έχει μνήμη. Εγγράφει σε αυτήν την καλή αλλά και την κακή μας συμπεριφορά. Αν το φροντίσουμε με αγάπη, θα μας ανταμείψει χαρίζοντας μας υγεία και μακροβιότητα.

Είναι στο χέρι μας να προσφέρουμε στον οργανισμό μας, τα εφόδια που θα του επιτρέψουν να έχει μία πορεία, με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Νοέμβριος: Ο μήνας της ανδρικής πρόληψης, Της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Τι είναι η παλινδρόμηση χολής;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Πλήθος κόσμου καλοδέχτηκε τις δράσεις ΓΕΣ & ΑΚΟΣ σε Μέτσοβο, Άρτα, Ιωάννινα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.